Project zolder

We wonen nu ruim in een jaar in dit huis, en we hebben eigenlijk niks aan de zolder gedaan. De zolder was één van de weinige ruimtes die er vrij goed uitzag, en we besloten het zo te laten. Dat vind ik nog steeds prima, maar inmiddels staat de hele zolder vol, en er moet wel echt een keer iets mee gebeuren..

Het is best een mooie en grote ruimte. Het behang is niet iets wat ik zelf uit zou kiezen, maar ik vind het wel prima. Er ligt een goede vloer in, het heeft een mooi dakraam van VELUX, dus qua ruimte is het prima.

Verhuizen

In eerste instantie hebben we tijdens het verhuizen zo ongeveer al onze spullen op zolder gezet. Daar hoefde niks aan te gebeuren, en daarom was het een mooie plek om de spullen alvast neer te zetten. We brachten regelmatig alvast wat dozen daar naartoe, en zo hoefden we aan het eind helemaal niet meer zoveel spullen mee te nemen. Ideaal, dachten we..

Veel te veel spullen

Maar een deel van die spullen staat daar nog steeds, en nog op precies dezelfde plek.. Dat was niet helemaal de bedoeling natuurlijk. En niet alleen díe spullen, er komen steeds meer spullen bij. Inmiddels staat bijna de hele zolder vol en dat kan echt niet meer..

Ik moet het dus eens een keer drastisch gaan opruimen. Maar ik kom er vaak niet aan toe, en stiekem heb ik er ook gewoon geen zin in. Ik wil Nomi en Lenn niet meenemen naar zolder, want we hebben daar geen traphekje en er liggen ook veel spullen waar ze beter niet aan kunnen komen. Ik moet het dus óf ’s avonds doen, of als Bart thuis is.

Opruimen en weggooien

Het kwam er dus telkens niet van, maar er moet wel echt wat gaan gebeuren. De komende tijd ga ik eerst eens kijken welke spullen ik überhaupt wil bewaren. Andere dingen gaan op Marktplaats, de weggeefhoek of gewoon in de container. Misschien zie ik dan door de bomen het bos weer een beetje (want het is echt een vreselijke bende, zo erg dat ik er niet eens een foto van wil maken).

En dan wil ik dat het er een beetje gezellig uitziet. Niet dat ik er veel kom, maar gewoon, dat ziet er toch wat beter uit. Op dit moment is het even te warm om naar zolder te gaan (het was er laatst bijna 40 graden) dus ik stel het nog heel even uit, maar ik ga het binnenkort écht doen!

Is jouw zolder ook zo’n rommeltje?

Een gedachte over “Project zolder

  1. Rachel schreef:

    Wij hadden dezelfde tactiek. Spullen gingen naar zolder en de rest van het huis kon langzaam aangepakt worden. We kwamen gelukkig uit een klein flatje en ik had al behoorlijk wat spullen uitgezocht en weggegooid. Het meeste kon ik dus makkelijk op ergen en uitzoeken. Toch zit ik nu nog steeds met dozen waar ik niet aan toe kom. Het staat wel netjes achter schotten, maar wat zou ik graag alles uit willen zoeken. En wat je zegt, met 40 graden duik ik de zolder niet op. Het werkt wel motiverend wat mijn plan is voor de zolder. Hopelijk heb ik binnenkort mijn eigen werkruimte oo de zolder kunnen creëeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.