Uitje; Gondwana – Das Praehistorium

Het artikel van vandaag is een beetje anders dan anders, ik wil namelijk wat delen over een uitje dat niet bepaald om de hoek is. Namelijk Gondwana – Das Praehistorium in het Duitse plaatsje Schiffweiler, vlakbij Saarbrücken. Tijdens onze vakantie in Leiwen hebben we een bezoek gebracht aan dit museum en het was zo gaaf dat ik het niet kan laten om er een artikel aan te besteden. Want als je een keer in de buurt bent van Schiffweiler, zou ik je absoluut aanraden om hier naartoe te gaan.

Gondwana – Das Praehistorium

Voordat we op vakantie gingen, zocht ik op wat er te doen was in de omgeving en toen kwam ik Gondwana tegen. Het was een uur rijden vanaf ons vakantiepark en het leek ons ontzettend leuk en interessant. Lenn en Elena vinden dino’s heel leuk en Nomi vindt geschiedenis heel interessant, dus het leek me een perfect uitje voor tijdens onze vakantie.

We reden ’s ochtends naar het museum en op de parkeerplaats was meer dan genoeg plek. Er stonden buiten al dino’s, waardoor de kinderen meteen helemaal enthousiast waren. We kochten in ons beste Duits (wat echt dramatisch slecht was) een familieticket (voor maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen) voor € 62,00 en toen moesten we in de rij gaan staan voor de eerste film.

Gondwana

De naam Gondwana komt van het vroegere continent Gondwana, wat een supercontinent was dat bestond uit werelddelen die nu voornamelijk op het zuidelijk halfrond liggen, waaronder Antarctica, Zuid-Amerika, Afrika, India en de eilanden in de Indische Oceaan, het continent Australië en eilanden in het westen van de Grote Oceaan.

Het museum

De film was in het Duits en mijn kinderen spreken geen woord Duits, maar door de 3D-beelden vonden ze het alsnog erg interessant. Je ziet namelijk heel veel en de beelden maken duidelijk waar het over gaat.

Ook de rest van de informatie in het museum is in het Duits, maar via een QR code kun je de informatie ook in het Engels krijgen. En aangezien mijn Engels veel beter is dan mijn Duits, was dat soms wel heel handig.

Een reis door de tijd

In het museum maak je een reis door de tijd. In het eerste deel zie je hoe het leven op aarde ontstond en zie je vooral veel dinosauriërs. Het tweede deel van het museum gaat voornamelijk over de ontwikkeling van de mens, van de oermensen tot de mens van nu, heel interessant!

Dino show en de prehistorische haai

Eén van de hoogtepunten was de dino show waarin je verschillende dino’s ziet. Sommige dino’s zijn ontzettend groot en dat vonden de kinderen erg indrukwekkend (en stiekem ook wel een beetje spannend).

Aan het einde van het museum maak je kennis met de megalodon, een prehistorische haai met een lichaamslengte van 16 meter. Ik ga er niet teveel over verklappen, maar dit is voor jonge kinderen best een beetje eng.

De aanbevolen minimumleeftijd voor Gondwana is 6 jaar, maar jongere kinderen mogen ook gewoon mee. Het grootste gedeelte is ook voor jongere kinderen heel leuk en interessant, alleen de ontmoeting met de megalodon was eigenlijk iets te spannend voor mijn kleuter.

Aanrader?

Wat ons betreft is dit museum echt een aanrader en ik ben blij dat we zijn gegaan. Het is niet alleen leuk om te bezoeken, maar ook ontzettend interessant. En niet alleen voor kinderen trouwens!

Meer informatie vind je op de website van Gondwana – Das Praehistorium.

3 gedachten over “Uitje; Gondwana – Das Praehistorium

  1. Sandra schreef:

    Het ziet er heel leuk en interessant uit, jullie hadden vast een geweldige dag! Ik vraag me nog altijd af waarom bijna alle kinderen gek zijn op dino’s 🙈 Bovendien vind ik die prijs ook echt schappelijk.

  2. Wanda schreef:

    Het is niet direct een museum waar ik zelf snel heen zou gaan, maar ik kan mij wel voorstellen dat het voor kinderen ontzettend leuk is om meer te weten te komen over dino’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.