Stedentrip bucket list

valencia

De komende tijd zal het er waarschijnlijk niet van komen, maar toch lijkt het me heel leuk om een keer een stedentrip te maken. Ik hou ook erg van zonvakanties, maar een paar jaar geleden zijn we naar Londen en naar Valencia geweest en ik vind stedentrips wel echt heel leuk. En er zijn een paar steden die ik graag ooit wil gaan bezoeken.

madrid

Hoog op mijn lijstje staat Madrid. Ik ben in een aantal Spaanse steden geweest, maar nog nooit in Madrid en daar wil ik graag een keer naartoe. Het lijkt me een prachtige stad, bekijk bijvoorbeeld de top 10 bezienswaardigheden maar eens!

berlijn

Bart en ik hebben het er meerdere keren over gehad om een keertje naar Berlijn te gaan, maar het is er nooit van gekomen. Berlijn is ook prima te reizen met bus en trein, Omio.nl is een hele handige site als je daar meer informatie over wilt.

praag

Ook Praag staat al heel lang op mijn bucket list. Bart en ik hebben het er een keer over gehad om ooit op vakantie naar Tsjechië te gaan (naar een camping of bungalowpark) en dan Praag te gaan bekijken.

brugge

Brugge is een stad die wat sneller te bereiken is en dat vind ik met (jonge) kinderen wel een groot voordeel. Ik zie Nomi geen 10 uur in de auto zitten en ik denk dat ons zoontje dat ook niet leuk gaat vinden. Brugge is vanaf hier 3 en een half uur rijden en met een paar stops tussendoor denk ik dat dat wel te doen is.

lissabon

Lissabon is weer wat verder weg en het lijkt me een hele mooie stad. Het schijnt dat het met een kinderwagen niet echt een succes is, doordat veel straatjes heel stijl zijn. Dus ook Lissabon zal waarschijnlijk nog wel een tijdje op mijn bucket list blijven staan.

Welke steden zou jij nog graag een keer willen bezoeken?

6 gedachten over “Stedentrip bucket list

 1. Jessica schreef:

  Lissabon is een hele mooie stad… Denk niet echt handig zoals je zegt met kinderwagen, veel stijl, maar ook veel van die grotere klinkerstenen (schudden maar in de kinderwagen haha). Wij zelf zijn aan het kijken voor praag of budapest!

 2. Birgit schreef:

  De plaatsen die jij noemt lijken me prachtig, maar als ik heel eerlijk ben zou ik dolgraag eens naar New York willen gaan. Ik ben alleen bang dat dat de aankomende 10 jaar er niet in zit.

 3. Bodil schreef:

  Berlijn, Praag en Lissabon zijn super! De Berlin Zoo is te gek met kids (ook zonder wel hoor) Praag heeft fantastische architectuur en Lissabon heeft prachtige parken (en heerlijke gebakjes). Sintra nabij Lissabon is ook erg mooi!
  Mooi lijstje! Die van mij is haast te lang om op te noemen. Reykjavik staat erg hoog 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.