Say yes to the dress; zo deed ik dat

trouwjurk

Een trouwjurk uitzoeken is een hele bijzondere ervaring. Voor mij is het inmiddels alweer bijna 9 jaar geleden dat ik mijn trouwjurk uitkoos en laatst realiseerde ik me dat ik daar nog nooit een artikel over geschreven heb. Misschien doordat ik voor onze trouwdag nog niks wilde zeggen over mijn jurk, want ik wilde natuurlijk niet dat mensen van tevoren wisten hoe mijn jurk eruit zou zien. Maar ik heb besloten dat dat toch maar eens verandering in moet komen, dus in dit artikel neem ik je mee in mijn keuze voor mijn trouwjurk.

Waar ga je naartoe?

Als het om trouwjurken gaat, ben ik toch wel echt een meisjesmeisje. Jaren voordat ik verloofd was wist ik al dat ik wilde trouwen in een mooie jurk, die de show zou stelen. Daarom koos ik ervoor om naar een bruidsboetiek met veel ervaring te gaan, waar ze een ruime keuze hadden qua bruidsmode. En dat bleek een goede keuze, want ik had al vrij snel een jurk gevonden waar ik helemaal weg van was.

Wie neem je mee?

Ook niet onbelangrijk; wie neem je mee? Het is natuurlijk het belangrijkste dat je een jurk kiest die je zelf helemaal geweldig vindt, maar het kan ook wel fijn zijn om de meningen van anderen te horen. Daarom nam ik mijn moeder, schoonmoeder, zusje en schoonzus mee.

Wat is je budget?

De prijzen kunnen behoorlijk oplopen en daarom is het verstandig om van tevoren te bedenken wat je budget is. Ik kan me niet meer herinneren wat mijn budget precies was, maar ik weet wel dat ik er uiteindelijk toch iets overheen ben gegaan. Want toen de eigenaresse van de bruidsboetiek me een jurk liet zien die helemaal mijn smaak was, maar net iets te duur, besloot ik mijn budget toch maar overboord te gooien.

Welke stijl?

Ik zag mezelf altijd al trouwen in een witte jurk met een wijde rok en daardoor wist ik al vrij goed wat ik wilde. Veel jurken vielen meteen al af, doordat ze bijvoorbeeld te kort of te aansluitend waren. Als ik mijn bruiloft nu over zou mogen doen, zou ik toch ook andere soorten bruidsmode willen passen. Nu zou ik bijvoorbeeld een broekpak best gaaf vinden, of een trouwjurk in een andere kleur dan wit. Maar toen ik op zoek ging naar mijn trouwjurk, was het wel fijn dat ik al wist wat voor soort jurk ik wilde. Daardoor hoefde ik maar een stuk of 5 jurken te passen voordat ik wist welke het zou worden.

Een keuze maken

En dan moet je de knoop natuurlijk nog doorhakken. Voor mij was dat niet zo moeilijk, want er was één jurk die ik echt ontzettend mooi vond. De andere jurken die ik had gepast waren ook mooi, maar er was één jurk waarbij ik meteen het gevoel had van ‘hier wil ik in trouwen’. En ondanks dat de jurk iets boven mijn budget was, besloot ik ervoor te gaan. En achteraf ben ik nog steeds heel blij met mijn keuze. Eén van onze trouwfoto’s hangt op de overloop en iedere keer dat ik ernaar kijk, blijf ik de jurk mooi vinden. Ook Nomi en Elena vinden het heel leuk om naar onze trouwfoto’s, want volgens hun lijk ik echt op een prinses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.