‘Wat een lelijk kind’

kind op instagram

‘Wat een lelijk kind, sorry dat ik het zeg’, was wat ik las toen ik vrijdagavond een foto van Lenn op Instagram zette. In eerste instantie was ik hartstikke beledigd en boos en ik was geneigd om vol in de aanval te gaan.

‘Wat een lelijk kind’

Toch besloot ik eerst even tot 10 te tellen. Ik keek op het profiel van dit meisje en volgens haar gebruikersnaam komt ze uit 1999. Waarschijnlijk is het meisje 17 jaar, ze geniet nog even van de laatste ellende van de puberteit en ze voelt zich vast niet zo geweldig over zichzelf. Daarnaast had ze een flinke taalfout in haar Instagramnaam. Ik besloot het meisje maar niet zo serieus te nemen.

Ik wilde haar toch vertellen dat ik het nogal laag van haar vond. Vervolgens zei ze dat Lenn op een aapje lijkt en dat was eigenlijk best grappig, ik noem Lenn namelijk regelmatig ‘Aapje’. Vervolgens zei ze iets vaags over ‘zulke ouders’ en ondanks dat ik met mijn volle gewicht op mijn handen ging zitten, typten mijn vingers toch een reactie. Ik wilde weten wat ze daarmee bedoelde. Ze bedoelde ‘Zulke ouders die lelijke kinderen op de wereld zetten en denken dat ze geweldig zijn terwijl ze dat juist helemaal niet zijn’. Aha. Dat leek me een mooi moment om haar te vertellen dat het misschien beter was om me niet meer te volgen.

Het zette me wel aan het denken. ‘Is het wel zo verstandig om foto’s van mijn kinderen op internet te zetten? En is het wel zo goed om 6000 Instagram volgers te hebben? Is dit niet een beetje mijn eigen schuld?’ Ik denk dat dit er wel een beetje bijhoort. Je kunt niet verwachten dat iedereen positief over je is. Maar wat ik niet snap is dat iemand dan een baby gaat beledigen. Een lief jongetje van 4 maand die lekker in zijn bedje lag te slapen en geen idee had van wat er op dat moment op het Instagramaccount van zijn moeder gebeurde.

Even later kwamen er zoveel lieve reacties binnen, ik was er echt van onder de indruk. Zoveel mensen die de moeite namen om het voor me op te nemen en lieve dingen te zeggen.. Op dat moment realiseerde ik me dat die negatieve reacties maar zo’n klein deel van het geheel zijn, en ze zijn het mijn tijd eigenlijk helemaal niet waard.

Dus; lieve Instagramvolgers; bedankt. En lieve Lenn; jij bent voor mij het mooiste jongetje van de wereld!

51 gedachten over “‘Wat een lelijk kind’

 1. Anneleen schreef:

  Ik heb dit idd op je instagram account voorbij zien komen… Echt heel wreed en naar zo’n reactie. En wat hierboven reeds werd gezegd… Ook al is dat nog maar een ‘jong’ meisje, ik vind dat zo’n dingen zeggen nooit echt door de beugel kan! Dan heb je, naar mijn idee, maar heel weinig respect mee gekregen…
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 2. Eline schreef:

  Ik had er laatst één die op Twitter reageerde dat ik superdom ben omdat ik op mijn negentiende zwanger raakte. Ook zo’n kansloos figuurtje, middenin de puberteit en werkelijk niks beters te doen met zn leven. Het internet wordt een nare plek van pubertjes die tot diep in de avonduren zich doodvervelen achter hun computer. Als ik die van mij zoiets ooit zou zien zeggen…. Pfoe. Maar goed, we kunnen er maar beter wat leuks van maken om wat tegenwicht te bieden 😉

 3. Sabine Kohino schreef:

  Jeetje,wat onbeschoft! En met 17 weet je heus wel wat wel of niet kan op Social Media. Niks van aantrekken hoor,voel je maar rijk met dit mooie mannetje…

 4. Diana schreef:

  Lekker niks van aantrekken en blijven plaatsen wat jij wil…!!! Beetje jammer dat er zon reactie onder een foto gezet wordt… weet even geen namen van mannelijke modellen maar we kunnen niet allemaal “Doutzen” zijn nietwaar….

 5. April schreef:

  Weer een grietje die stoer doet via internet dus, maar moet je haar dan ook zo publiekelijk shamen? Zou op zijn minst de comments verwijderen van haar op je intstagram, best een lullige actie dit. En zo onnodig. Spreek haar dan via prive bericht even aan!

