Kledingcrisis; wat doe ik aan tijdens de feestdagen?

kledingcrisis

Vorig jaar liep ik tijdens kerst hoogzwanger rond en aangezien ik er vanuit ging dat dat mijn laatste zwangerschap zou zijn, besloot ik niet speciaal voor kerst nog positiekleding te kopen. Ik trok een simpel jurkje aan, met een glittervestje er overheen. Ik was al lang blij dat ik daar nog inpaste, dus ik vond het wel prima zo. Maar dit jaar? Nu gaat het toch even anders en ben ik voor het eerst in tijden in een heuse kledingcrisis beland!

Shoppen voor mezelf

Ik heb het er al vaker over gehad; ik vind het een stuk lastiger om iets leuks te kopen voor mezelf, dan voor mijn kinderen. Kinderkleding is gewoon hartstikke leuk, alles staat altijd leuk bij Nomi, Lenn en Elena en er is ontzettend veel keuze. Hun kasten puilen uit en ze hebben allemaal wel iets leuks om met kerst aan te doen.

Ik daarentegen niet. Ik heb sinds ik zwanger was van Elena sowieso weinig voor mezelf geshopt en de kleding die ik heb, is niet echt feestelijk. Ik keek laatst in mijn kast en ik kwam tot de conclusie dat ik echt niks heb om aan te doen met kerst!

Vijf jurkjes verder

Ik besloot eens lekker online te gaan shoppen. Ik zocht naar jurkjes die leuk genoeg zijn voor kerst, maar die ik ook ‘gewoon’ aan kan doen. Ik kwam wat leuke jurken tegen, vijf stuks maar liefst. Een beetje veel, dacht ik, maar ik besloot het gewoon te bestellen. Ik sprak met mezelf af dat ik niet alles zou houden, maar als ik vijf jurkjes zou bestellen, zou er vast wel iets leuks tussen zitten.

De volgende dag kwam mijn bestelling binnen en besloot het meteen te passen. Het eerste jurkje bleek wat strakker te zijn dan ik had verwacht, en ik zag eruit alsof ik nog steeds zwanger was. De volgende jurk leek meer op een nachthemd dan op een feestelijk jurkje. Jurkje nummer drie was hartstikke statisch en daar was ik ook al snel klaar mee. Nog twee te gaan. En die twee waren het allebei toch ook niet helemaal…

Kledingcrisis!

Ik had geen tijd om de stad in te gaan en de meeste webshops zouden het niet meer op tijd verzenden. Dus ik moest het maar doen met de kleding die ik heb, dacht ik. Ik kreeg van iemand de tip om een bestaande outfit op te leuken en dat vond ik helemaal geen slecht plan. Mooie sieraden erbij, misschien een leuk riempje, mooie schoenen eronder… Dan ziet je outfit er opeens heel anders uit!

Toevallig wist ik dat de webshop Omoda supersnel levert, je kunt je bestelling zelfs dezelfde dag laten bezorgen! Dat moest dus nog lukken… In de categorie ‘laarzen dames‘ zag ik ontzettend mooie laarzen, ik had zo tien paar kunnen bestellen. Mijn oog viel op een paar enkellaarzen met panterprint en ik was helemaal verliefd!

Vervolgens keek ik even welke sieraden ik nog had en ik vond dat ik best iets nieuws uit mocht zoeken. Alvast voor mijn verjaardag, dacht ik. Want je mag best een cadeautje voor jezelf kopen, toch?

Dit wordt voor mij dus een kerst zonder nieuw jurkje, maar wel met een outfit die hartstikke geschikt is voor kerst!

3 gedachten over “Kledingcrisis; wat doe ik aan tijdens de feestdagen?

  1. Marjons schreef:

    Ik koop de laatste twee jaar geen nieuwe kleding meer. Bij schoonmoeder op kerstavond gourmetten. Dan ruikt je kleding en wil ik het 1e kerstdag niet meer aan. En 1e kerstdag bij mijn moeder, gewoontjes. Dus ik zoek jurkjes of rokjes in de kast en combineer ze net iets anders, zoals jij ook schrijft. Prima toch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.