Thuisonderwijs, daar gaan we weer…

thuisonderwijs

Toen ik vrijdagavond mijn mailbox opende, zag een mail van school waar ik niet blij van werd. Door de titel ’tijdelijke schoolsluiting’ wist ik natuurlijk al genoeg… We gaan weer over op thuisonderwijs in verband met corona. ‘Nee hè’, dacht ik. Want ik was juist zo blij toen de scholen weer open gingen, en Nomi en Lenn ook. Maar het is niet anders. Vandaag mochten we het huiswerk ophalen op school en vervolgens gaan we weer verder met thuisonderwijs.

Corona op school

Een dag eerder hoorden we al dat één van de groepen in quarantaine ging omdat een leerling positief was getest op corona. Daarna bleken er nog twee klassen in quarantaine te moeten en daardoor heeft de school besloten om de hele school minimaal een week te sluiten. Eén weekje zou niet zo erg zijn, maar ik heb het vermoeden dat het wel eens langer zou kunnen gaan duren…

‘Vakantie!’

Nomi en Lenn vinden het nu nog wel leuk, en gisteren noemden ze het ‘vakantie’. Toen ik ze vertelden dat ze wel weer huiswerk moeten gaan doen en dat ze gaan videobellen met hun juf, waren ze een beetje teleurgesteld.

Waarom ik er geen zin in heb

Ik vind het hartstikke gezellig om de kinderen thuis te hebben, maar ik zit totaal niet te wachten op het thuisonderwijs. Nomi moet best veel doen, Lenn veel minder, en dan heb ik Elena natuurlijk ook nog. En die combinatie is gewoon helemaal niet handig. Nomi vindt het niet leuk dat ze zo veel moet doen, Lenn en Elena willen ook aandacht en maken lawaai waardoor Nomi niet geconcentreerd kan werken… Tijdens online lessen kan Nomi haar juf soms slecht verstaan doordat haar broertje en zusje aan het spelen zijn en dat levert een heleboel ergernissen op. Het is dus voor niemand ideaal. Alhoewel Elena het de vorige keer wel erg gezellig vond dat Nomi en Lenn zoveel thuis waren.

Het is niet anders

Maar goed, het is niet anders. School is dicht, we gaan weer verder met thuisonderwijs, en we moeten er maar weer voor zorgen dat het lukt. De vorige keren is het ook (soort van) goed gekomen, en hopelijk is het nu maar een weekje en kunnen ze daarna weer lekker naar school. Tot die tijd zet ik maar wat vaker Bumba of de Teletubbies aan om Elena te vermaken, en verder zien we wel hoe het gaat.

Zijn de scholen van jullie kinderen wel gewoon open?

2 gedachten over “Thuisonderwijs, daar gaan we weer…

 1. MarjonS schreef:

  Bij onze kinderen ook klassen in quarantaine, maar doordat de besmetting bij zeer weinig kinderen per klas bleek te zijn heeft de school geen deuren gesloten.
  Waar ik zelf als juf werk tot nu toe nog geen klas in quarantaine.

  Succes!

 2. G.T. schreef:

  En, hoe is de week gegaan? Mogen ze volgende week weer naar school?
  Hier is school gewoon open en lijkt het mee te vallen met besmettingen. Er is 1x een klas in quarantaine gegaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.