Nomi naar de peuterspeelzaal

naar de peuterspeelzaal

In november wordt Nomi 2 en dan mag ze naar de peuterspeelzaal. Eerst dacht ik, laat haar in november maar meteen gaan. Toen ik er wat beter over nadacht, ging ik toch twijfelen. Ze zou dan half november naar de peuterspeelzaal gaan, net voor de drukte van Sinterklaas en kerst. Ik dacht, misschien is dat wel veel te veel voor haar en daarom leek het ons beter om haar vanaf januari naar de peuterspeelzaal te laten gaan.

Later ging ik toch nog weer twijfelen, want ik denk wel dat ze het heel leuk gaat vinden op de peuterspeelzaal. Ze vindt andere kinderen heel leuk en ik denk dat de peuterspeelzaal heel goed voor haar (en eigenlijk voor bijna iedere peuter) is. Na even twijfelen (en na overleg met Bart natuurlijk) hebben we er toch voor gekozen om Nomi vanaf januari naar de peuterspeelzaal te laten gaan.

Een paar maand geleden zijn we naar de open dagen van een paar peuterspeelzalen geweest en ik had meteen een duidelijke voorkeur. Ik weet niet precies waarom, het was vooral een gevoel. Alles werd duidelijk uitgelegd en ik zag Nomi er al helemaal zitten.

Er zijn hier geen wachtlijsten voor peuterspeelzalen, dus we hadden nog even de tijd om na te denken over wat we wilden, en wanneer. We kozen ervoor om Nomi 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal te laten gaan. Meer vind ik niet nodig, en minder vind ik wel erg weinig (en volgens mij kan dat niet eens).

Het zal wel even wennen zijn; Nomi wegbrengen en achterlaten (oké dat klinkt wel heel dramatisch) bij mensen die ik nauwelijks ken. Ik ben ook heel benieuwd hoe ze er zelf op reageert trouwens, want ze is anders eigenlijk altijd bij mensen die ze goed kent. Heel spannend allemaal dus, maar dat komt vast (of nou ja hopelijk) allemaal goed.

Gaan jullie kinderen naar de peuterspeelzaal? Of hebben ze erop gezeten?

5 gedachten over “Nomi naar de peuterspeelzaal

 1. Lilian schreef:

  Het zal inderdaad spannend zijn en wennen. Een nieuws stap zal voor jullie beide goed zijn en natuurlijk voor haar ontwikkeling ook. Kan gaat naar de kinderopvang waar hij met leeftijdsgenoten omgaat. Hij vind het daar heel heel en kijkt er altijd weer na uit om er heen te gaan.

 2. Wendy van Bodegom schreef:

  Mijn zoontje is even oud als Nomi. Ik had hem eerst ook ingeschreven voor psz. Maar vanwege een oppas probleem gaat hij sinds twee weken naar het kdv, 1,5 dag per week. En dan niet meer naar psz, dat zou dubbelop zijn. Wat fijn is bij kdv, vind ik, dat ze daar ook slapen. Op psz zou hij een ochtend en middag moeten, smiddags komt dan niet handig uit omdat hij nog slaapt na de lunch.
  Verder merk ik hier dat het wel een ‘moeilijke’ leeftijd is om aan zoiets te wennen, het is elke keer dikke tranen als we hem wegbrengen 🙁 dat is wel moeilijk! Maar gelukkig gaat het steeds beter, hij zal vast snel wennen en Nomi ook. Die is dan inmiddels ook weer wat ouder. Succes alvast ! Het is iig altijd goed voor kindjes denk ik!

 3. Wendy schreef:

  Oooh spannend! Maar ze gaat het vast heel leuk vinden. Noor gaat nu sinds een klein jaar 1 dag in de week naar het kdv en 1 dag naar mijn ouders ivm mijn werk. Straks wordt dit 1,5 dag naar het kdv en new-born Lot gaat dan naar mijn ouders als ik moet werken. Ik vind Lot nog veeeel te klein voor de opvang 😉 maar twee kids wordt wat veel voor mijn moeder (ze heeft artrose) dus dit is een goede oplossing!

 4. Lianne huisken schreef:

  Ja onze mutch gaat ook 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal hier in markelo.
  Super leuk vind hij het en vooral de kindjes in de klas, het samen spelen is zo ontzettend leuk. Ze leren zoveel van elkaar, veel goede maar soms ook ondeugende dingen. (Die zijn voor mij als moeder ook heerlijk om van te genieten klein boefje). Je ziet ze wel enorm veranderen door alles wat ze leren. Ik ben het helemaal met je eens dat het voor elke peuter goed is om hier naar toe te gaan. Het loslaten vond ik de eerste paar keer ook wel kaal (wij hebben nog maar 1 kindje dus direct ook erg stil in huis). Het weer ophalen vind ik elke keer weer heel fijn, die kleine armen om je heen die je knuffelen, want er is niks fijner als dat je na leuk spelen je weer opgehaald wordt door mama/papa/opa/oma. De leidsters hier zijn super lief en gaan helemaal mee in je gevoel. (Hier kun je tussendoor bellen als je wil, hoe het verloopt). Al met al is het voor haar super leuk, en leerzaam. En mama geniet van je alleen tijd met je mooie mannetje, je kleine meid vermaakt zich ook zeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.