Een kleine slaapkamer, of een slaapkamer op zolder?

slaapkamer

Toen we op zoek gingen naar een groot bed voor Nomi, hadden we het erover hoe we dat gaan doen als Lenn een groot bed krijgt. Lenn heeft namelijk een vrij klein kamertje. Met een eenpersoonsbed erin is er weinig ruimte voor andere dingen. De eerste tijd is dat niet zo erg, maar als hij ooit een bureau en andere spullen in zijn kamer wil, wordt het misschien lastig. Een hoogslaper zou dan een optie zijn, maar hij zou ook op zolder kunnen gaan slapen.

Hoogslaper

Nomi was net 3 toen ze een groot bed kreeg. Op deze leeftijd zou ik haar nog niet in een hoogslaper laten slapen. In het donker zo’n trapje op en af lijkt me nog niet zo’n succes. Ik zie het dus ook niet gebeuren dat Lenn meteen een hoogslaper krijgt als hij naar een groot bed gaat.

Een optie zou dan zijn om eerst een paar jaar een ‘gewoon’ eenpersoonsbed op zijn kamertje te zetten. En als hij dan wat ouder is (op dit moment kan ik nog heel slecht inschatten wat daar een geschikt leeftijd voor is) een hoogslaper te kopen. Ik heb al hele leuke en praktische hoogslapers gezien. Laatst zag ik er eentje met een bureau eronder en een kast eraan vast en zoiets lijkt me ideaal!

Naar zolder

Een andere optie is dat hij op zolder gaat slapen. Op zolder hebben we een ruime kamer waar we prima een slaapkamer van zouden kunnen maken. Even een nieuw behangetje, een likje verf, misschien een nieuwe vloer… En om het af te maken een leuk rolgordijn voor het dakraam. Zo zouden we de slaapkamer helemaal naar zijn smaak kunnen maken.

Dit zijn dus de twee opties, en op dit moment weet ik echt nog niet waar we voor gaan kiezen. Het ligt natuurlijk ook aan Lenn. Laatst zei Bart voor de grap tegen Nomi dat haar grote bed op zolder zou komen te staan, en dat ze dan op zolder mocht slapen. Nou, daar was ze het absoluut niet mee eens! Als we voor Lenn een slaapkamer op zolder willen maken, moet hij natuurlijk niet zo reageren als Nomi.

Waar zouden jullie voor kiezen? En hebben jullie toevallig zelf een slaapkamer op zolder?

4 gedachten over “Een kleine slaapkamer, of een slaapkamer op zolder?

  1. Lenthe schreef:

    Wij hebben nu drie slaapkamers, maar in de babykamer past ook maar net een eenpersoonsbed. We hebben een zeer grote bergzolder dus in de toekomst willen we daar een dakkapel plaatsen en twee slaapkamers van maken

  2. Michelle schreef:

    Ik zou als hij wat ouder is de keuze voor leggen en hem momenteel op zijn eigen kamertje laten. Voordat Lenn aan een bureau en andere items toe is, kan hij ook in een hoogslaper. En een zolder kamer is ook wel handig voor je eigen spullen. Zo hebben wij het nu ook. De overige spullen staan er en de was, werkt perfect.

  3. Mispoesappelmoes schreef:

    Beide kinderen slapen bij ons op kleine kamers. We zouden de zolder kunnen verbouwen maar dat doen we niet. Kleine kamer is ook prima šŸ™‚ En als er nog meer ukkies zouden komen zou ik een kamer delen ook mooi vinden šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.