Dagboekje 291: herfstvakantie

herfstvakantie

Vorige week hadden Nomi en Lenn herfstvakantie en dat was natuurlijk hartstikke gezellig. Nou ja, meestal dan. Oké, soms… Want jeetje, wat hebben ze veel ruzie gemaakt zeg! Maar gelukkig hadden we ook veel fijne momenten!

Maandag: project speelgoed opruimen

Maandag was een fijne dag. Ik besloot laatst dat ik graag een groot deel van het speelgoed naar boven wil doen, zodat het wat minder rommelig is is in de woonkamer. Maandag gooiden we al het speelgoed op een grote hoop en bekeken we waar nog mee gespeeld werd, en wat weg kon. Dingen waar nog weinig mee gespeeld werd, maar wat nog wel leuk zou zijn voor Elena, ging naar Elena’s kamer. Nomi en Lenn wilden natuurlijk heel veel bewaren, maar we hadden ook wat spulletjes die we op de weggeefhoek hebben gezet. En daar hebben we laatst iemand blij mee gemaakt!

Dinsdag: spelen bij mijn ouders

Dinsdagochtend gingen we nog even door met het speelgoed. Nomi heeft een vrij grote kamer, en daar ging een groot deel van het speelgoed naartoe. In de woonkamer staat nu één speelgoedmand, een bak met duplo en een speelkeukentje. En dat vind ik al meer dan genoeg!

’s Middags werden Nomi en Lenn opgehaald door mijn moeder en daar hebben ze lekker gespeeld. Na het eten werden ze weer thuis gebracht en waren ze lekker moe, dus ze konden bijna meteen door naar bed.

Woensdag: zwemmen met mijn schoonmoeder

Ook woensdag stond er iets leuks voor ze op de planning. Normaal gaat Lenn op woensdag peuterzwemmen met mijn schoonmoeder, maar omdat Nomi vakantie had, mocht ze ook mee. En dat vonden ze allebei natuurlijk hartstikke leuk!

’s Middags ging ik met Elena naar het consultatiebureau. De arts was hartstikke tevreden en dat is toch wel fijn om te horen.

Donderdag: ‘even’ naar de kringloop

Donderdag wilden Nomi en Lenn graag ergens naartoe en na Elena’s ochtendslaapje gingen we naar de kringloop. Zelf vind ik het altijd leuk om daar te kijken en Nomi en Lenn ook. We kwamen eigenlijk voor boekjes voor Nomi om zelf te lezen, maar natuurlijk kwamen we nog meer leuks tegen. Nomi zocht een K3 puzzel uit, ik vond een setje strijkkralen voor maar € 0,80 en Lenn koos een boek uit. Toen we weer in de auto stapten, zag ik dat we er ruim een uur geweest waren!

Vrijdag: dagje met papa!

Vrijdag was Bart vrij en hij wilde graag wat leuke dingen doen met Nomi en Lenn. Eerst gingen ze naar de bioscoop, vervolgens naar de kinderboerderij en daarna is hij nog gaan vissen met Lenn. Nomi en Lenn vonden het geweldig en ik had een heerlijk rustig dagje met Elena!

Zaterdag: de eerste voorbereidingen voor Nomi’s feestje

Zaterdag besloten we de eerste uitnodigingen voor Nomi’s feestje rond te brengen. Het is bij Nomi op school niet de bedoeling om ze uit te delen waar iedereen bij is, want dan kunnen kinderen erg teleurgesteld zijn. Dus we reden naar een paar vriendinnetjes waarvan ik het adres wist en we brachten de uitnodigingen. Daarna gingen we naar mijn ouders.

Zondag: Ikea!

Zondag wilde ik graag even naar Ikea, want ik wilde een speelkleed halen voor in het speelhoekje in de woonkamer. Dat hadden we ooit, maar die zat vol kattenharen en toen bleek dat Nomi allergisch was, hebben we dat kleed weggedaan. Ik zocht een nieuwe uit en nu is het speelhoekje bijna klaar. Het resultaat zal ik jullie binnenkort laten zien!

Ondertussen speelden Nomi en Lenn lekker in Smaland. Lenn is nu eindelijk groot genoeg (95 cm) om daar ook te mogen spelen, dus hij was helemaal blij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.