Leuk uitje: Dinoland in Zwolle

Een dagje Dinoland stond al een hele tijd hoog op ons wensenlijstje. Vooral Lenn is groot fan van dino’s, en Nomi en Elena vinden dino’s ook erg leuk. Ze kijken regelmatig naar televisieprogramma’s over dinosauriërs en toen ik ze vertelde over Dinoland, waren ze meteen enthousiast. ‘Gaan we nu?’, was Lenns eerste vraag. Dat was een beetje te snel, maar toen we hoorden dat sinds vorige week zaterdag alles weer open was, besloot ik meteen vijf kaartjes te reserveren!

Dinoland in Zwolle

dinoland

Zwolle is vanaf hier ongeveer een uurtje rijden en dat hadden de kinderen er wel voor over. Lenn moest ’s ochtends eerst nog even naar zwemles, maar om half 10 zaten we in de auto, op weg naar Dinoland.

Dino’s, dino’s en nog meer dino’s

dinoland zwolle

Het eerste wat je ziet als je binnenkomt is, je raadt het waarschijnlijk al, dino’s! Overal waar je kijkt zie je dinosauriërs en de kinderen keken hun ogen uit. Vlakbij de ingang staat al een hele grote T-Rex en dat vonden de kinderen natuurlijk heel erg gaaf! Sommige dino’s kunnen zelfs bewegen en geluid maken! Op veel plekken in het park kun je informatie vinden over de verschillende dino’s. Je leest bijvoorbeeld hoe groot ze waren, wanneer ze leefden, et cetera. De dino waar je het meeste over kunt leren, is de T-Rex. Er is een heuse T-Rex expeditie waar je van alles kunt ontdekken over de T-Rex!

Lekker spelen

Verder zijn er heel veel mogelijkheden om lekker te spelen. Bijvoorbeeld in het Raptor dock of in een van de speeltuinen. Of je gaat lekker klimmen en klauteren bij een van de klimparcoursen. Wat ook erg gaaf is, is om een dinoskelet bloot te leggen. Verder kun je gaan lasergamen en minigolven.

binnenspeeltuin dinoland

Ook is er een vrij grote binnenspeeltuin met een peutergedeelte, waar kinderen zich heel lang kunnen vermaken.

Paleolab

Iets waar je je ook een hele tijd kunt vermaken, is het Paleolab. Je kunt daar onder andere goud, edelstenen en dinotanden zoeken, een dino kleien, dino’s verven, et cetera. Voor sommige dingen vragen ze een kleine bijdrage, maar ook zonder extra te betalen kun je van alles doen. Het ‘goud’ dat je vindt mag je mee naar huis nemen en je mag de vijf mooiste edelstenen en de drie mooiste dinotanden die je hebt gevonden ook meenemen naar huis!

Dinoshows

Een paar keer per dag vindt er een dinoshow plaats. Hartstikke spannend, vooral toen er opeens een T-Rex aan kwam lopen! Lenn beweerde dat hij bijna opgegeten werd, en daar heeft hij het nog steeds over. Ook buiten de shows om kun je de dino’s soms door het park zien lopen en je kunt ze zelfs aaien… Als ze daar zin in hebben tenminste. Als je pech hebt, maakt de dino je bang door te grommen en zijn tanden te laten zien…

Praktische info

  • Dinoland is goed bereikbaar met de auto. Bij het park is een ruime parkeerplaats en als deze vol is, kun je je auto parkeren op een andere parkeerplaats en kun je met een shuttlebus naar Dinoland. Je kunt ook met de trein komen, Dinoland ligt op 15 minuten lopen vanaf station Zwolle.
  • Dinoland is rolstoel- en kinderwagenvriendelijk. Je kunt er gratis een buggy lenen.
  • Een ticket voor kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen kost € 14,25. Voor kinderen van 2 en 3 jaar betaal je € 7,95 en kinderen onder de 2 jaar mogen gratis naar binnen. Ben je 65+ of mindervalide? Dan betaal je € 12,25.

Coronamaatregelen

Uiteraard gelden de huidige coronaregels bij Dinoland ook. Sinds 5 juni zijn ook de binnenruimtes weer open, maar hier moet je een mondkapje dragen. Verder moet je van tevoren je tickets reserveren, zodat er niet te veel mensen tegelijk in het park aanwezig zijn. Meer informatie vind je op Dinoland.nl.

Ben jij al eens in Dinoland geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.