Verwende bloggerkindjes?

verwend

Het is geen geheim dat je als blogger wel eens gratis spullen krijgt. Ik ook, en ik krijg daar wel eens vragen over. Want ‘wat moet je dan met al dat speelgoed?’ of ‘vind je het wel verstandig om je kinderen daar zo mee te verwennen?’ Vandaag geef ik daar wat uitleg over.

Gratis speelgoed

Eerst moet ik even vertellen dat ik tegenwoordig minder gratis spullen kreeg dan eerst. Toen ik nog niet zo lang blogde, vond ik het best moeilijk om ‘nee’ te zeggen tegen gratis spullen. Want tja, het is natuurlijk wel aanlokkelijk. Ik kreeg toen regelmatig speelgoed om te reviewen, en dat vond vooral Nomi toen hartstikke leuk. Maar na een tijdje dacht ik, ‘moet ik dit wel doen?’.

Ik wil mijn kinderen niet te veel verwennen. Wel met aandacht, kusjes en knuffels, maar niet te veel met materiële spullen. We hebben eigenlijk al veel te veel speelgoed in huis en ik wil niet dat mijn kinderen het normaal vinden dat de postbode weer een pakketje met speelgoed komt brengen. Want als het niet meer bijzonder is, waarderen ze het ook minder.

Welke spullen krijg ik?

Eerst was het dus vooral speelgoed, maar tegenwoordig zeg ik daar wat vaker ‘nee’ tegen. Leuke kinderkleding daarentegen, is een ander verhaal. Kleding hebben ze toch nodig, en om kleding te krijgen voor een samenwerking is dan hartstikke leuk.

Zo nu en dan krijg ik nog wel speelgoed. Soms krijg ik spontaan een pakketje van bedrijven, soms is het vooraf afgesproken. Aan het einde van het jaar krijg ik wat meer verzoeken, met het oog op Sinterklaas en Kerstmis, want dan willen bedrijven hun producten natuurlijk graag promoten. En dat vind ik helemaal niet erg, want dat vind ik een mooie tijd om speelgoed in huis te hebben.

Wanneer krijgen de kinderen het?

Over het algemeen wil ik ze niet ‘zomaar’ iets geven. Dat vind ik niet nodig. Nomi is op 10 november jarig en rond die tijd zijn bedrijven erg druk met het promoten van speelgoed voor de Sinterklaastijd. En als ik dan iets leuks aangeboden krijg wat ik Nomi op haar verjaardag kan geven, zeg ik daar geen ‘nee’ tegen. Als ik het ontvang, maak ik er foto’s van, en vervolgens krijgt Nomi het op haar verjaardag. Daarna maak ik vaak nog foto’s van haar terwijl ze ermee speelt en dan merk ik meteen of het in de smaak valt. Vervolgens kan het online, precies op het goede moment.

Maar ook de rest van het jaar krijg ik natuurlijk wel eens spullen. Meestal bewaar ik ze dan tot ‘speciale momenten’. Verjaardagen, of andere dingen waarvoor ze wel een cadeautje verdienen. Zo kreeg Lenn laatst een cadeau omdat hij zindelijk is.

Heel soms geef ik ze ‘zomaar’ iets. Maar doordat dat bijna niet voorkomt, zijn de kinderen dan helemaal verbaasd en blij. En als ik bijvoorbeeld spontaan iets krijg en ik het ze (nog) niet wil geven, gaat het in de ‘cadeautjeskast’ op onze slaapkamer. En daar bewaar ik het dan voor een ander moment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.