Nomi’s (onrealistische) verlanglijstje voor kerst

verlanglijstje kerst

Omdat wij uitgebreid Sinterklaas vieren, houden we het met kerst meestal bij één cadeautje per persoon. Ik vroeg Nomi laatst wat ze graag wilde hebben voor kerst, en toen kwam ze opeens met een heleboel ideeën. En de meesten daarvan zijn behoorlijk onrealistisch, maar ik moest er wel om lachen. Daarom deel ik vandaag Nomi’s verlanglijstje met jullie.

Slijm

Ik heb zelf echt een grafhekel aan slijm. We hebben ooit een keer geprobeerd om het zelf te maken en dat was een regelrechte ramp. Nomi wilde er toen graag glitters doorheen doen en nu, jaren later, kom ik die glitters nog steeds wel eens ergens tegen. Verder vind ik slijm gewoon vies en mijn kinderen smeren het regelmatig in hun kleren. Toch wilde Nomi het vragen voor kerst, want volgens haar houdt ze Kerstman wel van slijm. Ze gelooft al jaren niet meer in de Kerstman, maar nu ze slijm wil hebben gelooft ze er spontaan weer in.

Een iPhone

Nomi heeft op dit moment een oude telefoon van mij, maar ze wil graag een telefoon waar oneindig veel spelletjes, foto’s en filmpjes op passen. Ze weet zelf echt wel dat een iPhone 12 kopen voor kerst echt geen optie is, maar ze kon het toch niet laten om het op haar verlanglijstje te zetten.

Een paard

Nomi vindt paarden heel leuk, maar stiekem ook wel een beetje eng. Ze kijkt regelmatig naar filmpjes over paarden, maar als ze dan een paard in het echt ziet, durft ze hem nauwelijks te aaien. Toch wil ze graag een eigen paard en het liefst in onze tuin. Daar hebben we absoluut niet genoeg ruimte voor, maar volgens Nomi kan dat best.

Een eenhoorn

Een paard kan niet? Dan maar een eenhoorn, dacht Nomi. En geen knuffel, maar een echte eenhoorn. Ze vond zichzelf erg grappig toen ze dit op haar verlanglijstje zette. ‘De Kerstman kan echt wel een eenhoorn voor mij kopen’, lachte ze.

Trouwen

‘Trouwen?’, vroeg ik. Ja, ik wil een trouwjurk voor kerst en dan wil ik gaan trouwen. Op de vraag of ze daar niet een beetje te jong voor was, reageerde ze met ‘nee hoor, want ik ben oud genoeg om te weten met wie ik ga trouwen.’ Ja hoor Nomi, tuurlijk.

Dat al mijn knuffels tot leven komen

Nomi heeft haar kamer laatst omgetoverd tot een dierentuin. Alle knuffeldieren hebben een eigen plekje op haar kamer en zelf naambordjes ontbreken niet. Het leek haar wel leuk als alle knuffels tot leven zouden komen, totdat ik haar eraan herinnerde dat ze hartstikke bang is voor de meeste dieren.

Dat ik niet meer bang ben voor dieren

Haar angst voor dieren heeft ze echt van mij. Ik vind katten bijvoorbeeld heel erg leuk, maar verder ben ik niet zo’n dierenmens. Ik vind dieren al snel eng en de meeste dieren houd ik graag uit mijn buurt. Lenn en Elena zijn gek op dieren, maar Nomi is meer zoals ik en ze vindt de meeste dieren maar eng. Maar als ze wil dat haar knuffeldieren tot leven komen, moet ze er natuurlijk niet bang voor zijn. Dus het volgende op haar verlanglijstje was; dat ik niet meer bang ben voor dieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.