FULLTIME BLOGGEN; HOE BEVALT HET?

werken

Begin juli had ik mijn laatste werkdag, dus inmiddels ben ik ruim vier maanden thuis. Ik krijg de laatste tijd regelmatig de vraag hoe ik dat vind, dus ik besloot er eens een artikeltje over te schrijven.

In het begin moest ik een beetje een ritme vinden. Ondanks dat ik eerst maar twee dagen werkte, voelde het toch als een hele verandering om niet meer te werken. Een positieve, dat wel! Ik vond het meteen heerlijk om bij Nomi te kunnen zijn en ik vond het ook heel fijn om veel tijd te hebben om te bloggen. Niet ’s avonds ‘even snel’ en artikeltje typen, nee, gewoon lekker te tijd nemen om te bloggen.

Dat ik veel tijd had voor alles, had in het begin ook nadelen. Dingen die ik moest doen stelde ik regelmatig uit, want ‘morgen kan het ook wel’. En ook de dag erna deed ik het natuurlijk niet. Na een tijdje besloot ik een beetje structuur aan te brengen en dat werkte erg goed. ’s Ochtends blog ik (op momenten dat Nomi zelf aan het spelen is, of als ze nog slaapt), ’s middags doe ik het huishouden en ga ik vaak met Nomi een stukje wandelen of ergens naartoe. Dat zijn vaak standaard dingen, vaak doen we dan boodschappen. Ook spelen we gezellig samen en als ik klaar ben in huis, kan ik verder met bloggen. Natuurlijk ziet niet iedere dag er hetzelfde uit, maar zo gaat het vaak op dagen dat we gewoon thuis zijn.

Ik krijg ook wel eens de vraag of Nomi dan altijd bij mij is. Dat is niet zo. Zo nu en dan gaat ze een middag naar mijn schoonmoeder of naar mijn moeder om daar te spelen. Ik denk dat het wel goed voor haar is om niet continu bij mij te zijn, en ze vindt het daar ook erg leuk. Bij mijn schoonmoeder speelt ze dan vaak met haar nichtje en dat vinden ze beide heel leuk. Ook gaat Bart in het weekend wel eens even iets met haar doen. Een stukje fietsen, even boodschappen doen, even bij iemand langs.. Dat soort dingen.

Het is natuurlijk een luxe dat het mogelijk was om te stoppen met werken, en ik ben heel blij dat ik die stap heb gezet. Bloggen is echt iets wat ik heel leuk vind en nu ik er meer tijd in kan steken en dat ik daardoor uitgebreidere artikelen kan schrijven, meer tijd heb om foto’s te maken en dat soort dingen, merk ik ook dat mijn bezoekersaantallen flink omhoog gaan. Ik kan dus eigenlijk alleen maar positief zijn over het fulltime bloggen!

23 gedachten over “FULLTIME BLOGGEN; HOE BEVALT HET?

 1. Paola schreef:

  Fijn dat je er zo positief over bent! Ik ben nu 2 maanden thuis door bekkenklachten en rugklachten ivm mijn zwangerschap en zodra ze geboren is hebben we besloten dat ik niet meer ga werken! Ik ben heel benieuwd hoe ik het ga ervaren!

 2. laura schreef:

  Interessant om te lezen! Ik werk wel, maar veel vanuit huis en merk dat ik mezelf ook echt een vaste structuur moet aanwennen. Dat voelt ook het lekkerst, als je aan het einde van de dag ook wat dingen kunt afvinken.

 3. Milou schreef:

  Leuk! Ik werk ook niet meer, er was geen werk meer voor mij, en ik merk echt dat ik die structuur soms mis. Ik probeer wel dingen te plannen en echt een vast ritme te vinden, maar het zwanger zijn gooit soms ook roet in het eten. Toch ben ik heel blij dat ik nu thuis ben. Ik denk heel veel na over wat ik zou willen en het feit dat ik tijd heb om daarover na te denken geeft mij veel inspiratie! Bovendien is het natuurlijk erg luxe dat mijn ‘main job’ nu het uitbroeden van mijn kind is. 😉 En ik kan mijn vriends bedrijf nu naar een niveau hoger tillen. Ondernemen kan hij wel, maar timmeren is echt zijn vak. Ik neem nu dus het ondernemen op me, omdat mij die jas als gegoten zit zegmaar.
  Ik ben het dus met je eens. Het is erg luxe dat het kan: stoppen met werken voor een baas. Maar uiteindelijk brengt het me (en jou) dus veel meer goeds.

