Leuk als wanddecoratie: een tekening laten afdrukken op canvas

Laatst maakte Nomi en tekening van haarzelf, Lenn en Elena en ik vond het zo leuk! Ze had er echt haar best op gedaan en tekende zichzelf en haar broertje en zusje zo goed mogelijk na. Ze maakte zichzelf het langst, daarna Lenn, en dan Elena als baby’tje (‘die wel kan staan want ik kan geen poppetje tekenen die zit’, zei ze). Ik besloot er eens een keer iets anders mee te doen dan op te hangen in de keuken, want dat doe ik al zo vaak. Ik maakte er een foto van en vervolgens liet ik hem afdrukken op canvas. Nu staat hij op de kast en Nomi is er helemaal trots op!

Leuk voor aan de muur

We hebben inmiddels al een aantal foto’s laten afdrukken op onder andere hout en canvas. Met tekeningen had ik eigenlijk nog nooit zoiets gedaan. Maar toen ik daarover getipt werd, vond ik het meteen een heel goed plan!

tekening

Om hem af te kunnen laten drukken, maakte ik er eerst een foto van. We hebben geen scanner in huis, anders was dat waarschijnlijk makkelijker geweest. Vervolgens moest ik nog bedenken waar ik het op wilde laten afdrukken. Canvas, aluminium, hout, acrylglas… Er zijn tegenwoordig hartstikke veel mogelijkheden, dus het was best lastig om een keuze te maken. Uiteindelijk besloot ik voor canvas te gaan, want ik dacht dat een tekening daar het mooist op uit zou komen.

Het resultaat

Ik bestelde deze canvas bij Smartphoto.nl en een paar dagen later had ik hem in huis. Even een tip voor wie dit ook wil doen; zorg dat het papier mooi glad ligt. Nomi’s tekening had wat kreukels in het papier en dat zie je een beetje terug. Daar had ik eigenlijk wat beter naar moeten kijken, want dan had ik het nog kunnen bewerken. Maar desondanks vind ik het heel leuk geworden!

Nomi is er helemaal trots op en ze vindt het heel bijzonder dat haar tekening nu op dit canvasje staat. Daarnaast is het natuurlijk ook heel erg leuk voor later! Dit is echt even anders dan ‘gewoon’ een tekening en ik zal hem dan ook zeker lang gaan bewaren!

Heb jij wel eens een tekening laten afdrukken op canvas of op een ander materiaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.