Lenn is 10 maanden

10 maanden

Vandaag is Lenn 10 maanden oud en ik klets jullie weer even bij over de afgelopen maand. Sinds we over zijn op andere voeding ging het heel goed met hem, totdat hij ziek werd. En niet één keer, nee, mijn kleine pechvogeltje is in de afgelopen maand 2 keer ziek geweest. Verder komen er tandjes aan en zie ik hem ’s nachts weer regelmatig, maar gelukkig is hij nog steeds hartstikke vrolijk.

Ziek

Een tijdje geleden kreeg Lenn binnen een uur opeens hoge koorts en zijn oogje was ontstoken. Ik dacht eerst nog dat hij daardoor koorts had, maar ik vond 40 graden wel erg veel. De huisarts dacht ook dat het ergens anders door zou komen, dus we moesten even langskomen. Er werd niks gevonden en daarom moest Lenn getest worden op een blaasontsteking. Dat bleek hij gelukkig niet te hebben, en 2 dagen later was hij weer beter.

Even later was hij weer ziek, deze keer was hij heel benauwd. We gingen weer naar de dokter, en hij bleek een luchtweginfectie te hebben. We kregen een pufje en daardoor ademende hij wel wat makkelijker, maar het ging nog steeds niet top. Inmiddels gaat het weer een stuk beter met hem.

‘Mama Lenn komt eraan!’

Lenn wil sinds kort niks missen. Hij kruipt de hele tijd achter me aan, probeert op de stofzuiger te klimmen als ik aan het stofzuigen ben, er gaan inmiddels 2 kinderen mee als ik moet plassen.. Als ik even met Nomi naar de keuken loopt komt hij er meteen aan, want hij wil overal bij zijn. En Nomi roept dan telkens ‘Mama, Lenn komt eraan!’. Erg schattig, deze ontwikkeling.

Lichamelijk

Lenn is op dit moment echt veel verder dan dat Nomi op deze leeftijd was. Zij lag nog heel veel, en het lukte haar net om zelf te gaan zitten. Ze kroop niet en ze tijgerde achteruit. Lenn kruipt de hele dag, probeert zich op te trekken (maar komt meestal niet verder dan 1 knie en 1 voet) en hij probeert stapjes te zetten als ik zijn handjes pak.

Afgelopen maand heeft hij ook leren klappen en zwaaien. ‘Klap eens in je handjes’ is zijn favoriete liedje, en ook ‘op je boze bolletje’ doet hij soms mee. Hij beeldt uit dat ik dat liedje moet gaan zingen door in zijn handjes te klappen en vervolgens op zijn hoofd te slaan.

Ook is Lenn goed gegroeid. Tussen de 8 en 9 maanden is hij niks gegroeid, maar hij lijkt het nu weer een beetje in te halen. Laatst was hij in een week tijd 300 gram gegroeid en dat maakt hem nu 9,2 kilo, dus het gaat weer de goede kant op! Waarschijnlijk heeft hij dus echt wel baat bij de Pepti.

Eten

Eten gaat nog steeds hartstikke goed! Alleen harde dingen zijn niet zo’n succes, zoals crackers. Brood leek goed te gaan, maar toen hij laatst een broodkorstje van Nomi opat waar pitjes inzaten, leek hij daarna krampjes te krijgen. Daar doen we dus nog maar even voorzichtig mee. Verder vindt hij alles lekker. Hij heeft nauwelijks voorkeuren, hij eet eigenlijk gewoon alles.

Praten

Ik verbaas me soms echt over wat hij al zegt. Misschien komt het doordat hij Nomi bijna 24/7 hoort praten haha. Inmiddels zegt hij ‘mama’, ‘papa’, ‘hai’ ‘da’ (ja), ‘nèh (nee), ‘ata’ (eten) en ‘oma’. Nomi probeert hem Nomi te laten zeggen, maar dat vertikt hij nog. Daarnaast brabbelt hij ook veel. Soms zegt hij woordjes na die Nomi zegt, zoals ‘kijk’ en ‘die’, maar dat roept hij gewoon random.

Doorslapen.. Wat is dat? 

Lenn is even vergeten wat doorslapen is. Misschien komt het doordat hij hard aan het groeien is en daarom vaker wil drinken, of misschien slaapt hij lichter.. Ik weet het niet, maar het is al een hele tijd geleden dat hij heeft doorgeslapen. Gelukkig gaat hij bijna altijd meteen weer slapen als hij gedronken heeft, dus ik vind het niet zo’n probleem. Maar stiekem was het best lekker om de hele nacht door te slapen.

Ook was het ’s avonds een tijdje drama, hij wilde namelijk niet slapen. Eerst wilde hij om 19.00 uur gewoon niet slapen, waarschijnlijk omdat hij overdag te veel sliep. Maar toen we hem overdag minder lieten slapen wilde hij om 19.00 uur wel slapen, maar om 20.00 uur was hij weer wakker. En toen was hij het er niet zo mee eens dat hij terug naar bed ging.. Het gaat nu een paar dagen goed, dus hopelijk was het een fase.

Nog 2 maanden, en dan is hij al 1!

4 gedachten over “Lenn is 10 maanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.