 6. Nicole schreef:

  Wat ontzettend respectloos zeg. Echt, soms zijn mensen zo lullig. Sorry voor het taalgebruik maar ik heb er geen andere woorden voor. Goed dat je jezelf erboven hebt kunnen zetten. Jij hebt al het recht om miljard foto’s van je kinderen te delen met miljoen volgers als je dat wilt, dat geeft niemand het recht om jou en jouw kinderen af te kraken.
  Nicole onlangs geplaatst…Essence Stay All Day Translucent Fixing PowderMy Profile

 7. Marian Zw. schreef:

  Die meiden denken echt dat ze heel wat zijn zeg…..sjonge jonge wat een opmerkingen! Het is jou kind en voor elke moeder is haar kind het mooiste op aarde! Lekker genieten van je kleine man en je niet gek laten maken door meiden die niet weten waar ze het over hebben

 8. Kirsty schreef:

  Wat een naar en respectloos meisje zeg! Ik snap nooit waar mensen die zo random gemene dingen zeggen op het internet dat vandaan halen; hoeveel problemen heeft zij zelf wel niet dat ze dit meent te moeten doen? En dan nog wat stoms zeggen over een schattige baby ook nog, ik kan er met mijn hoofd niet bij.
  Kirsty onlangs geplaatst…Etos Sparkling DecemberMy Profile

 9. Bregje schreef:

  Ik als het idd deze week. Treurig dat mensen zich zo laten gaan vanachter hun veilige computer. Ik denk altijd maar: het zegt meer over henzelf dan over jou. Ik heb sinds kort een opembaar IG profiel, maar daar plaats ik geen herkenbare foto’s van mijn zoontje op,voelt niet fijn met al die gekke accounts tegenwoordig.
  En gewoon lekker trots zijn op je knappe kleine man!
  Bregje onlangs geplaatst…Voordelig online shoppen voor het hele gezin!My Profile

 10. Emke schreef:

  Wat erg van haar! Ik ben zelf 17 maar zoiets zou ik nooit zeggen! Alle baby’s zijn super schattig en zelf wil ik ook later graag kinderen. Ieder kindje in uniek op hun eigen manier, maar haar reactie was echt fout!

 11. Sandy schreef:

  Ik heb het berichtje echt met verbazing zitten lezen. Zo’n meisje, 17 jaar, wil op een dag zelf (hoogstwaarschijnlijk) ook graag kinderen. Hoe zal ze het dan vinden als een puber haar kind straks lelijk noemt? Ik vind het zo respectloos, mensen denken echt niet meer na tegenwoordig, alles moet er maar uitgegooid worden. En ze heeft het nog mis ook, baby’s zijn de bom, ze zijn überschattig, zelfs als ze kneiterharde boeen laten, een poepluier hebben of de oren van je hoofd brullen 😉
  Sandy onlangs geplaatst…Nieuwe samenwerkingen met BBNC uitgevers | lente 2017My Profile

 12. Nathalie schreef:

  Pff.. Als je niks goeds te zeggen hebt, zeg dan niks. Dat is mij vroeger geleerd, denk dat dit meisje dit niet echt meegekregen heeft helaas. Snap niet waarom mensen altijd zulke nare dingen de wereld in gooien. Ze moeten eerst maar eens goed naar zichzelf kijken voor ze zoiets achterlijks zeggen.

  En je hebt een super schattig kereltje ❤. Gewoon mooie foto’s blijven plaatsen ?.

  Liefs Nathalie

 13. Sanne schreef:

  Dit is echt niet leuk voor je. Een kindje heeft haar toch niks misdaan. Je zoontje is een prachtige baby. Trek je het niet aan en laat ze gewoon lekker doen. Negeren is altijd beter dan reageren. 🙂

 14. PinkFairy schreef:

  Comment van dat meisje sloeg echt nergens op. Ik kon het niet geloven toen ik het daar las. Gelukkig is niet iedereen zo en zijn er mensen die gewoon normaal en respectvol zijn. En inderdaad, arme Lenn, hoop dat het nog heeeeel lang duurt voor hij zich gaat beseffen dat dit soort gemene mensen bestaan.
  PinkFairy onlangs geplaatst…Video | Black Friday haulMy Profile

 15. Karlijn schreef:

  Haar ouders zullen vast trots zijn op haar dat ze zich zo uit op social media.. En als trotse ouders wil je gewoon lekker je prachtkind aan iedereen showen want je bent immers super trots op je mini me! Die hebben jullie samen op de wereld gezet! Lekker laten gaan en geniet van die duizenden fijne reacties die je op je kindjes krijgt. Want ze zijn ontzettend cute!

