Onze gepersonaliseerde kerstkaarten

gepersonaliseerde kerstkaarten

Nog 17 dagen en dan is het alweer kerst! Daarom heb ik laatst al wat kerstfoto’s gemaakt van de kinderen, en vervolgens heb ik die gebruikt om kerstkaarten mee te maken. Dat was best een uitdaging, maar uiteindelijk hebben we een paar leuke foto’s gemaakt en ik koos de leukste uit voor op onze kerstkaart. En dit is het resultaat!

Foto’s maken voor op de kerstkaart

kerst foto's kinderen

Ik ben gek op kerst en de kinderen ook. Toen ik vertelde dat ik kerstfoto’s van ze wilde gaan maken, waren ze meteen enthousiast. ‘Mogen we dan een kerstmuts op?’ was het eerst wat me gevraagd werd. Dat vond ik een heel goed idee, maar ik kon hier in huis geen kerstmutsen vinden die er nog mooi uitzagen. De kerstmutsen waren tussen het speelgoed beland, en zagen er niet meer uit.

Daarom besloot ik eerst even naar de Action te gaan om een paar nieuwe kerstmutsen te kopen. Ik was eigenlijk van plan om Nomi, Lenn en Elena alle drie een kerstmuts op te zetten voor de foto’s, maar toen zag ik een ontzettend schattig handbandje met kerstbomen erop en ik dacht; die gaat ook mee naar huis.

Drie kinderen leuk op de foto krijgen

Ik vind het een behoorlijke uitdaging om drie kinderen leuk op de foto te krijgen. Er is bijna altijd minstens één kind die niet helemaal meewerkt. De ene keer keek Nomi de andere kant op, vervolgens had Lenn zijn ogen dicht, toen besloot Elena dat ze liever gekke bekken wilde trekken… Vervolgens kwam ik erachter dat Elena’s mond nog vies was doordat ze een koekje had gegeten voordat we foto’s gingen maken… Je snapt vast wel dat ik een heleboel foto’s moest maken totdat ik een geschikte foto had waar Nomi, Lenn en Elena allemaal leuk opstonden. Maar uiteindelijk is het gelukt!

Een persoonlijke kerstkaart maken

kerstkaart ontwerpen

Ik ging naar Kaartje2go.nl en wat hebben ze daar veel keuze qua kerstkaarten zeg! Je kunt kiezen uit heel veel verschillende stijlen en je kunt de kaarten helemaal aanpassen naar je eigen wensen. Ik koos voor een kaart waar de foto van de kinderen mooi en groot op zou komen te staan, en vervolgens paste ik een paar dingetjes aan. Ik paste de grootte van de tekst een beetje aan, zodat het mooier uitkwam op de foto en ik veranderde de tekst aan de binnenkant van de kaart. Verder kun je onder andere het lettertype aanpassen, je kunt plaatjes toevoegen en je kunt andere kaders kiezen voor om de foto.

Dit is allemaal hartstikke makkelijk aan te passen, en daardoor was onze kerstkaart al vrij snel helemaal klaar. Vervolgens wilde ik de kaarten bestellen, en zag ik dat de eerste kaart gratis is bij Kaartje2go. Dat is natuurlijk altijd leuk meegenomen! Ik twijfelde even over welke papiersoort ik wilde kiezen, maar ik ging voor premium mat. Wat ook erg leuk is, is dat je voor verschillende kleuren enveloppen kunt kiezen. Voor een kleine meerprijs kun je onder andere kiezen voor gouden enveloppen, en dat is voor kerst natuurlijk wel erg leuk. Om het helemaal af te maken, kun je er ook nog sluitzegels bij bestellen. En wil je de ontvanger blij maken met een cadeautje? Dan kun je dat ook meesturen met je kaart.

Vervolgens kun je ervoor kiezen om de kerstkaarten rechtstreeks te laten bezorgen bij de ontvanger, of je kiest ervoor om ze eerst thuis te ontvangen. Ik koos ervoor om ze eerst thuis te ontvangen. Het was namelijk nog een beetje vroeg om ze al te versturen, en daarnaast wonen de meeste mensen die we een kerstkaart sturen heel dichtbij, dus we kunnen ze gewoon zelf even langsbrengen. Als ik via Kaartje2go een andere kaart verstuur, zoals een felicitatiekaart, laat ik die meestal wel rechtstreeks bezorgen.

Het resultaat

Ik bestelde de kerstkaarten aan het begin van de avond en ik las dat als je voor 20.00 uur bestelt, de kaarten dezelfde dag nog worden verzonden. De volgende dag lag het pakketje met kaarten in mijn brievenbus en ik wilde natuurlijk meteen even zien hoe ze waren geworden. Ik ben heel erg blij met het resultaat en ik ben ook erg blij met mijn papierkeuze. De kaarten zijn heel mooi mat, en dat maakt de kaarten net een beetje anders. Persoonlijk vind ik het matte effect heel erg mooi, en ik vind het mooier dan de ‘gewone’ glanzende kaarten. Hier ga ik dus vaker voor kiezen.

Ik liet de kaarten zien aan Nomi, Lenn en Elena en zij waren ook helemaal enthousiast. Vooral Elena was heel erg onder de indruk van het feit dat zij samen met Nomi en Lenn op een kaartje stonden. Ze heeft al besloten dat het eerste kaartje voor haar is, die wilde ze niet meer teruggeven!

Ga jij dit jaar kerstkaarten versturen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.