Onze ervaring met baby- en peuterzwemmen

babyzwemmen

Toen Nomi 5 maand was gingen we voor het eerst met haar babyzwemmen. Ze vond het best fijn, maar ik merkte dat het toch wat meer op iets oudere kinderen gericht was. Vervolgens zijn we een hele tijd niet meer geweest en een tijdje later begon ze bang te worden voor water. Douchen vond ze niks en in bad gaan was ook geen hobby meer van haar. Daarom besloten we het babyzwemmen weer op te pakken.

Babyzwemmen

babyzwemmen

Voor het eerst babyzwemmen

De eerste keren dat we gingen vond ze alles eng. Het enige wat ze wilde was vastgeplakt zitten aan mij of Bart en ze wilde niks weten van het water. Dat ging een paar keer zo, en na een tijdje begon ze het iets minder eng te vinden.

Het ging steeds beter en Nomi durfde steeds meer. Terwijl ze eerst echt alles eng vond, wilde ze na een tijdje een paar opdrachtjes wel doen. Ze kroop over een mat, spetterde met water en ze begon het steeds leuker te vinden.

babyzwemmen-3

Tussendoor hebben we Lenn ook een keertje meegenomen, maar hij is er toch nog een beetje te klein voor. In sommige zwembaden kun je ‘knuffelzwemmen’ en ik denk dat dat meer iets voor Lenn zou zijn. Hij vond het wel fijn in het water dus ik denk dat hij binnenkort wel een keertje meegaat, maar ik denk dat het voor hem leuker is als hij iets groter is.

babyzwemmen-4

Peuterzwemmen

De laatste tijd zijn Bart en Nomi vaak samen gaan zwemmen en gisteren ben ik een keertje met haar gegaan. Ik wist dat ze het leuk vond, en ik was heel benieuwd hoeveel te nu zou durven. En ik moet zeggen dat ik echt verrast was, ze was helemaal dol in het water en ze vond alles leuk. Hoe gekker het ging, hoe leuker Nomi het vond. Ze sprong van de kant, ze ging onder water, ze spetterde me telkens nat en ze had echt heel veel lol. Het is echt een gigantisch verschil met een tijdje geleden.

Nog even lekker spelen

Na het zwemmen gaan we altijd nog eventjes naar het kleine badje en ook daar vindt Nomi het heel leuk. Ze speelt met andere kindjes, ze gaat van de glijbaan en ze is totaal niet meer bang voor water. Thuis trouwens ook niet, ze vindt het heerlijk om te douchen en ze wordt soms zelfs boos als ik de douche uitzet.

Hier is het baby- en peuterzwemmen dus een groot succes! Gaan jullie wel eens zwemmen met jullie kinderen?

2 gedachten over “Onze ervaring met baby- en peuterzwemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.