JE WEET DAT JE TE OUD BENT OM UIT TE GAAN ALS..

Afgelopen zaterdag ging ik met mijn zusje uit. Dat doen we eigenlijk bijna nooit meer, maar een discotheek waar we ‘vroeger’ vaak naartoe gingen, was weer geopend. Dus wij gingen een avondje stappen. En hoewel het best een leuke avond was, voelde ik me behoorlijk oud en ik denk dat het voorlopig de laatste keer was dat ik uit ging.

 • Je niet doorhebt dat iemand die in 1997 is geboren toch echt 18 is, en geen 12.
 • Je je realiseert dat je 10 jaar geleden op precies dezelfde plek stond.
 • Je niet zo goed begrijpt waarom je toen twee keer per week uitging, want zo leuk is het ook weer niet.
 • Je ouder bent dan de meeste mensen achter de bar.
 • Je mensen hoort vragen waarom ze van die vreemde Justin Bieber-achtige muziek draaien, terwijl het een lied is van de boyband waar je vroeger ontzettend fan was, namelijk The Backstreet Boys.
 • Je je realiseert dat het grootste deel van de mensen om je heen nog niet geboren was toen dat nummer uitkwam.
 • Je mensen om je heen hoort zeggen dat ze niet zoveel van die oude jumpstyle moeten draaien, waarmee ze Mental Theo bedoelen, waar je zelf helemaal op losgaat.
 • Je je een beetje ongemakkelijk voelt als er een jongen van 18 tegen je aan probeert te dansen.
 • Je niet geloofd wordt als je zegt dat je 25 bent.
 • Je ook niet geloofd wordt als je zegt dat je een kind hebt.
 • Je vervolgens tienermoeder wordt genoemd, omdat men nog steeds denkt dat je 19 bent.
 • Je ook niet wordt geloofd als je zegt dat je bent getrouwd.
 • Je wordt verteld dat je trouwring gewoon een vriendschapsring is.
 • Je de vraag krijgt waarom je dan nog uitgaat.
 • Je eigenlijk zelf ook niet snapt waarom je in een discotheek bent, en niet gewoon tegen je man aan ligt te slapen.
 • Je je afvraagt of je kind wel slaapt.
 • Je je kind dan begint te missen, midden in een discotheek.
 • Je twijfelt of je een appje zal sturen naar je man om te vragen of alles goed gaat, maar dat toch maar niet doet omdat hij waarschijnlijk al slaapt.
 • Je op de wc even checkt of je geen lekborsten hebt.
 • Je erachter komt dat er wel heel veel redenen zijn waarom je te oud bent om uit te gaan.

15 gedachten over “JE WEET DAT JE TE OUD BENT OM UIT TE GAAN ALS..

 1. Paola schreef:

  Haha grappig artikel! Ik ben al heel lang niet meer in een discotheek geweest.. Als ik al uitga dan is het een kroeg en dan zijn een aantal dingen ook wel herkenbaar 😉

 2. Wendy schreef:

  Die leeftijdsdingetjes maak ik ook elke keer weer mee als ik in de kroeg ben. Komt er opeens een jongen van een jaar of 18 een beetje met je flirten. Die krijgen haast een hartaanval als ik zeg dat ik al 28 ben. Doen ze een beetje wijsneuzerig van “Ja, echt niet!” en als je dan je legitimatie laat zien, zie je ze de hele avond niet meer terug. Hahaha.

 3. Kim | Kimsbloglife schreef:

  Hahaha geweldig artikel! Ik ben zelf 23, woon nog thuis en heel veel van mijn vrienden (en ook mijn vriend) gaan nog regelmatig uit, maar zelf vind ik er de laatste jaren echt niets meer aan. Ik begrijp gewoon niet wat anderen er nog zo leuk aan vinden. Ik ging al van mijn 14 uit en toen vond ik het geweldig, maar nu… Ik heb ook het gevoel dat ik het allang ontgroeid ben, maar toch blijken veel mensen in mijn omgeving dat gevoel helemaal nog niet te hebben… Of durven ze er niet aan toe te geven, want ze staan nog bijna elke week op de dansvloer van de plaatselijke fuifzaal…

 4. Alexa schreef:

  Herkenbaar! Wij zijn nog maar één keer weggeweest sinds onze dochter geboren is (ze is nu al 13 maand!) en dat was dan nog naar het plaatselijk jeugdhuis waar mijn vriend en ik bestuur waren vroeger. En toen vond ik al dat we daar eigenlijk niet meer ‘hoorden’. Als je dan nog is vertelt dat je een kind hebt, kijken ze je helemaal raar aan. 🙂

 5. Bertine schreef:

  hahaha super grappig geschreven! ik ging 3 weken geleden ook stappen met mijn vriendin, in een discotheek in hengelo waar we vroeger altijd kwamen! heel herkenbaar: ouder zijn dan degene achter de bar! en niemand die geloofde dat wij echt al 25 waren haha!

 6. Becky schreef:

  Ik denk dat wel heel erg eraan ligt waar je uit gaat hoor. Ik weet namelijk dat ik al gauw zeg: ‘word alweer oud’ maar dat zei ik op mijn 19e en 21e ook al en als ik daaraan terug denk, denk ik… mens waar had je het over? Waarschijnlijk denk ik dat over 5 a 10 jaar weer.
  Nu ben ik 25 en het gekke is… ik ga nu vaker uit dan vroeger. Gevoel dat ik het ‘gemist’ heb. Sinds mijn 17e heb ik al met mijn vriend en voor en tijdens mijn relatie ging ik niet vaak uit. Weet niet precies waarom, mijn vriend houdt er ook niet zo van. Sinds een jaartje ga ik nu elke maand opstap met mijn meiden en vind het erg gezellig. In sommigen kroegjes ben ik misschien een van de ‘oudste’ maar er zijn ook meer dan zat kroegen waar ik de middelste leeftijd of zelfs een van de jongste ben ?
  Je moet ook niet naar een studentenkroeg gaan als je jezelf al gauw te oud vind.

  Toen ik je artikel las dacht ik dat je dik in de 30 zou zijn. Volgens een poll word je namelijk op je 37e te oud om uit te gaan genoemd. Meestal houden de mensen met hun 30e er zelf al mee op.

  Ik kan me zeker in jouw standpunten herkennen hoor! Ben verloofd en ga al bijna 8 jaar met mijn vriend. Ik heb dezelfde dingen als jij hebt als ik dus naar zo’n studentenkroeg ga. Maar er zijn meer dan genoeg clubs waar ik als 25-jarige alsnog een ‘jonkie’ ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.