De band tussen Nomi, Lenn en Elena

band tussen

Als moeder hoop je natuurlijk dat je kinderen het goed met elkaar kunnen vinden, maar het is niet echt realistisch om te denken dat ze nooit ruzie zullen gaan maken. Dat hoort wel een beetje bij de relatie met je broer of zus, denk ik. Hier in huis wordt er ook regelmatig ruzie gemaakt, maar gelukkig hebben ze het ook vaak leuk met elkaar. Vandaag vertel ik jullie wat meer over de band tussen Nomi, Lenn en Elena.

De band tussen Nomi en Lenn

Laat ik met mijn twee oudsten beginnen. Nomi en Lenn kunnen niet met en niet zonder elkaar. Ze hebben dagelijks ruzie, meestal wel een aantal keer op een dag. Maar aan de andere kant zijn ze ook gek op elkaar en ze spelen heel veel samen. Als ze een televisieprogramma kijken wat spannend is, kruipen ze helemaal tegen elkaar aan en dan durven ze het wel te kijken. ’s Avonds vind ik ze regelmatig bij elkaar in bed en ze maken stiekem afspraken wie naar wie toe komt ‘als papa en mama naar beneden zijn’.

En terwijl ik zo’n 1000 keer per dag dingen hoor als ‘Lenn doet mij pijn!’ of ‘Nomi pakt af!’, zou Lenn het liefst de hele dag met Nomi samen zijn, hij zou namelijk heel graag bij Nomi in de klas willen zitten. Dat dat niet kan en dat hij nog veel te klein is om naar groep 3 te gaan, vindt hij een slechte reden.

De band tussen Nomi en Elena

Nomi en Elena schelen 4 jaar en dat is goed te merken. Ze hebben echt een grote zus – kleine zus band. Nomi helpt Elena met veel dingen, ze geeft Elena speelgoed wat ze leuk vindt en ze weet ook erg goed welke dingen gevaarlijk zijn voor Elena. Nomi zou bijvoorbeeld niet snel een schaar ergens laten liggen waar Elena bij kan. Elena heeft inmiddels ook door dat Nomi haar bij veel dingen kan helpen. Als Elena uit de kinderstoel wil terwijl ze haar eten nog niet op heeft, weet ze dat ze niet bij mij moet zijn. Dan roept ze Nomi, die haar dan vervolgens uit de kinderstoel tilt. Tja, daar zijn grote zussen voor, die zijn natuurlijk veel liever dan mama.

Nomi en Elena hebben ook wel eens ruzie. Elena pakt vaak dingen af en daar is Nomi niet zo van gediend. Of als Nomi net haar speelgoed goed heeft neergezet, komt Elena eraan om alles om te gooien. Ook daar is Nomi niet blij mee. Nomi wordt dan boos en pakt dingen van Elena af, vervolgens gaat Elena zitten huilen en dan is Nomi weer geïrriteerd door het gehuil van Elena. Gelukkig is het altijd weer vrij snel goed tussen die twee.

De band tussen Lenn en Elena

Lenn en Elena lijken qua persoonlijkheid vrij veel op elkaar. Beide zijn het ontzettende boefjes, maar ook echte knuffelkontjes. Het ene moment stoeien ze met elkaar, het volgende moment liggen ze te knuffelen op de bank. Ze voelen elkaar vrij goed aan en ze hebben niet vaak ruzie. Soms hebben ze een beetje onenigheid als Elena iets afpakt (ze zit nu in de fase dat ze alles wil hebben wat iemand anders heeft). Lenn wordt daar wel eens boos om, maar hij is soms een beetje te lief en zegt al snel ‘oké Elena, dan mag jij hem wel’. Dat is iets wat hij tegen Nomi niet snel zou zeggen.

Lenn noemt Elena regelmatig zijn ‘beste vriendje’. Als hij ergens geweest is zonder Elena, zegt hij als hij thuiskomt bijna altijd dat hij Elena gemist heeft. Ze hebben het dus ontzettend leuk met elkaar en Elena zal er na de vakantie wel even aan moeten wennen dat Lenn naar de basisschool gaat.

Kunnen jullie kinderen het goed met elkaar vinden?

Een gedachte over “De band tussen Nomi, Lenn en Elena

  1. Denise schreef:

    Hier mama van 5 kinderen totaal verschillende maar indd de ene keer kunnen ze elkaar niet luchten en de andere keer ( 9 van de 10 keer) zijn ze altijd samen. Thuis kunnen ze vaak lekker kibbelen en ruziën maar zodra we met zijn alle de deur uit gaan komt er niemand tussen hun hoor. Zo bijzonder mooi om te zien. En geloof me het zal niet goed zijn als de kinderen niet samen zullen ruziën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.