Verbouwen en op zoek naar een nieuwe keuken

kokend water kraan

Toen we vijf jaar geleden in dit huis gingen wonen, wist ik meteen al dat ik binnen een paar jaar een nieuwe keuken wilde. Toen de verbouwing en verhuizing klaar waren, begon ik al te kijken naar nieuwe keukens. We waren er best serieus mee bezig, totdat manlief met een nieuw idee kwam; uitbouwen en de nieuwe keuken in de uitbouw plaatsen. Eigenlijk zat ik totaal niet te wachten op nog een verbouwing, maar uiteindelijk werd ik er toch wel enthousiast over. Dat betekende dat de nieuwe keuken nog even moest wachten, en mijn zoektocht naar keukens stond even op een laag pitje. Inmiddels zijn de eerste stappen voor de verbouwing gezet, en begon het weer te kriebelen om me wat meer te verdiepen in keukens.

Uitbouwen

Ik zal jullie eerst even een beetje bijkletsen over het uitbouwen. We gaan ongeveer 2,5 meter uitbouwen aan de achterkant. Inmiddels is manlief begonnen met graven en dat soort dingen, en ik ben vooral bezig met het opdoen van ideeën. In de uitbouw komt de nieuwe keuken, en de oude keuken wordt een soort kantoortje. Daar kunnen de kinderen rustig bezig met huiswerk als ze wat groter zijn en ik kan er werken. Dat betekent dat mijn laptop niet meer continu op de keukentafel hoeft te staan en dat ik wat meer mijn eigen plekje heb.

Ideeën opdoen

En dan komt de vraag; wat voor keuken willen we. Inmiddels weten we zo ongeveer wat de afmetingen van de nieuwe keuken zullen zijn, en daarom konden we wat concreter gaan zoeken naar nieuwe keukens. We zijn naar de woonboulevard gegaan om gewoon eens rond te kijken. We keken naar de verschillende opstellingen voor keukens en we kwamen tot de conclusie dat we een U-opstelling of een keuken met schiereiland wel erg mooi vinden. Qua kleuren en materialen kan ik nog niet echt kiezen, ik heb namelijk van alles gezien wat ik mooi vind. Van donker tot licht,  van rustig tot fel, ik heb blijkbaar een vrij brede smaak als het om keukens gaat.

Grote oven en kookplaat

Iets wat sowieso een must-have is voor onze nieuwe keuken, is een grote oven. Op dit moment hebben we een combimagnetron waar nauwelijks een ovenschaal in past, en met vijf personen in huis vinden we dat we echt een grotere oven nodig hebben. Hetzelfde geldt voor de kookplaat, ik wil graag een ruime elektrische kookplaat in onze nieuwe keuken.

Kokend water kraan

Verder ben ik me aan het verdiepen in een kokend water kraan. Als echte theeleut lijkt het me ontzettend handig om bijvoorbeeld een Quooker in de keuken te hebben. Dan hoef ik niet meer te wachten op de waterkoker, maar heb ik altijd snel kokend water. Ik was altijd een beetje sceptisch over kokend  water kranen en Quookers, in verband met de kinderen, maar ik las laatst dat ze kindvriendelijk zijn, doordat ze een druk-en-draaibediening hebben. Dan hoef je je dus geen zorgen te maken over verbrande vingertjes.

Doordat we nu in een keukenwinkel zijn geweest, heb ik een beter beeld van de mogelijkheden. Ik ben nu dingen tegengekomen waarvan ik niet wist dat het bestond en ik zag ook kleurencombinaties waar ik zelf nooit aan zou denken. Daardoor heb ik heel veel nieuwe ideeën opgedaan, zoals bijvoorbeeld de Quooker. Ik moet toegeven dat ik op dit moment nog steeds niet precies weet wat ik wil, maar daar ben ik nu een heel stuk verder mee dan eerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.