 16. Brigiet schreef:

  Is een puber schat ze kan niet helpen. Maar wat een leuk ventje ik ben in augustus oma geworden van een van de mooiste baby in de wereld noem hem ook mijn kleine apie/prins

 17. marjons schreef:

  Ik snap vaak niet waarom mensen dan reageren. Reageer dan gewoon niet, gebruiken ze hun tijd tenminste nuttig.
  Ik heb zelf wel bewust gekozen voor een IG prive en een IG voor mijn blog. Hier komen mijn kinderen niet echt op de foto. Hooguit met een review/uitje, maar verder niet.

  Gelukkig zijn er genoeg lieve mensen! En je kinderen zijn prachtig.
  marjons onlangs geplaatst…Kerstkrans DIYMy Profile

 18. Mecra schreef:

  Haha, wacht tot ze zelf moeder word…. kunnen we haar lekker bashen ?? nee grapje natuurlijk slaat het helemaal nergens op. Maar dit is ook een reden waarom ik niet iedereen accepteer op instagram.

 19. marleen@burgertrutjes schreef:

  Wat een rare reacties op dit artikel. Als dat meisje groot genoeg is om iemand anders af te zeiken via internet, moet ze er ook tegen kunnen dat daarover wordt gepraat op internet. En dat op een véé’l nettere manier dan dat zij doet, dat ook nog. Dit gedrag is namelijk echt niet normaal.

  En je hebt een prachtig kind hoor! 🙂
  marleen@burgertrutjes onlangs geplaatst…Leven zonder smartphone – is dat wel zo ellendig als het klinkt?My Profile

 20. Sandra schreef:

  Nou wij hebben dit een keer op straat mee gemaakt! onze was toen net een paar weken (inmiddels is hij 2,5) Maar we waren boodschappen doen bij de AH en toen zei een jongen (van buitenlandse afkomst) tegen z’n vrienden “kijk die lelijke baby” nou mijn man die pikte dat die en zei “je hoofd is lelijk” waar op zijn vrienden moesten lachen. Dus.. of je nou foto van je kind op het internet zet of niet overal heb je het dus gewoon lekker foto’s blijven posten van je mannetje doe ik ook want ik ben super trots op mijn kindjes en dat mag de hele wereld weten!

 21. Daisy Dingen schreef:

  Nou ik vind dat er helemaal niet bij horen. Vind het belachelijk dat sommige mensen dat soort dingen in hun hoofd halen… en 17? Dan zou ze echt al beter moeten weten. Gelukkig zijn er ook pubers met een minder lelijk innerlijk.

 22. Bodil schreef:

  Ze zal wel behoefte hebben aan wat aandacht… Negatieve aandacht is ook aandacht, nietwaar?
  Gezien aan het aantal reacties dat al is geplaatst is die van mij wellicht wat overbodig, maar jij en je kleintjes zijn prachtig! 🙂

 23. Nina schreef:

  Die durft…. Maar zou ze het ook zo in je gezicht zeggen? Ik denk het niet. Ik hoop dat ze leert wanneer er wel en niet om een mening wordt gevraagd. Er zijn gelukkig genoeg mensen die wel graag foto’s van jouw kindjes zien!

  Ik heb een privé Instagramaccount voor James. Zo kan ik in zekere mate filteren wie zijn foto’s zien. Het liefst zou ik hem, trotse moeder als ik ben, aan iedereen showen. Maar ik ben bang dat hij later zegt: mam, MOEST dat nou online?!

  Blijf gewoon doen wat goed voor jou voelt!
  Nina onlangs geplaatst…Mijn sportieve voornemens voor 2017My Profile

 24. Marian schreef:

  Zij is een lelijk kind! Dat ze dit doet, ze zou zich moeten schamen. Je hebt twee schattige kinderen, geniet er van en trek je niks aan van wat anderen zeggen.

 25. Yessica leidner schreef:

  Wat een rotopmerking zeg, ik zal je zeggen je heb een prachtige kinderen echt ik vind ieder kind is mooi en ieder kindje is uniek maar dat zeg iets over haar zelf ze is 17 jr zit in de puberteit maar het neem niet weg dat ze dit mag en kan zeggen echt niet normaal dat zeg genoeg over haar

  En je heb een super geweldige leuke blog Ik blijf je lekker volgen groetjes en alvast beste wensen en gezond en gezellig 2017 toegewenst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.