NOMI’S DERDE MAAND; LACHEN, SPELEN EN ECHO VAN HAAR HEUPJES

Gisteren was Nomi precies drie maand oud en ik besloot weer een update te schrijven. Vergeleken met haar tweede maand is er veel veranderd. Van een klein, schattig baby’tje die vooral op haar rug om zich heen lag te kijken is ze veranderd in een actieve baby die alles in haar mond stopt, overal mee speelt en overdag nauwelijks slaapt. En wat is het leuk om haar te zien ontwikkelen!

Dat slapen is soms wel lastig. Overdag slaapt ze zo nu en dan een half uurtje en ze heeft absoluut geen ritme. Als ze moe is, gaat ze huilen en dan leg ik haar in bed. Dan slaapt ze een half uurtje en dan begint ze weer te huilen. In de wipstoel is alles prima, dan zit ze naar haar handjes te kijken, met haar tutdoekje te spelen en dan is ze heel vrolijk. Ik heb al geprobeerd om haar in bed te stoppen als ze begint te gapen, maar dan schreeuwt ze de hele buurt bij elkaar. ’s Nachts slaapt ze gelukkig wel goed (even afkloppen). Ze slaapt vaak door van 23.00 tot 8.00 uur, heerlijk!

Ze begint nu ook echt te spelen. Tutdoekjes zijn echt favoriet, maar rammelaars beginnen ook steeds leuker te worden. Laatst had ik een rammelaar bij haar neergelegd en ik liep even naar de keuken, en daar hoorde ik dat ze ermee aan het spelen was. Mensen zeiden al dat het steeds leuker zou worden, en dat is ook echt zo!

Nomi ‘kletst’ ook steeds meer. We hebben regelmatig diepgaande gesprekken met vooral veel ‘ah’ en ‘oh’ klanken, en ze kan steeds meer verschillende geluiden maken. Als ik tegen haar praat, reageert ze vaak ook met geluidjes en lacht ze heel veel.

Minder leuk was het bezoek aan het consultatiebureau. Haar groei blijft een beetje achter, maar daar hoefden we ons geen zorgen over te maken. Ook was de arts niet tevreden over haar heupjes, haar plooitjes zijn niet gelijk en haar beentjes bewegen ook niet helemaal hetzelfde. Volgens haar was het goed dat we een echo lieten maken (die stond al gepland omdat ze in een stuit heeft gelegen).

Gisteren hadden we die echo, en er bleek niks aan de hand te zijn! De arts wist ook niet waar het door komt dat haar beentjes niet helemaal gelijk bewegen, maar ze zei dat we ons daar geen zorgen over hoeven te maken. Goed nieuws dus!

Eigenlijk was het dus een hele leuke maand, waarin Nomi zich echt goed heeft ontwikkeld. Ik zal jullie volgende maand weer een update geven.

Gerelateerde artikelen:
– Nomi’s tweede maand
– Nomi’s eerste maand
– Nomi’s eerste week

12 gedachten over “NOMI’S DERDE MAAND; LACHEN, SPELEN EN ECHO VAN HAAR HEUPJES

 1. tineke schreef:

  Fijn dat alles in orde is! 🙂 Het word inderdaad steeds leuker he? Ik word ook elke dag nog steeds verliefder (en ik dacht vroeger altijd dat dat onzin was!) maar er zijn ook nog steeds momenten dat ik denk; Mijngod, waarom heb ik dit ooit gewild?! Gelukkig zijn er steeds meer (hele) mooie momenten en steeds minder slechte 🙂 Wat een lekkere nachten zeg! Hier nog niet, helaas! Komt vanzelf.. 😉

 2. Leida schreef:

  Malou,

  Zou je even willen reageren op mijn e-mail? Ik heb je 3 weken terug regenlaarzen gestuurd in ruil voor een review en nu krijg ik geen reactie meer op mijn e-mails??

  Groeten,
  Leida van Hipinderegen.nl

 3. Bibiane schreef:

  Wel goed dat je die heupjes toch hebt laten controleren. Gelukkig was er niks, maar mocht ze heupdysplasie hebben gehad, ben je er best vroeg bij. Komt in mijn familie wel vaker voor, dus ik weet al waar ik de kinderarts zeker naar moet laten kijken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.