Raamdecoratie voor de kinderkamer

slaapkamer

Ik vind het inrichten van de slaapkamers van Nomi en Lenn hartstikke leuk, maar soms ook lastig. Toen ik zwanger was van Nomi hebben we bijvoorbeeld eindeloos getwijfeld over de raamdecoratie. Gewone gordijnen, rolgordijnen, plissegordijnen, duette? Er is heel veel keuze en op dat moment wist ik niet wat handig zou zijn. En guess what, we kunnen nu weer van voor af aan beginnen.

Toen ik zwanger was van Nomi kwam ik er echt niet uit. Ik heb eindeloos getwijfeld en uiteindelijk heeft Bart de knoop doorgehakt. We haalden bij Ikea rolgordijnen en om de ramen wat meer aan te kleden hingen we ook dunne, lichtdoorlatende gordijnen op. Het stond leuk en we konden het mooi donker maken in haar slaapkamer.

In april zijn we verhuisd en toen wilde ik een hele andere kamer voor Nomi. Geen babykamer meer, maar een echte meidenkamer. Ik heb heel lang getwijfeld over het behang, ik kon niet kiezen tussen blauw/groen en knalroze. Omdat Nomi flink wat roze spulletjes in haar kamer had, heb ik gekozen voor blauw/groenig behang, zodat het niet té roze werd. Toen ik gordijnen wilde uitzoeken wist ik het ook weer niet. Ik wilde graag iets met roze en op dat moment had Nomi ook al een duidelijke voorkeur voor roze dingetjes. Ik twijfelde, en twijfelde, en twijfelde.. En toen ik écht een beslissing moest nemen omdat Nomi anders geen gordijnen op haar slaapkamer zou hebben als we zouden verhuizen, ging ik voor knalroze gordijnen.

Het waren kant en klare gordijnen en tijdens het ophangen kwamen we erachter dat ze te kort waren. Ik had totaal geen zin (en tijd) om terug te gaan en iets anders uit te kiezen, dus we hebben we maar opgehangen. Ze hangen ongeveer 20cm van de grond af en het is niet heel lelijk, maar ook niet echt mooi. Daarom wil ik dus wel iets anders, maar ik weet niet precies wat. Ik denk dat ik nog eventjes wacht, zodat ik samen met Nomi iets uit kan zoeken. En ik wacht nog eventjes totdat ze een beetje uit de peuterpuberteit is, zodat ze niet meer overal ‘nee’ op zegt. Dat schiet namelijk niet zo op haha 😉

sp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.