De naam Nomi

nomi

Als dit artikel online komt, weten jullie de naam van ons kindje al. Op het moment dat ik dit schrijf, weten alleen Bart en ik het, dus het is nog best raar om erover de schrijven. Toen ik net zwanger was, nam ik me voor om rond de 24 weken de knoop door te hakken. Vanaf 24 weken zwangerschap is het kindje levensvatbaar en als ze dan geboren zou worden, vond ik dat ze wel meteen een naam moest hebben.

Een naam uitkiezen

In het begin van de zwangerschap begon ik aan een lijstje met namen die ik mooi vond, zowel voor een jongen als voor een meisje. Toen we tijdens de geslachtsbepaling hoorden dat we een dochter zouden krijgen, was ik niet echt meer bezig met de jongensnamen. Een aantal weken geleden wilde ik toch, voor de zekerheid, een jongensnaam uitkiezen. Je weet maar nooit, toch? Deze naam blijft geheim, want misschien krijgen we ooit wel een zoon en kiezen we dan alsnog voor deze naam.

Nomi Jill

 Het was best moeilijk om een mooie meisjesnaam uit te kiezen. Ik wilde geen top 10 naam, hoewel ik die namen wel erg mooi vind. Isa stond bijvoorbeeld hoog op mijn lijstje, en Bart was erg fan van de naam Sophie. Als je voor een hele populaire naam kiest, loop je het risico dat je straks heel veel kinderen kent met dezelfde naam. Dat wilden we niet, dus we zochten verder.
Nomi was een naam die meteen al op mijn lijstje stond, maar Bart kende de naam niet en twijfelde nog toen ik het voor het eerst zei. Een paar dagen later zei hij opeens, ‘maar Nomi is toch een mooie naam?’. Ik was ondertussen al verder aan het zoeken, maar Nomi zat nog steeds in mijn hoofd. Blijkbaar moest Bart even wennen aan de naam, maar vanaf dat moment stond deze naam bij ons allebei op nummer één.
In eerste instantie hebben we de knoop nog niet meteen doorgehakt, omdat het dan toch wel heel definitief werd. Er waren nog een paar namen die we beide wel mooi vonden, maar toen we na een paar weken nog steeds allebei fan waren van de naam Nomi, besloten we dat dat echt de naam zou worden.

Betekenis

 Nomi betekent lieflijkheid en persoonlijk vind ik dat een hele mooie betekenis. Vanaf het moment dat we definitief voor deze naam kozen, noemden we haar soms ook zo. Dat was wel een risico, want als er andere mensen bij waren, kon dat natuurlijk niet. Gelukkig hebben we ons nooit versproken.Gerelateerde artikelen:
– Welkom, lieve kleine Nomi
– Nomi’s geboortekaartje
– Nomi’s eerste week
– Mijn bevallingsverhaal

30 gedachten over “De naam Nomi

 1. Anneleen schreef:

  Ik moest ook even wennen aan de naam maar ondertussen ben ik em gewoon en vind ik em heel mooi bij jullie passen! De betekenis van de naam Nomi is ook erg lief! Lijkt me best moeilijk om de naam voor jezelf te houden, ik zou bang zijn mezelf te verspreken 😉

 2. Evelien | Live life lovely schreef:

  Lijkt me lastig om een naam te kiezen. Ik vind Sophie ook prachtig, maar wil zelf later ook geen naam die je heel veel hoort. Ik associeer namen vaak met kinderen die ik ooit in mijn klas heb gehad en als het kind dan niet zo leuk was, dan wil ik mijn kind al niet zo noemen, hoe leuk de naam ook is. Oeps. Ik vind Nomi echt een leuke naam!

 3. mamaels schreef:

  Wij vonden het ook heel moeilijk bij de tweede jongen, helemaal omdat ze een Engelse achternaam hebben en ik wou een naam die niemand hier in de omgeving had. Maar het is gelukt en bij jullie ook! Hele leuke naam!

 4. Bo schreef:

  Ik vind de naam echt heel mooi en origineel! Heb hem nog nooit eerder gehoord, maar ik vind de naam echt super leuk! 🙂 Leuk om te lezen hoe jullie de naam hebben gekozen, lijkt me geen makkelijke keuze.

 5. Nadia schreef:

  Ik vind het ook beter om je kind geen populaire naam te geven, het is veel leuker om een naam te hebben die minder voorkomt. Later wil ik mijn kind twee voornamen geven, dat heb ik zelf ook en dat vind ik in sommige gevallen wel handig haha.

 6. Mrs. Anchelon schreef:

  Nomi is echt een super cute naam! Mijn dochter heet Issabel, een ongewone spelling omdat haar vader het maar verkeerd bleef schrijven… Ik zei toen, laten we het dan maar zo houden anders dan schrijf je straks de naam van je dochter verkeerd. Ze heet Issabel omdat haar zus Josephine heet en we wilden namen die een beetje bij elkaar pasten. Liefs, Eva
  http://www.mrsanchelon.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.