Tijdrekken; ook Lenn kan er wat van

tijd rekken

Laatst deelde ik met jullie dat Nomi erg goed is in tijdrekken. Ze wil het naar bed gaan zo lang mogelijk uitstellen en daar doet ze erg haar best voor. Maar inmiddels heeft Lenn ook door dat hij kan tijdrekken. Op een andere manier dan Nomi, maar ook hij wordt er steeds beter in.

Een flesje voor het slapengaan

Voordat Lenn naar bed gaat, krijgt hij een flesje melk. Dat wil hij niet meer op schoot drinken, nee, dat moet in het hoekje van de bank. Hij drinkt zijn flesje leeg en als hij nog geen zin heeft om naar bed te gaan, houdt hij daarna zijn flesje nog een tijdje in zijn mond. ‘Lenn is je melk op?’ ‘Nee!’. Echt wel, dus we gaan naar boven.

Lenn wil zelf de trap op klimmen en ondertussen is hij flink aan het ouwehoeren. Lachen, gek doen, opeens weer naar beneden gaan… Het is iedere keer hetzelfde, dus vaak til ik hem toch maar naar boven.

Op de badkamer

Net als Nomi wil ook Lenn graag zelf zijn tandenpoetsen. Eerst help ik hem, en daarna mag hij nog even zelf ‘poetsen’, oftewel de laatste tandpasta eruit zuigen. ‘Klaar!’, roept hij’. ‘Kom, we gaan naar je kamertje.’ ‘Nee.’ Vervolgens loopt hij de douche in, en ik til hem maar weer op. ‘Mimi? Papa?’ Nomi en Bart zijn op Nomi’s slaapkamer. ‘Mimi mwah!’ Lenn wil Nomi nog een kusje geven. Omdat ik het zo schattig vind, mag dat. Ook Bart krijgt een aantal kusjes. ‘Kom Lenn, je gaat naar bed.’ ‘Nee.’ En ik til hem maar weer op.

Op de commode

‘Die! Die!’ Lenn wil graag iets in zijn handen hebben als ik hem uitkleed. Dus ik geef hem wat speelgoed. ‘Die nee! Die!’. Ja, dag, zo blijf ik bezig. Ik wil zijn romper dichtdoen, maar daar is Lenn het niet mee eens. ‘Buik.’, en hij wijst naar zijn buik. Ondertussen houdt hij de romper vast met zijn andere hand, zodat ik hem niet dicht kan doen. Gelukkig ben ik toch wat sterker dan dit dreumesje.

In bed

Ik leg zijn knuffels in bed, en ondertussen gooit hij ze er weer uit. ‘Prima, dan slaap je maar zonder knuffels.’ Maar daar is Lenn het natuurlijk niet mee eens. ‘Po! Pip! Baby!’, die moeten toch echt allemaal in bed. ‘Mwah?’ Ik krijg een dikke kus. En nog een. En nog een. ‘Ga maar lekker slapen Lenn’. ‘Haha!’ Ja jongens, hij lacht me gewoon uit. ‘Love you Lenn, dag dag!’ ‘Oh oh!’ En hij heeft zijn Po knuffel uit bed gegooid. Ik geef hem terug en ik zeg dat ik nu naar beneden ga. ‘Mwah!’ Nog een kusje. ‘Slaap lekker Lenn!’ ‘Mimi?’ ‘Nomi is ook in bed.’ ‘Dag Lenn!’ ‘Da da!’ En gelukkig gaat hij daarna meestal lekker slapen.

Een gedachte over “Tijdrekken; ook Lenn kan er wat van

  1. Carmen schreef:

    Haha schattig. En al met al valt het nog wel mee hoe snel hij dan gaat slapen toch? Eten jullie trouwens nog steeds veganistisch en, zo ja, zou je daar een update over willen schrijven? Wij eten vegetarisch, ik heb wel veel bewondering voor mensen die veganistisch eten maar zou het zelf echt heel moeilijk vinden om geen kaas & eieren meer te eten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.