Leuk; een loopfiets als eerste fietsje

loopfiets-2

Eén van de cadeaus die Nomi voor haar eerste verjaardag kreeg, was een loopfietsje. Op haar verjaardag vond ze hem meteen al heel mooi, maar ze durfde er nog niet op te zitten. Daar kwam al snel verandering in en sindsdien ze zit er ontzettend veel op.

Eerst stond het fietsje binnen, maar in de lente hebben we hem een keer meegenomen naar buiten en sindsdien moest hij natuurlijk altijd mee als we naar buiten gingen. Nomi kon zich hartstikke goed en lang vermaken met het fietsje; ze bleef maar rondjes rijden door de tuin en ze had dan ontzettend veel lol.

loopfiets-1

Nu ze twee is, zit ze er nog steeds heel veel op en ik denk dat dat de komende tijd wel zo blijft. Een tijdje geleden bedacht Bart om met haar een rondje door de wijk te lopen; Nomi op het fietsje en Bart ging lopend. Sindsdien wil ze dat regelmatig en het is natuurlijk ook hartstikke leuk.

Nomi kreeg een knalroze loopfietsje en ze houdt echt van deze kleur, maar loopfietsjes zijn er in alle soorten en maten. Ik heb ook hele leuke exemplaren voor jongens gezien, maar je kunt natuurlijk ook voor een wat meer neutrale gaan, zoals bijvoorbeeld deze leuke witte loopfiets.

Officieel zijn de fietsjes bedoeld voor kinderen vanaf anderhalf à 2 jaar, maar Nomi racete er al op toen ze net 1 was geweest, terwijl ze absoluut niet groot is. Het verschilt natuurlijk per kindje, maar ik vind het een hartstikke leuk cadeau voor de eerste verjaardag van een kind.

 

4 gedachten over “Leuk; een loopfiets als eerste fietsje

 1. Volgmama schreef:

  Mijn dochter heeft dezelfde als Nomi. Hier fietst ze er ook elke dag op. DIe witte in de link is al bedoeld voor iets grotere kindjes lijkt mij. Daar moeten ze echt balanceren leren.

 2. priscilla schreef:

  Mijn dochtertje vind alles wat lijkt op een fietsje of hobbelpaard momenteel echt doodeng. Ik vind deze echt super leuk. Die ga ik in mijn achterhoofd houden voor als ze het wel leuk gaat vinden 🙂

 3. marjons schreef:

  Wij gaven onze kleine man met de 2e verjaardag een loopfietsje met twee wielen. Ook ideaal. Hij op het fietsje en wij wandelend.
  En nu is hij pas 3 geworden en nog steeds op zijn Pucky fietsje, enorm snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.