Shoplogje: een middagje winkelen met Lenn

shoppen

Afgelopen weekend ging ik eventjes shoppen met Lenn. Op zich heeft hij best veel kleding in zijn kast hangen, maar dat komt ten eerste doordat er veel oude kleding van Nomi in zijn kast hangt, en doordat hij bijna al zijn kleding van vorig jaar nog past. Hij zit nu een beetje tussen maat 104 en maat 110 in, en eigenlijk passen beide maten wel. Toch vond ik dat hij zelf wel weer eens iets uit mocht kiezen, en daarom liet ik Lenn een keertje (bijna) helemaal zelf kiezen wat hij wilde hebben.

Op zoek naar oorwarmers bij Zeeman

Eén ding wat Lenn heel graag wilde kopen, waren oorwarmers. Dat leek hem wel lekker voor in de winter. Ik zag online dat ze oorwarmers verkopen bij Zeeman, dus daar gingen we eerst naartoe. Ik zag een leuke Winnie the Pooh trui hangen en ik vroeg of Lenn die leuk vond. ‘Nee, eerst oorwarmers’, was zijn reactie. Dus we gingen eerst maar op zoek naar oorwarmers. We vonden ze, en Lenn vond er een heleboel leuk. Hij zette ze allemaal op, maar hij vond ze allemaal heel vervelend zitten. ‘Maar mama, ik wil wel oorwamers!’. Ik zei hem dat hij in plaats van oorwarmers ook een muts kon uitkiezen, en daar wilde hij wel even naar kijken.

mutsen zeeman

‘Mama kijk, die poezenmuts heeft oorwarmers!’. Hij zette de muts meteen op, en hij zei dat hij de muts wilde hebben. Ik liet hem nog wat andere mutsen zien, en hij vond de Mickey Mouse muts ook erg leuk. Volgens hem is dat trouwens geen Mickey Mouse muts, hij vindt dat het een gewone muis is. Ik vroeg hem welke hij het leukst vond, en zijn reactie was ‘Allebei natuurlijk!’. Nou vooruit, dan krijg je ze allebei. De poezenmuts kost trouwens € 2,99 en de Mickey Mouse muts kost € 3,99.

trui legerprint

Vervolgens keken we even verder in de winkel. Lenn vond weinig leuk, behalve een glitterrokje. Helaas was die er niet in zijn maat, dus het ging niet door. Toen hij deze trui zag, was hij meteen enthousiast, vooral doordat de trui een zakje heeft. ‘Daar kan ik schatten indoen. Of knuffels!’ Het is niet helemaal mijn smaak, maar hij mocht kiezen, dus deze trui belandde ook in ons mandje. Ik betaalde er € 6,99 voor.

Even shoppen bij Hema

Ik had eigenlijk verwacht dat Lenn uit zou zoeken bij Zeeman, maar verder vond hij niks mooi. Toen we de winkel uitliepen, zag hij een roltrap die naar de parkeergarage ging. ‘Mag ik daar op?’ Nou voorruit, en we gingen een keertje met de roltrap naar beneden en weer naar boven.

kerstjurk hema

Ook bij Hema was Lenn eerst erg kieskeurig, hij vond weer weinig mooi. Op de jongensafdeling was alles ‘saai’ en ‘stom’. Hij werd zelfs niet enthousiast toen hij een trui met dino’s zag. ‘Ik heb al dinotruien’, zei hij. Toen zag hij opeens deze roze trui en die vond hij erg leuk. Vervolgens zag hij een rekje met heel veel glitterkleding, en daar wilde hij wel even kijken. Deze jurk vond hij helemaal geweldig. Ik vroeg hem of hij die met kerst aan wilde, maar dat was niet wat hij in zijn hoofd had. ‘Nee, gewoon naar school!’ Ik vroeg hem nog of dat niet een beetje té was voor op school, maar hij reageerde met ‘nee, dat is juist perfect voor op school!’. Oké, prima. De trui kost € 13,00 en het jurkje € 17,00, maar daar ging 30% korting vanaf.

Een Piet in de winkel

Terwijl Lenn nietsvermoedend naar kleding aan het kijken was, stond er opeens een Piet achter hem. Piet tikte op zijn schouder, maar hij reageerde niet. Pas toen ik ‘Lenn, kijk eens achter je!’ zei, had hij door wie er achter hem stond. Hij had meteen een glimlach van oor tot oor en hij begon helemaal te stralen. ‘Wil jij een zakje met wat lekkers hebben?’, vroeg Piet. ‘Ja!’ riep Lenn. Hij kreeg een zakje pepernoten, en vervolgens winkelden we weer verder.

flared legging hema

Lenn was eigenlijk wel klaar met winkelen, dus we besloten naar de kassa te gaan. Maar toen we naar de kassa liepen, zag hij deze broek. ‘Kijk, deze broek is heel gaaf!’, zei hij. Lenn kon wel een nieuwe broek gebruiken, dus die ging ook in ons mandje. Toen zag hij dat er ook shirts hingen van hetzelfde stofje. ‘Mama! Deze hoort erbij! Die wil ik ook!’. Persoonlijk zou ik het niet zo snel bij elkaar aandoen, maar Lenn dacht daar anders over. En tja, hij mocht kiezen, dus de broek en het shirt gingen allebei mee naar huis. Ik betaalde € 15,00 voor de broek en € 12,00 voor het shirt.

Vervolgens zag Lenn nog een leuke jas hangen, maar aangezien hij al een stuk of vijf winterjassen heeft, ging die niet mee naar huis. Bij de kassa lagen chocoladepepernoten en die wilde Lenn wel graag hebben. ‘Ik mocht vandaag toch zelf kiezen? Dan wil ik ook chocoladepepernoten!’ Nou ja, vooruit.

Eenmaal thuis liet hij vol trots zijn nieuwe aankopen zien. Nomi was helemaal fan van de broek, en zij wilde hem ook wel. Normaal draagt ze nooit broeken, dus ik was een beetje verbaasd. Maar inmiddels heb ik voor haar ook zo’n soort broek besteld. Toen ik Lenn vroeg wat hij het leukst vond van ons middagje shoppen, zei hij ‘de roltrap’… Dus de volgende keer dat ik ergens met hem naartoe ga, moet ik ergens naartoe gaan waar ook een roltrap is haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.