Je kinderen ‘gebruiken’ voor samenwerkingen

kinderen samenwerkingen

Het is een onderwerp waar iedereen wel een mening over lijkt te hebben; influencers en bloggers die hun kinderen ‘gebruiken’ voor samenwerkingen. Oftewel, je kinderen aan het werk zetten zodat je zelf geld kunt verdienen of gratis spullen kunt krijgen. Jullie zien wel eens foto’s van mijn kinderen met dingen die ik gratis gekregen heb, zoals speelgoed, kleding of schoenen. Hoe ik daarmee omga, vertel ik je in dit artikel.

Kinderen horen niet te werken

Ik kan daar heel duidelijk in zijn; kinderen horen niet te werken. En dat geldt uiteraard ook voor mijn kinderen. Maar toch komen er wel eens samenwerkingen voorbij waarin ze te zien zijn. Laatst zette ik een winactie online waarbij je Washimals kon winnen. Mijn kinderen hebben het speelgoed getest en ik heb foto’s van ze gemaakt. Dat vonden ze helemaal niet erg, ze vonden het juist hartstikke leuk dat ze nieuw speelgoed hadden. Op zo’n moment weten ze ook niet dat ik erover ga bloggen, ze zijn gewoon lekker aan het spelen.

Op de foto ‘moeten’

Speelgoed is natuurlijk altijd leuk, maar kinderen hebben niet altijd zin om met nieuwe kleding of schoenen op de foto te gaan. Nou heb ik het geluk dat Nomi, Lenn en Elena het alle drie heel leuk vinden om nieuwe kleertjes of nieuwe schoenen te krijgen. Maar als ik dat krijg in ruil voor een blog of foto’s op social media, is het natuurlijk wel de bedoeling dat de kinderen daarmee op de foto gaan. Voor mij is het het makkelijkst als ze even leuk poseren. De laatste keer dat ik foto’s van ze wilde maken met hun nieuwe schoenen, vonden ze het hartstikke leuk om op de foto te gaan. Zo leuk, dat ze nog meer foto’s wilden maken terwijl ik zelf eigenlijk wel klaar was.

Geen zin

Maar zo gaat dat natuurlijk niet altijd. Soms hebben ze geen zin om te poseren en dat is prima. Dan zijn er twee opties. Optie 1 is om het een andere keer weer te proberen, want misschien hebben ze er dan wel zin in. Optie 2 is om foto’s te maken terwijl ze aan het spelen zijn.

De laatste tijd heb ik het geluk dat de kinderen bijna altijd wel op de foto willen, maar dat is wel eens anders geweest. Vooral Lenn had een hele tijd helemaal geen zin om op de foto te gaan. En dat mag natuurlijk. Maar samenwerking of niet, ik wil natuurlijk wel zo nu en dan een leuke foto van hem maken. Dus dan maak ik gewoon foto’s van hem terwijl hij aan het spelen is. En als ik heel eerlijk ben, levert dat vaak juist de leukste foto’s op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.