Lenns 14 maanden update

14 maanden

Het is alweer 2 maanden geleden dat Lenn 1 werd, en inmiddels is hij een echte dreumes. Hij lijkt iedere dag meer een eigen wil te krijgen, hij wordt ontzettend eigenwijs, en hij kan steeds meer. Tijd voor een nieuwe update dus!

Eigen willetje

Lenn weet precies wat hij wil, en dat maakt hij goed duidelijk. Een paar maanden geleden schreef ik nog dat hij zo lekker rustig was en alles goed vond.. Nou, dat is niet meer zo. Als hij bijvoorbeeld voor de honderdste keer de kattenbrokken uit het bakje wil halen, dan doet hij dat gewoon.

Luisteren

En dan kan ik ‘nee’ zeggen, maar dat interesseert hem niks. Hij kijkt wel op, maar vervolgens doet hij het alsnog. Als ik vervolgens nog een keer ‘nee’ zeg en hem ergens anders neerzet, wordt hij boos en gaat hij huilen. Waar hij dan weer niks van leert, want de volgende keer doet hij weer precies hetzelfde. Maar ach, het is een fase…

Lopen!

Laten we ook even positief blijven, want eigenlijk vind ik dit een hele leuke fase. Lenn is een stuk sneller dan Nomi qua lopen (Nomi was ruim anderhalf toen ze begon met lopen). Het ging opeens heel snel. 2 weken geleden stond hij voor het eerst los, een paar dagen later zette hij voorzichtig een stapje, en nu probeert hij wat meer stapjes te zetten. Na een paar stapjes verliest hij vaak zijn evenwicht en valt hij om, maar het gaat steeds beter. En natuurlijk is er ook helemaal geen haast bij, maar het is zo leuk om te zien hoe trots hij is als hij stapjes zet!

Eten 

Lenn kan eten als een bouwvakker, maar het gebeurt ook wel eens dat hij na een paar hapjes klaar is. Het ligt er heel erg aan wat we eten. Hij is gek op groente en fruit, en ook koekjes en crackers zijn binnen no-time op. Eigenlijk zijn er nog steeds niet echt dingen die hij niet lekker vindt.

Koemelk

We hebben geprobeerd om Lenn wat meer koemelk te geven, om te kijken of hij er nog op reageert. Hij kan namelijk prima tegen brood en koekjes waar melk inzit. We gaven hem een paar hapjes vla, en dat leek goed te gaan. Althans, hij leek er geen buikpijn van de krijgen. Maar na een paar dagen kreeg hij opeens weer eczeem in zijn gezicht. Het kon natuurlijk ook door het weer komen, maar voor de zekerheid gaf ik hem een plantaardig toetje. En na een paar dagen was zijn eczeem weer verdwenen. Waarschijnlijk was het dus toch nog een beetje te veel.

Praten

Lenn is op dit moment even totaal niet geïnteresseerd in woordjes. Hij zegt nog steeds dezelfde woordjes als toen hij 10 maanden was (mama, papa, hai, da (ja), nèh (nee) en eta (eten). Alleen ‘die’ en ‘da da’ (dag dag) zijn erbij gekomen. ‘Da da’ zegt hij sinds hij Teletubbies heeft gekeken, en hij zegt het regelmatig als we ergens weggaan. ‘Mama’ zegt hij tegen iedereen, en vooral als hij aandacht wil. Tegen Bart zegt hij één keer ‘papa’, en vervolgens gaat hij door met ‘mama’.

dreumes

Blije dreumes

Over het algemeen is Lenn nog steeds heel vrolijk, dus mijn blije baby is nu een blije dreumes geworden. Hij kan zich voor zijn leeftijd best goed zelf vermaken. Vooral duplo, boekjes, en keukenspulletjes vallen goed in de smaak. En hij lacht echt ontzettend vaak!

Verder heb ik eigenlijk niet veel met jullie te delen. Ik denk dat er over 2 maanden weer een nieuwe update komt!

2 gedachten over “Lenns 14 maanden update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.