Dingen waar je nog even van moet genieten voordat je kinderen hebt

voordat kinderen

Ik vind het moederschap heerlijk, maar er zijn een aantal dingen die wat makkelijker waren toen ik nog geen kinderen had. Waarschijnlijk hebben de meesten van jullie al kinderen, en ik denk dat jullie deze punten wel zullen herkennen. En heb je nog geen kinderen? Geniet dan nog even van deze dingen voordat je kinderen krijgt.

1. Spontaan dingen doen

Je portemonnee, telefoon en sleutels pakken, en even ergens naartoe gaan. Zonder kinderen hoef je niet na te denken over slaapjes, voedingen, bedtijd, et cetera.

2. Uitgaan

Je hoeft geen oppas te regelen, het maakt niet uit hoe laat je terug bent, je kunt gewoon tot diep in de nacht lekker losgaan.

3. Uitslapen

En de volgende ochtend slaap je natuurlijk lekker uit. Als je eenmaal kinderen hebt, zul je niet (vaak) meer uitslapen. Draai je dus nog een keer om en blijf lekker onder je dekbed liggen.

4. Een serie bingewatchen

Lekker de hele dag op de bank hangen en een serie kijken, dat gaat waarschijnlijk niet meer gebeuren als je eenmaal kinderen hebt. Althans, bij mij is het nog nooit voorgekomen. Geniet er dus nog van!

5. Reizen

Natuurlijk kun je nog wel op vakantie gaan als je eenmaal kinderen hebt, maar het zal toch anders zijn. Toen ik zwanger was van Nomi zijn we met de auto naar Italië gegaan, omdat we dat nog graag een keertje wilden. En ik zie het voorlopig echt nog niet gebeuren met twee kinderen op de achterbank.

6. Uit eten gaan

Lekker ergens gaan eten, zonder dat je na hoeft te denken of het wel kindvriendelijk is, en of je kind zich wel een beetje gedraagt. Heerlijk!

7. Genieten van een opgeruimd huis (dat ook opgeruimd blijft)

Opruimen met kinderen in huis is als bladeren harken tijdens een tornado, het heeft vrij weinig zin. Hier in huis is het bijna nooit netjes, er ligt vooral ontzettend veel speelgoed. En nu Lenn het een leuk spelletje vindt om alle Duplo steentjes uit de doos te halen en ze door de kamer te gooien, heb ik het maar helemaal opgegeven. Misschien wordt het hier ooit wel weer netjes als ze wat ouder zijn, haha!

8. Lekker lang douchen

Tegenwoordig ben ik continu aan het luisteren of ik één van de kinderen hoor als ik onder de douche sta. Ook als Bart thuis is denk ik regelmatig ‘hoor ik nou iemand huilen?’. Lekker lang, en rustig douchen is er dus niet meer bij.

9. Shoppen voor jezelf (in plaats van voor je kinderen)

Laatst gooide ik maar weer een jurkje uit mijn digitale winkelmandje, omdat er al zoveel inzat. Het overgrote deel was natuurlijk voor Nomi en Lenn..

10. Genieten van je rust

Heel cliché, maar het is wel waar. Geen geschreeuw, gehuil en gekrijs om je heen is best heel fijn. Hier is het bijna nooit meer stil in huis, maar als het wel zo is kan ik er heel erg van genieten.

4 gedachten over “Dingen waar je nog even van moet genieten voordat je kinderen hebt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.