Onze plannen voor de kerstvakantie

kerstvakantie

Nog een paar uurtjes, en dan begint de kerstvakantie! De perfecte tijd om leuke dingen te doen met ons gezin en met familie. Bart is ook een aantal dagen vrij en daar maken we natuurlijk goed gebruik van, we hebben namelijk wat leuke dingen op de planning staan!

Wintercircus in Utrecht

Het eerste uitje dat op de planning staat, is het Wintercircus in Utrecht. Daar ga ik samen met Nomi, Lenn en Bart naartoe. Qua slaapjes is het niet handig om Elena mee te nemen, dus zij is dan een dagje bij mijn schoonouders. Nomi en Lenn zijn nog nooit naar een circus geweest en ze hebben ontzettend veel zin om er naartoe te gaan, en ikzelf ook!

Een nieuw bed kopen voor Lenn

Dit is misschien een beetje het tweede kind syndroom, maar Lenn is nu bijna drie en een half en slaapt nog steeds in zijn ledikantje. We hebben wel een van de zijkanten eruit gehaald, zodat hij zelf in en uit bed kan, maar het is nu wel echt tijd voor een groot bed. Lenn zegt inmiddels zelf al dat zijn bedje ‘echt véél te klein’ is voor hem!

Schaatsen

Schaatsen op natuurijs zit er vast niet in dit jaar, maar er zijn best veel plaatsen waar je toch kunt gaan schaatsen. Vorig jaar hebben we dat gedaan en dat vonden Nomi en Lenn hartstikke leuk, dus het is de bedoeling om dat deze vakantie weer te gaan doen.

Nog een keertje naar Monkey Town

Een tijdje geleden werden we uitgenodigd om naar de opening te komen van Monkey Town in Enschede en daar hebben Nomi en Lenn het ontzettend leuk gehad. Dat was dus absoluut voor herhaling vatbaar, en ik denk dat Elena het daar nu ook wel erg leuk vindt. Daar gaan we binnenkort dus nog een keertje naartoe!

Kerst

Natuurlijk gaan we ook kerst vieren. Op kerstavond gaan we naar mijn tante, waar we traditioneel pannenkoeken eten. Eerste kerstdag gaan we gourmetten bij mijn schoonouders en tweede kerstdag gaan we naar mijn ouders.

Mijn dertigste verjaardag

Ja jongens, ik moet eraan geloven, ik ben echt bijna 30. 30 december is het zover! En ik denk dat ik het maar gewoon niet vier, misschien kan ik mezelf dan wijsmaken dat ik nog steeds 29 ben 😉

Oud en nieuw

Oud en nieuw vieren we de laatste jaren bij ons thuis, omdat het niet handig is om de kinderen ergens mee naartoe te nemen. Er komt dan familie langs, we eten samen, we doen een spelletje en we luiden samen het nieuwe jaar in. Oh, en overdag gaat Bart carbid schieten, iets wat Lenn ook helemaal geweldig vindt. Dus ik denk dat hij daar dit jaar een aantal uurtjes te vinden is!

En verder

Verder heb ik Nomi beloofd dat we samen gaan knutselen maken. Ze heeft nog een Frozen knutselset staan die ze op haar verjaardag heeft gekregen en daar hebben we nog niet alles van gedaan. Verder had ze nog wat ideetjes om te knutselen en ook Lenn wil graag wat leuke dingetjes maken. Hij wil graag weer ‘vormpjes’ maken met brooddeeg, dus dat gaan we deze vakantie ook zeker weer een keertje doen!

Wat zijn jullie plannen voor de kerstvakantie?

Ben je op zoek naar meer leuke uitjes? Bekijk dan het artikel  van Monique over uitstapjes met kinderen in de voorjaarsvakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.