30 weken zwanger

30 weken

En we zitten alweer op driekwart van de zwangerschap, ik vind het de laatste tijd best snel gaan! Afgelopen week ben ik verder gegaan met de babykamer, ik probeerde definitief een geboortekaartje uit te kiezen (wat mislukt is) en ik had een groeiecho.

Die groeiecho was gisteren. Bij mijn verloskundige doen ze standaard rond de 30 en 34 weken een groeiecho en ik vond het heel leuk om de baby weer even te zien. Door de grootte van mijn buik had het me niks verbaasd als de baby aan de grote kant zou zijn, maar hij was mooi gemiddeld. Verder zag alles er ook goed uit. Mijn bloeddruk was deze keer ook weer goed, dus het gaat allemaal prima. Oh en hij ligt nu met zijn hoofd naar beneden trouwens!

Nu de meeste verhuisdozen zijn uitgepakt, ben ik verder gegaan met de babykamer. Ik heb de kleertjes in de kast gehangen zodat ik een wat beter overzicht heb van wat we al hebben en ik vind het echt leuk om daarmee bezig te zijn. Volgens mij heeft hij wel zo ongeveer genoeg kleertjes, ik ben alleen nog op zoek naar een leuk vestje. Aangezien de baby niet heel klein is, heb ik besloten om geen kleding meer in maat 50 te halen. Wel wil ik nog wat dingetjes in maat 62 halen, voor het geval hij toch wat groter is of voor als hij heel hard groeit (niet dat ik het erg vind om na de bevalling te shoppen, maar het is toch wel fijn om alvast iets in huis te hebben).

Ik heb geprobeerd om een keuze te maken qua het geboortekaartje, maar ik kan echt niet kiezen. Volgens mij is dat een zwangerschapskwaaltje, want ik heb de laatste tijd zelfs moeite om te kiezen wat ik ’s avonds wil eten. Misschien moet ik Bart de knoop maar laten doorhakken.

Ook ging ik weer even shoppen. Ik maakte dezelfde fout als toen ik zwanger was van Nomi, ik gebruik telkens het excuus dat ik niet weet of ik nog wel in staat ben om een middag te gaan shoppen als we een paar weken verder zijn. En telkens blijk ik een paar weken later nog prima in staat om te zijn om te gaan shoppen. Oeps. Ik ging onder andere naar de Primark en ik bestelde gordijnen voor de babykamer.

30 30

Dan nog even een now & then foto van mijn buik, want dat heb ik ook al een tijdje niet meer gedaan. Links was ik 30 weken zwanger van Nomi en rechts ben ik bijna 30 weken zwanger van baby nummer 2. Mijn buik lijkt echt een stuk groter, terwijl Nomi ongeveer even groot was met de groeiecho. Ik blijf heel erg naar voren dragen en bij Nomi droeg ik juist heel breed, dus ik denk dat daar het verschil door komt.

Nog 10 weken tot de uitgerekende datum, het komt nu wel echt dichtbij!

10 gedachten over “30 weken zwanger

 1. Jessica schreef:

  Mooi buikje heb je!
  Gehehe mocht ik ooit zwanger zijn, dan is shoppen een mooi excuus, want je weet maar nooit of je nog weer een keer erop uit kan. 😛

 2. Leonie schreef:

  Wauw! Wat ben je mooi zwanger!:) en leuk, al dat shoppen he. Ik heb nog niets in maatje 62 geloof ik… Maar heb dan ook nog geen idee hoe groot ze gaat worden! Spannend allemaal.. Langzaamaan kunnen we aftellen!

 3. Nathalie schreef:

  Een goede reden om te shoppen hoor!
  Ik had bij de oudste tm maat 68 in huis, dat zij (te) klein geboren zou worden en maat 68 kleding pas veel later aan zou kunnen had ik toen echt niet bedacht 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.