 4. Anne-Marie schreef:

  Goed om te horen dat het bevalt! Ik vraag me af, dit bedoel ik absoluut niet negatief hoor, hoe doen jullie dat qua financiën? Jullie zijn nog vrij jong en met een koophuis. Ben gewoon benieuwd, lijkt mij ook heerlijk maar denk niet dat wij dat zouden kunnen.

  • Malou schreef:

   Bart werkt ruim 40 uur, dus we hebben een hypotheek op basis van zijn inkomen. Nou hebben we het geluk dat de huizenprijzen hier niet zo hoog liggen. Ik vergeleek het laatst eens met steden in randstad en het verschil is behoorlijk. Dat scheelt dus heel erg. Daardoor betalen we straks (netto) aan hypotheek minder dan nu aan huur.

   • Anne-Marie schreef:

    Lief dat je een reactie stuurt. Wat fijn dat de prijzen bij jullie lager zijn, het leven is al duur genoeg en helemaal met een kleine ? Heerlijk van genieten! Niks leuker dan genieten van het moeder zijn ☺️

 5. Kirsty schreef:

  Fijn om te lezen dat het je zo goed bevalt! Mij lijkt het wel erg wennen, maar wel heel fijn dat je op deze manier veel bij Nomi kunt zijn!

 6. Kim | Kimsbloglife schreef:

  Zo fijn dat je dit kan! Wat je schrijft over dingen steeds uitstellen is wel heel herkenbaar! Ik ben enkele maanden afgestudeerd en sinds vorige week werk ik 4/5, maar voordien was ik dus ook elke dag thuis (zonder kindje) en wilde ik ook dagelijks bloggen om eens te proeven van het leven van een fulltime blogger. Maar ik had ook dat ik het rustig aan deed en allerlei andere dingen zat te doen omdat ik zoveel tijd had, en dan uiteindelijk vaak nog op het laatste nippertje een artikel moest afmaken. Een goede planning en je daar ook aan houden is dus wel belangrijk als fulltime blogger.

 7. Wendy schreef:

  Lijkt me ergens ook wel lekker, als moeder zijnde gewoon lekker thuis kunnen zijn bij je kind. Ik ben benieuwd hoe dat er in de toekomst voor mij uit zou gaan zien.

 8. Debbie schreef:

  Hoi. 🙂
  Allereerst, wat een super leuke blog!

  Nu vroeg ik me af, op mijndomein.nl was mijn naam beschikbaar voor 9€ per jaar.
  Daar kan je vast niet veel mee?
  * Ze hebben ook duurdere pakketen*

  Wat zou jij aanraden?’

  Liefs, Debbie.

 9. Madelon schreef:

  Wat fijn! Ik denk dat je er na verloop van tijd ook een vaste structuur in krijgt. Hier is Z nog veel bij mij, maar als hij naar de psz gaat, krijg ik ook wat meer tijd om te bloggen.

 10. Eline schreef:

  Wat heerlijk, het lijkt me geweldig om niet meer te hoeven werken en fulltime te kunnen bloggen! Heb je ook een artikeltje met tips voor mama’s zoals ik, die nog niet zover zijn?

  • Malou schreef:

   Ik heb laatst een artikel geschreven over hoe je begint met bloggen (maar ik weet niet of je daar nog veel aan hebt) en over geld verdienen met bloggen. Via de zoekfunctie kun je ze wel vinden 🙂

 11. Kim schreef:

  ik ben zo blij voor je dat het fulltime bloggen voor jou zo goed uitpakt! Heel fijn dat je inderdaad niet per se hoeft te werken. Dat lijkt mij ook een bepaalde rust te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.