Leuke uitje; Dierenpark Amersfoort en het Dinobos

dinobos amersfoort

Zaterdag brachten wij een bezoekje aan Dierenpark Amersfoort en het Dinobos. Deze herfstvakantie (tot en met 30 oktober) vinden daar de DinoAdventures plaats en dat konden we echt niet aan ons voorbij laten gaan. Lenn en Elena vinden dino’s ontzettend leuk, dus toen ik ze  vertelde over het Dinobos, waren ze meteen enthousiast. Vandaag vertel ik je wat meer over het Dierenpark en het Dinobos.

Dierenpark Amersfoort

giraffen dierentuin

We waren nog niet eerder in de dierentuin in Amersfoort geweest, dus we waren allemaal erg benieuwd. Van tevoren hadden we al opgezocht welke dieren er allemaal te zien waren en we waren vooral benieuwd naar de leeuwen, tijger, neushoorns, olifanten en giraffen. De giraffen waren een van de eerste dieren die we zagen en dat was meteen een groot succes. ‘Ze zijn super groot mama!’, riep Elena, die nog nooit een giraf in het echt had gezien.

olifanten dierentuin

De leeuwen en tijger hebben we helaas alleen op grote afstand gezien, maar de neushoorns en de olifanten waren heel goed te bewonderen. Ook olifantje Yindi die bijna 2 jaar wordt (en volgens Elena ‘echt super schattig’ is) was goed te zien. Je kunt de olifanten vanaf verschillende plekken bekijken, waardoor de kans groot is dat je ze van dichtbij ziet.

kameel amersfoort

Ook bij de kamelen van was een kleintje te spotten, die op 19 maart 2022 is geboren. We hebben het veulentje Roxy wel gezien, maar helaas niet goed op de foto kunnen krijgen.

Het Maki-eiland

maki eiland

Wat je ook echt niet wil missen is het Maki-eiland, waar de maki’s regelmatig over de paden lopen waardoor je ze van heel dichtbij ziet. Elena liep ze hele tijd te zingen dat ze niet bang was, en zo’n spontane ontkenning betekent bij haar meestal dat ze het juist wel een beetje spannend vindt. Maar ze vond het ook heel erg leuk om al die maki’s om haar heen te zien.

Het Dinobos en de DinoAdventures

dinobos

In het Dinobos ga je miljoenen jaren terug in de tijd en deze herfstvakantie kun je ervoor kiezen om op DinoAdventure te gaan. Bart nam samen met Nomi en Lenn de avontuurlijke route en ik koos samen met Elena voor het rustige pad. Dat was al spannend genoeg voor haar, zeker toen we een dinoranger met een dinobaby op haar arm tegenkwamen. Elena vond het reuze interessant, maar ze durfde niet te dichtbij te komen! Verder hebben we heel veel dinosaurussen gezien en de kinderen keken hun ogen uit. Nomi en Lenn vonden de DinoAdventures heel gaaf, dat is voor hun leeftijden echt een aanrader.

Ons dagje uit was dus een groot succes en Dierenpark Amersfoort is echt een leuke dierentuin. Mocht je deze maand nog willen gaan, kijk dan even op DierenparkAmersfoort.nl voor een leuke korting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.