NOMI’S TWAALFDE MAAND

Nomi's twaalfde mand

Goed, inmiddels weten jullie wel dat Nomi deze week 1 is geworden. Ik heb er al van alles over geschreven, maar toch wilde ik nog wel een maandupdate geven. Dus bij deze. Ik heb geprobeerd om een foto te maken met de moment card, maar dat was geen succes. Ze bleef er maar mee zwaaien en hem weggooien en uiteindelijk besloot ik het maar op te geven en heb ik een andere foto gebruikt.

nomi's twaalfde maand1

Nomi kan nu staan en dat vindt ze erg leuk. Ze heeft ook erg goed door dat ze dan alles van tafel kan pakken en daar maakt ze goed gebruik van. Daarnaast vindt ze momenteel zo ongeveer alles leuk wat geen speelgoed is en je zult wel begrijpen dat die combinatie niet echt super is. Maar ik vind het wel heel leuk om te zien dat ze weer nieuwe dingen heeft geleerd.

nomi's twaalfde maand

Gelukkig speelt ze ook nog wel eens met speelgoed, dit huisje is bijvoorbeeld wel echt favoriet. Ze stopt er alles in, op de foto kun je zien dat zelfs haar sokken erin gaan. Ze weet precies wat ze moet doen om het ding geluid te laten maken, dus ik hoor nu de hele dag door kinderliedjes (en geloof me, die blijven ontzettend in je hoofd zitten).

Wat ze ook erg leuk vindt, is ‘Kiekeboe’. Ze pakt regelmatig zelf iets (een hydrofiele luier bijvoorbeeld) en die houdt ze dan voor haar hoofd en ze trekt hem weer weg. Als ik dan ‘Kiekeboe’ zeg, vindt ze dat helemaal geweldig.

Qua praten heeft ze iets nieuws, ze zegt overal ‘baby’ of ‘bibi’ tegen. Dat is begonnen toen ze een nieuwe knuffel kreeg die volgens de fabrikant ‘Bobbi’ heet. Ik noemde hem Bobbi en Nomi zei dan ‘bi’. Daarna werd dat ‘baby’ en ‘bibi’, misschien doordat ik nog steeds wel eens baby tegen haar zeg. Maar inmiddels noemt ze iedereen ‘bibi’ en laatst wees ze naar Guusje en zei ze ‘Bibi! Bibi!’. Ook tegen mij zegt ze vaker ‘bibi’ dan ‘mama’.

Nomi's twaalfde maand2

Ook zijn we nu wel echt uit de elf maanden sprong en daar ben ik heel blij mee. Alles gaat nu dus eigenlijk gewoon weer heel goed.

Nu ze een jaar is, denk ik dat ik wat minder vaak updates ga geven. Ik denk niet dat ze iedere maand nog veel bij zal leren, dus ik zit erover te denken oim een keer in de twee maand een update te schrijven.

5 gedachten over “NOMI’S TWAALFDE MAAND

  1. Jolet schreef:

    Ik vind het zo leuk om te zien dat jonge kinderen zo snel van alles leren. Ik doe zelf pabo, dus ben veel bezig met ontwikkelingen van kids. Het blijft interessant!

  2. Channah schreef:

    Ik vind dit altijd heel leuk om te lezen, dan weet ik een beetje wat ons te wachten staat, haha! En ik snap dat je geen maandelijkse updates meer gaat doen, dat is misschien een beetje teveel van het goede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.