FULLTIME BLOGGERS

Jullie weten inmiddels wel dat ik niet meer werk. Naast moeder zijn, heb ik dus veel tijd om te bloggen. In principe blog ik dus fulltime en voordat ik besloot om me daar helemaal op te richten, heb ik anderen gevraagd naar hun ervaringen. Ik kwam een aantal fulltime bloggers tegen (en ik kwam erachter dat er best veel vrouwen zijn die fulltime bloggen) en vandaag vertellen vier van hen waarom ze ervoor hebben gekozen om fulltime te gaan bloggen.

Eén van hen is  Rory. Een blog die ik al een hele tijd volg en erg graag lees.

Ik blog op www.40envoorheteerstmoeder.nl omdat ik graag moeders (al dan niet op latere leeftijd) wil adviseren. Ik wil mijn positieve ervaringen en strubbelingen delen, om zo een kijkje in het leven van een veertigplus-moeder te geven. Hoe is mijn leven veranderd na het krijgen van onze dochter (positief!) en waarom? Wat heeft het mij gebracht? Ik schrijf met veel plezier inhoudelijke artikelen hierover. Het inspireert mijn creativiteit; schrijven doe ik met heel veel plezier. Het prikkelt mij en geeft mij het gevoel – door de contacten en waardering – dat ik er toe doe. “Wie schrijft die blijft?” Misschien. Ik merk in ieder geval dat het mij heel veel geeft. 

Tamara blogt nog niet zo lang, en ik volg haar zo ongeveer vanaf het begin. Inmiddels zitten we samen in een whatsapp groep en ik neem bijna iedere dag een kijkje op haar blog.

Ik had al jaren het idee om te gaan bloggen, maar ik durfde de ‘grote’ stap steeds niet ze zetten. Opeens dacht ik: ‘ Ik doe het gewoon!’ en tadaaa! Daar was Themommydiaries!
Ik blog nu een half jaar elke dag en hoewel ik het soms wel veel werk vind, vind ik het ontzettend leuk om te doen! Ik kan er echt mijn spreekwoordelijke ei in kwijt en word ontzettend blij van alle leuke reacties! Nu is het voor mij als thuisblijfmama af en toe wel even zoeken naar tijd, maar gelukkig typ ik snel en als ik eenmaal bezig ben heb ik de blog ook zo klaar! Ik hoop dat ik dit nog vele jaren volhoud, zodat ik ooit een mooie terugblik heb voor mij en mijn kinderen!

Linda blogde eerst op een andere site, maar later is ze haar eigen blog begonnen.

Ik ben alleenstaande moeder tijdens een oproepje kwam ik bij een blog terecht als blog mama. Ik vond dit zo leuk dat ik besloot mijn eigen blog, Supermammies op te zetten. Ik vind het bloggen fantastisch en natuurlijk zijn er dagen dat het er gewoon niet van komt omdat ik te druk ben met gewoon moeder zijn, maar wanneer het wel lukt dan is het puur genieten. Je komt dingen tegen waar je anders nooit was geweest dus het is altijd een groot avontuur!

 

Miranda begon te bloggen om afleiding te zoeken, en ook zij doet dit nu fulltime.

Jarenlang heb ik een eigen webshop gehad, waar ik veel tijd en energie in stak. Heerlijk vond ik het. Nadat de vader van de kinderen mij verlaten heeft stond mijn wereld op de kop. De webshop werd gesloten en de prioriteit ging naar overleven. Dat klinkt zwaar, maar dat was het ook. Beetje bij beetje krabbelden we weer op na de velen klappen die we kregen en nog steeds krijgen. We hebben geleerd om afleiding te zoeken in dingen waar we energie uit halen om stevig in de schoenen te staan. Toen een vriendin mij wees op de humoristische schrijfwijze die ik hanteer ben ik op haar aanraden een blog gaan schrijven. Dat sloeg enorm aan en zodoende werd het er meer en meer. Intussen schrijf ik met heel veel plezier voor www.kiddowz.net en hopelijk blijft die samenwerking nog lang bestaan.

