Lenn is 4 maand

baby 4 maand

Vandaag is Lenn precies 4 maand! Het is dus weer tijd voor een maandupdate. Ik kan eigenlijk alleen maar positieve dingen vertellen over de afgelopen maand. Lenn is vrolijk, hij kletst gezelligĀ en hij is zich lekker aan het ontwikkelen.

lenn

Lenn wil het liefst de hele dag staan. Hij heeft nog wel hulp nodig om rechtop te komen, maar hij heeft echt veel kracht in zijn beentjes. Het is een gigantisch verschil met Nomi, zij bleef voor het eerst staan toen ze 10 maand oud was. Van de kinderarts mag Lenn niet te vaak zo staan omdat zijn heupen daar nog niet hard genoeg voor zijn, dus meestal hou ik hem onder zijn oksels vast als hij staat. Dat is trouwens ook de perfecte manier om hem vrolijk te krijgen. Zelfs als hij aan het huilen is gaat hij lachen als ik hem rechtop zet.

Hij spuugt nog steeds vrij veel, maar hij heeft er op dit moment weinig last van. Soms jengelt hij een beetje na het spugen maar hij is dan goed te troosten. Ik heb altijd een hydrofiele luier bij hem in de buurt, want vaak spuugt hij wel zo’n 10 keer per dag. Dat was eerst wat minder en ik heb het idee dat Lenn daardoor nu ook wat minder hard groeit. Hij is nog steeds een flinke baby, maar zijn lijntje buigt iets af. Zelf lijkt hij nergens last van te hebben, dus daar ben ik blij om.

Verder is hij voor het eerst flink verkouden geweest, maar ook daar had hij niet echt last van. Hij had een beetje moeite met drinken en daardoor dronk hij iedere anderhalf uur, maar dat was eigenlijk ook best gezellig.

rapley

Verder heeft hij (zonder dat het de bedoeling was) voor het eerst een peer geproefd. Het was voor Nomi bedoeld, maar zij wilde hem niet en af hem aan Lenn. Lenn sabbelde eraan en hij vond het hartstikke lekker. Hij vond het totaal niet leuk dat ik het stuk peer afpakte, maar ik vond het toch een beetje gevaarlijk.

Eigenlijk wilde ik nog een maand of 2 wachten met vaste voeding, maar ik begin toch een beetje te twijfelen. Vooral door zijn reflux, het schijnt namelijk dat sommige kindjes minder last krijgen van reflux als ze vaste voeding gaan eten. Ik ga me er nog even wat verder in verdiepen en als jullie tips hebben, hoor ik het natuurlijk graag.

Lenn is nog steeds een hartstikke blij kindje, dus wat dat betreft gaat het heel goed met hem!

5 gedachten over “Lenn is 4 maand

  1. Tineke schreef:

    Wat gaat dat snel zeg! Alweer 4 maanden oud. Zo te lezen doet hij het hartstikke goed. Als hij peer zo lekker vind zou ik hem gewoon wat gepureerd fruit geven. Met Fedde ben ik ook met 4,5 maand met fruit en groente begonnen.
    Liefs
    Tineke onlangs geplaatst…Mijn ideale garderobeMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.