‘Ik kan geen reacties achterlaten op blogs’ de oplossing!

ik kan geen reactie achterlaten op blogs
Steeds vaker hoor ik dat mensen geen comments kunnen achterlaten op mijn blog, en op andere blogs van Blogger. Heel jammer, want hierdoor gebeurt het regelmatig dat iemand heeft geprobeerd om en berichtje achter te laten op mijn blog, maar dat het niet overkomt. Ook bij mijn winactie bijvoorbeeld. Zelf heb ik er ook last van, waardoor ik alleen via mijn telefoon kon reageren. Na heel wat speurwerk ben ik er eindelijk achter waar het aan ligt, en hoe je het kunt oplossen.

Ik kan geen reactie achterlaten op blogs!

Ik had al vaker gezocht waar het aan lag, maar ik kon het niet vinden. Gisteravond was ik het zat en ging ik weer op zoek, en uiteindelijk heb ik het gevonden.

Cookies

Het probleem is dat Google Chrome sommige cookies uitgeschakelt, maar daardoor worden ook de comments uitgeschakeld. Ik heb gehoord dat je het probleem met andere browsers niet hebt. Je zou er dus voor kunnen kiezen om Internet Explorer (of nog een andere browser) te gebruiken, maar dat zie ik zelf niet zo zitten.

kan niet reageren op blogs
Om het op te lossen ga je rechtsbovenin naar de drie streepjes, hiermee open je je instellingen.
Vervolgens klik je op ‘geavanceerde instellingen weergeven’.
Bij privacy kies je voor ‘instellingen voor inhoud’.
comment blog
Het blokje ‘Indirecte cookies en sitegegevens beheren’ was bij mij aangevinkt en daardoor kon ik niet reageren op blogs van Blogger. Als je dit uitzet, heb je het probleem niet meer.
Ik heb werkelijk geen flauw idee waarom dit zo is en ik kan er ook erg weinig over vinden, maar ik kan eindelijk weer via mijn laptop reageren op blogs!
Natuurlijk mogen jullie hieronder even testen of het bij jullie ook werkt.

28 gedachten over “‘Ik kan geen reacties achterlaten op blogs’ de oplossing!

 1. Julia Flynn schreef:

  Wauw bedankt voor de tip, ik heb zelf het probleem dat soms anderen geen reacties op mijn blog kunnen achterlaten. Misschien is dit de oorzaak wel, al heb ik nu ik commentluv heb uitgeschakeld het probleem niet meer, dus misschien dat het gewoon daar aan lag.

 2. Joyce schreef:

  Dat is me eerlijk gezegd teveel moeite om te reageren. En eerlijk is eerlijk, soms lukt het reageren idd niet en dan klik ik weg.
  Waarom overweeg je niet op WordPress.org te gaan bloggen? Je domeinnaam heb je al 🙂 Staat een stuk professioneler ook, is mijn mening 🙂

 3. Anoniem schreef:

  Dat is handig! Ik heb weleens gedacht dat iemand gewoon mijn comment verwijderde… Dat was een kritische comment, geen haat 😉
  sabrina

 4. Eefje Van Asch schreef:

  Ikzelf heb geen problemen met reageren (safari), maar krijg ook vaak te horen dat het voor anderen niet lukt om op mijn blog (http://wollebolbyeefje.blogspot.be) te reageren. Ik kan zelf soms niet reageren als ik een blog open vanuit Facebook of bloglovis, ik dacht dat het daar ook kon aan liggen, ik open dan altijd extra in de browser als ik wil reageren. Ik heb je post gedeeld op mijn Facebookpagina.

 5. Tessa schreef:

  Ik kan over het algemeen wel reacties achterlaten, maar sommige bloggers op blogspot hebben dan de keuze onder welk account je dat wilt doen. Als ik dan wil reageren met mijn wordpress account lukt dat niet. Dan springt hij na het klikken op verzenden op ‘anoniem’. Heb je wellicht een idee hoe dat komt? Ik ben al aan het zoeken in mijn eigen instellingen, maar kom er tot nu toe niet uit…

 6. Belle schreef:

  Ik had dit probleem op mijn iMac met alle browsers en het werkt dan een beetje anders als je hebt beschreven maar je oplossing zette mij wel op het goede spoor. Bij mij stond aan dat ik cookies niet accepteerde, nu accepteer ik ze van door mij bezochte sites en kan ik inderdaad weer reageren op Blogspot en Blogger blogs. Ik kon wel altijd reageren op WordPress blogs, dus vind dit wel een ‘fout’ van Google (maar het verbaast me niets, met alle data collection dat dat bedrijf uitvoert).

 7. Jose Vriens schreef:

  He he, eindelijk de oorzaak gevonden waarom ik geen reacties meer kon plaatsen. Zo simpel kan het zijn. Wist dat het iets met cookies te maken had, maar niet welke instelling. Bedankt. Ik ga deze post delen zodat ook mijn lezers dit kunnen instellen en reageren. Super! Bedankt!

 8. arrie schreef:

  wow, super hoor, dank je wel. Ik had hetzelfde probleem, dus nu is het opgelost!
  Ik zocht in ‘help’ op m’n Google account, dat leverde helemaal niets op. Dat is wel vreemd.
  Maar hier ben ik erg blij mee :).

 9. Blog & Beauty schreef:

  Hier heb ik ook last van, zo irritant. Ik heb de instellingen veranderd zoals jij zei en ga het opnieuw proberen. Ik kon trouwens ook niet via Safari of mijn mobiel reageren. Ik hoop dat dit helpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.