Lijkt het jou leuk om fulltime te bloggen?

12 gedachten over “FULLTIME BLOGGERS

 1. Sylvie schreef:

  Ik verwachtte een artikel over jouw ervaringen met het fulltime bloggen, had bij het openen van het artikel niet verwacht dat er ook andere bloggers aan het woord zouden komen. Leuk om zo verschillende visies op het bloggen te lezen!

 2. Jeanine schreef:

  Leuk dat je over dit onderwerp schrijft! Ik wil ook graag meer gaan bloggen. Helaas heb ik daar door mijn werk met wisselende diensten vaak niet tijd genoeg voor waardoor ik een beetje een dubbelleven heb. Bloggen en het ziekenhuis. In de toekomst kan ik waarschijnlijk wel minder gaan werken, of zelfs helemaal stoppen om mijn man met zijn eigen bedrijfje te helpen waardoor ik ook automatisch meer tijd heb voor mijn blog.

 3. Milou schreef:

  Het lijkt mij heel leuk! Maar ik ben ook bang dat ik dan de lat voor mezelf te hoog leg. Als ik bijvoorbeeld op vakantie ga… Ga ik dan vooruit schrijven? Het schrijven moet voor mij wel gewoon leuk blijven. Iedere dag bloggen, daar wil ik mijzelf een beetje tegen beschermen. 😉

 4. Milou schreef:

  Oh ja! En je mooie quote: do it with passion or not at all, vind ik een hele toepasselijke! Doordat ik nu een paar keer per week blog, heb ik er ook heel veel passie voor! Ik merkte dat toen ik fulltime blogde, die passie steeds meer verdween omdat ik niet wist waarover ik moest schrijven. Maar nu, wanneer ik een dagje niet schrijf, verlang ik er naar en kruip ik het liefst weer achter mn laptop. Heel fijn werkt dat. Inspiratie all over!

 5. Leonie schreef:

  Origineel artikel om te lezen; de verschillende blogmama’s aan het woord laten! Mij lijkt ’t ook leuk om wat meer tijd in m’n blog te kunnen steken, maar fulltime nu nog even niet.

 6. Charlotte schreef:

  Wat leuk om de verschillende ervaringen te lezen! Het lijkt me erg leuk om fulltime te bloggen, maar ik heb besloten om er nog even mee te wachten. Ik wil eerst mijn site helemaal goed hebben en wat vooruit gewerkt hebben. Ben benieuwd naar jouw eigen ervaringen!

 7. Marjolein schreef:

  Leuk om te schrijven en te lezen hoe anderen dit ervaren! De 4 bloggers die aan het woord zijn gekomen, zijn toch geen fulltime bloggers? Ben wel benieuwd hoe jij dat ervaart namelijk!

 8. Iris schreef:

  Ondanks dat ik bloggen echt supergaaf vind, weet ik niet of ik fulltime zou willen bloggen. Ik vind het gaaf om elke dag te schrijven en het lukt me ook om vooruit te werken, maar ik vind een baan ook nog steeds zo heel erg leuk. Plus als ik thuis ben, wil ik er echt zijn voor mijn kinderen en niet telkens tussendoor hoeven bloggen……

 9. Nicole @ Everyday-Life.nl schreef:

  Lijkt me niet heel realistisch. Ik heb nu een fulltime baan en verdien best goed, dat ga ik met mijn blog voorlopig echt niet redden! Wel merk ik dat doordat ik fulltime werk, het moeilijk is mijn blog ook nog draaiende te houden. Daar gaat ook best veel tijd in zitten. Het verbaast me niet dat veel goedlopende blogs van vrouwen zijn die niet (meer) werken. Het is een keuze, ik hou veel te veel van mijn werk om het op te zeggen. Mocht ik ooit ontslagen worden, zou ik wel proberen om meer uit mijn blog te halen als het gaat om inkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.