Lenn is 2 jaar – de update; een echt peutertje en niet willen eten

2 jaar

Laatst vertelde ik jullie al dat Lenn jarig was, maar ik heb nog geen update geschreven over hem. Daar ga ik nu dus verandering in brengen!

Van dreumes naar peuter

Ik kon de laatste tijd echt goed merken dat hij bijna twee was. Wat een peutertje is hij geworden zeg! Hij krijgt steeds meer een eigen mening, ‘nee’ is één van de meest gehoorde woorden hier in huis en hij is regelmatig boos. Dan gooit hij zichzelf op de grond en gaat hij heel hard schreeuwen. Gelukkig duurt het bij hem nooit lang en meestal kan ik er wel om lachen.

Hij krijgt ook steeds meer een eigen persoonlijkheid. Een hele lieve en zachte, maar hij is ook wel eigenwijs. Lenn is nog steeds echt een knuffelkontje. Het maakt hem niet uit waar we zijn, hij wil gewoon regelmatig even knuffelen. Ook tegen Nomi is hij heel erg lief. Ze krijgt veel kusjes en knuffels en als ze zich pijn doet, komt Lenn meteen even kijken. ‘Mimi auw?’ ‘Ja Lenn ik heb pijn gedaan!’ ‘Mwah?’ ‘Ja geef maar een kusje.’ En als Nomi dan weer vrolijk is, kan Lenn ook weer lachen.

Eigenwijsje

Lenn weet heel goed wat wel en niet mag, maar toch probeert hij dingen vaak nog even uit. Springen op de bank bijvoorbeeld. Dan gaat hij op de bank staan en gaat hij door zijn knietjes, om te gaan springen. ‘Mama ja?’ ‘Nee Lenn.’ ‘Ja?’ ‘Nee, niet springen.’ Soms luistert hij, maar vaak ook niet.

Niet willen eten

De laatste tijd groeit hij volgens mij op zonlicht. Hij eet namelijk ontzettend slecht. ’s Ochtends eet hij nauwelijks brood, tussen de middag is het hetzelfde verhaal en ’s avonds heeft hij 9 van de 10 keer geen zin in avondeten. Ik probeer niet te pushen, want het is vast een fase…

Tussendoortjes wil hij dan wel weer. Het liefst heel veel snoep en koek. En daar kan hij vreselijk om zeuren. Banaan eet hij ook goed, ander fruit dan weer niet. Maar goed, laten we er maar vanuit gaan dat het vanzelf weer over gaat.

Updates

Nu Lenn 2 is geworden, zal ik wat minder vaak een update schrijven. Ik heb namelijk gewoon wat minder te vertellen. De ontwikkeling gaat nu niet meer zo snel als eerst en anders wordt het een beetje saai. Maar natuurlijk zullen jullie nog regelmatig artikelen lezen over Lenn!

Een gedachte over “Lenn is 2 jaar – de update; een echt peutertje en niet willen eten

  1. Wendy schreef:

    Die fases ook. Hahaha, als Demi weer eens zo’n periode van slecht eten heeft, dan blijf ik het maar in mijn hoofd herhalen. “Het is een fase, het is een fase!” Maar tegelijkertijd kan het me echt frustreren, omdat ik gewoon wil dat ze goed eet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.