Lenns 22 maanden update; tweewoordszinnetjes en de verschillen met Nomi

22 maanden

Vandaag is Lenn 22 maanden oud en daarom is het weer tijd voor een update over mijn bijna-peuter. Vandaag praat ik jullie weer even bij!

Eindelijk tweewoordszinnetjes

Ik krijg wel eens mailtjes met informatie over de leeftijdsfase van Nomi en Lenn. Een tijdje geleden las dat Lenn al zinnetjes van twee woorden zou moeten zeggen. Nou trek ik me daar nu niet zoveel meer van aan, maar volgens mij kun je daar als ouder best onzeker van worden als je kind dat nog niet doet. Binnen een week na dat mailtje begon Lenn er opeens mee. Hij zegt nu dingen als ‘oh no!’ (met dank aan Dora) ‘nee die’ en ‘ook mee’. Veel meer nog niet, maar dat komt vanzelf wel. Zijn interesses liggen volgens mij bij andere dingen.

Motorisch

Lenn klimt en rent zo ongeveer de hele dag. Hij rent het hele huis door en hij vindt het nog leuker om buiten te rennen. Verder is hij gek op dansen. Soms wil hij te veel, en daardoor heeft hij regelmatig een blauwe plek op zijn hoofd. Hij wil dan bijvoorbeeld net zo hard rennen als Nomi, of net als Nomi ergens vanaf springen. En Nomi is met dat soort dingen natuurlijk wat verder.

Poppen en auto’s

Lenn speelt zo ongeveer overal mee. Hij brabbelt met de poppen en knuffels, maar hij is ook heel erg gek op auto’s. Bij zo ongeveer iedere auto die hij ziet roept hij ‘auto!’ en hij speelt erg veel met zijn speelgoedautootjes. Hij speelt ook heel veel met Nomi en hij begint haar rollenspellen nu steeds beter te snappen. Het liefst speelt Lenn dat hij een baby is. Dan kruipt hij door de kamer en roept hij naar Nomi ‘baby!’.

De verschillen tussen Nomi en Lenn

Nomi en Lenn zijn echt totaal verschillende kinderen. Op de foto hierboven zie je de verschillen qua huid en haar, maar op andere vlakken is dat nog veel duidelijker. Ik zet voor jullie een paar feitjes op een rij:

  • Terwijl Nomi op deze leeftijd nog niet eens 3 maanden liep, is Lenn nu gek op rennen. Bij Nomi kwam dat pas veel later.
  • Lenn is gek op klimmen en klauteren, terwijl Nomi liever getild werd dan dat ze ergens op moest klimmen.
  • Nomi was altijd heel voorzichtig en viel bijna nooit. Lenn is ontzettend onbenullig en heeft bijna altijd wel blauwe plekken.
  • Nomi wachtte met dingen totdat ze zeker wist dat ze het kon, en dan pas deed ze het. Lenn is meer van, ‘waarschijnlijk lukt dit niet, maar ik kan het altijd proberen’.
  • Terwijl Nomi al een flinke woordenschat had toen ze 22 maanden was, praat Lenn nog vooral met losse woordjes.
  • Als Lenn een woord niet kent, noemt hij het gewoon ‘die’. Als Nomi een woord niet kende, wees ze ernaar en vroeg ze ‘is dat?’.

Ze zijn dus totaal verschillend en dat vind ik erg leuk om te zien. Zijn jullie kinderen ook zo verschillend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.