Shoppen voor mezelf vs. shoppen voor de kinderen

shoppen voor kinderen

Je kent het vast wel: voor je kinderen koop je regelmatig nieuwe kleding, en voor jezelf eigenlijk bijna nooit. Ik heb best veel kleding in mijn kast liggen wat ouder is dan Nomi! En natuurlijk ga ik wel eens voor mezelf shoppen, maar dat is toch altijd wel heel anders dan shoppen voor je kinderen! Is dat herkenbaar voor jullie?

Shoppen voor je kinderen

‘Och wat leuk’, ‘och wat schattig’, ‘och wat mooi’… Eigenlijk hebben ze al veel te veel kleding, maar er is gewoon zoveel schattige kinderkleding te koop… Als ik iets leuks zie voor Elena terwijl ze haar kast al vol heeft hangen, koop ik het wel eens een maatje groter. Zij zit toch hooguit een paar maanden in een maat, dus dat past dan al vrij snel. Maar bij Nomi en Lenn is dat toch anders, die groeien nu wat minder snel uit hun kleding. En dat zorgt ervoor dat ze een behoorlijk goed gevulde kledingkast hebben!

Yes, een groeispurt!

Afgelopen zomer maakten Nomi en Lenn allebei een groeispurt. Lenn was éindelijk uit maat 92 gegroeid en Nomi zit nu in maat 116. Sommige kleding in maat 110/116 is haar zelfs al te klein. Ik moest kleding uit haar kast halen die ze nauwelijks had gedragen, omdat ze er opeens uit is gegroeid. Nou ja, dat bewaren we dan maar voor Elena!

Zo’n groeispurt betekent natuurlijk shoppen! Nomi en Lenn vinden dat allebei best leuk, als het maar niet te lang duurt. In de praktijk betekent dat dat we hooguit twee winkels per keer in kunnen, want daarna hebben ze echt geen zin in. Nomi en Lenn weten allebei heel goed wat ze mooi vinden. Nomi kiest soms voor íets te veel glitters en roze, maar uiteindelijk komen we er samen wel uit.

Alles is gewoon zo leuk…

Vervolgens passen we sommige dingen even aan, maar bij de meeste dingen kan ik wel zien of het past zonder het bij ze aan te doen. En dat is zo leuk aan kinderkleding; alles staat gewoon leuk! Dat gaat bij mijzelf heel anders…

Shoppen voor mezelf

Ik vind het best leuk om voor mezelf te shoppen, maar vooral als ik echt iets nodig heb, kan ik niks vinden. Laatst had ik bijvoorbeeld een nieuwe winterjas nodig. In de winkels kon ik niks vinden, dus ik besloot het online maar te proberen. Ik typte ‘parka dames‘ en ‘winterjas dames‘ in bij Google en online zag ik veel leuke exemplaren. Ik bestelde er eentje en waarachtig; hij stond best goed!

Dat gaat ook wel. eens anders

Ik ben gek op jurkjes, maar lang niet alle jurkjes staan mij. Ik ben van boven wat smaller dan van onderen. En tja, dan passen lang niet alle jurken. Sinds kort draag ik wat vaker rokken en daarmee is dat probleem opgelost, maar natuurlijk wil ik ook wel eens een jurkje aan.

‘Ah nee, dat staat nergens naar!’

Terwijl ik bij mijn kinderen eigenlijk alle kleding goed vind staan, is dat bij mezelf zeker niet zo. ‘Hm nee, die zit echt te strak’, ‘Oh nee, daarin lijk ik wel zwanger!’, ‘Jeetje wat heb ik daar een dikke kont in’… Nou ja, je kent het misschien wel.

Daarom koop ik voor mezelf vooral dingen online. Dan kan ik het lekker thuis passen en als het niet goed is, stuur ik het gewoon weer terug. En vaak bestel ik kleding in meerdere maten, in de hoop dat één van die maten goed zit. Of ik bestel wat jurkjes in verschillende modellen, omdat ik van tevoren wel weet dat niet alles mij staat. En zo slaag ik dan meestal uiteindelijk toch wel!

Gaat shoppen voor je kinderen bij jullie ook zo anders dan shoppen voor jezelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.