Lenn en Nomi als broer en zus #2

schoolfoto

In april schreef ik voor het laatst iets over Lenn en Nom als broer en zus, en sinds die tijd is er best veel veranderd. Tijd voor een nieuw artikel dus!

Mama Nomi

Nomi kan ontzettend moederen over Lenn. Soms doet ze dat nog meer dan ik. ‘Niet doen Lenn’, ‘Voorzichtig doen Lenn’, ‘Pas op Lenn jij valt zo!’, et cetera. Heel schattig, maar soms wordt het ook wel eens irritant. Bijvoorbeeld wanneer Lenn gewoon lekker aan het klimmen en klauteren is, en dat niet mag van Nomi. Soms moet ik haar even vertellen dat ík Lenns moeder ben, en niet zij.

Grote zus Nomi

Als Nomi gewoon in haar grote zus rol blijft is ze vaak een hele leuke zus. Ze helpt Lenn bij van alles, ze laat hem zien op welke knopjes hij  moet drukken bij zijn speelgoed, ze probeert hem woordjes te leren, enzovoort. Soms maakt ze er wel een beetje misbruik van. Zo hoorde ik vanochtend de opmerking ‘Nee ik pak niet af, ik laat aan Lenn zien hoe dat moet’.

broer en zus

Klein broertje Lenn

Lenn vindt Nomi helemaal geweldig. Hij ziet haar een beetje als een tweede moeder en hij luistert ook echt naar haar. Als Nomi zegt ‘Nee Lenn, dat mag niet, dat is heel scherp!’ als hij een schaar pakt, legt hij hem ook echt weer weg. Als hij aan het spelen is en iets lukt niet, brengt hij het naar Nomi. Hij kan nog niet uitleggen wat er niet lukt, maar meestal begrijpen ze elkaar wel.

Samen spelen

Nu Lenn wat ouder is, spelen ze steeds meer samen. De laatste tijd zijn ze bijvoorbeeld regelmatig samen aan het koken en picknicken. Soms staan ze samen in het keukentje, soms kookt de één voor de ander. Lenn brengt zijn ‘eten’ naar Nomi en geeft haar een hapje met de lepel. Dit heeft hij allemaal geleerd van Nomi, want zij doet dit al een hele tijd bij hem. En het is zo schattig om te zien!

weinig leeftijdsverschil

Beste vriendjes

Als Nomi bij haar oma of op de peuterspeelzaal is, mist Lenn haar na een tijdje vaak wel. Vooral als ze een hele dag bij haar oma is. Eerst speelt hij lekker zelf, maar na een tijdje begint hij zich dan toch te vervelen. Als Nomi niet thuis is, ben ik dus veel drukker met Lenn dan wanneer ze allebei thuis zijn. En dat vind ik niet erg hoor, want die één op één tijd met Lenn is ook best heel fijn. Nomi kan namelijk nogal veel aandacht vragen als zij er ook is.

Nomi zegt regelmatig ‘Ik vind Lenn heel lief’ of ‘Ik hou van Lenn’. Lenn kan natuurlijk nog niet zo goed praten, maar aan de knuffels en kusjes te zien vindt hij Nomi ook heel erg lief. Ze vinden het heerlijk om met elkaar te spelen en ze zijn regelmatig samen aan het schaterlachen. En dat is waar ik op hoopte toen ik zwanger was van hem!

9 gedachten over “Lenn en Nomi als broer en zus #2

  1. Cindy schreef:

    Ooh dat geeft hoop want ik ben zwanger van nummer 2 en ik maak me soms zorgen of ze wel overeen gaan komen. MAar nu ik het zo lees heb ik toch een kans 🙂 Zo schattig de grote zus als mama

  2. Mariëlle | Me-licious schreef:

    Mooi om te zien dat ze nu al beste vrienden zijn en hopen dat ze de rest van hun leven ook voor elkaar zullen klaar staan. Fijn om een broer of zus te hebben. Familie krijg je en vrienden kies je, maar wanneer het twee in één is, dan is het natuurlijk nog beter en mooier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.