Uit mijn comfortzone

uit mijn comfortzone

Soms moet je gewoon eens iets doen wat best spannend is, en waarvan je niet weet of het wel goed gaat. In mijn geval op het gebied van bloggen. Na een hele tijd twijfelen, maakte ik vorige week een nieuwe blog aan en die wordt heel anders dan deze blog.  En dat betekent ook dat MadebyMalou.nl een beetje gaat veranderen, wat ik ook best spannend vind.

Waarom een nieuwe blog?

Die vraag kreeg ik een paar keer en sommige mensen snappen het niet zo goed. Ik heb het vorige week kort uitgelegd, maar ik zal er wat meer over vertellen. Ik krijg bijvoorbeeld best vaak persberichten over nieuwe producten, nieuwe collecties en andere nieuwtjes. Daar doe ik op dit moment heel weinig mee, omdat ik het niet zo goed bij MadebyMalou.nl vind passen. Daardoor ben ik een hele tijd geleden al gaan twijfelen om een nieuwe blog te beginnen, waar dit soort dingen wel bij passen.

Ook wilde ik graag zo nu en dan informatieve stukjes schrijven en ook dat past niet echt bij deze blog, omdat ik vooral over persoonlijke dingen schrijf. Zo nu en dan zou het natuurlijk wel kunnen, maar voor mijn gevoel paste het gewoon niet echt. Zo kwam ik een tijdje geleden op de site van de BBC een stukje tegen over waarom bevallen zo’n pijn doet en het leek me leuk om daar iets over te schrijven. Toen kwam dat idee van een nieuwe blog weer naar boven. Daarnaast zijn er nog meer onderwerpen waar ik over wil gaan bloggen, zoals bijvoorbeeld goede doelen en het leek me leuk om iets te doen met gastbloggers.

Ondanks dat ik echt bar weinig verstand heb van het maken van websites (met deze blog ben ik heel erg geholpen door mijn host) besloot ik het gewoon te doen. Opeens kwam de naam Voor Mama’s, Door Mama’s in me op en ik kocht de domeinnaam.

Maar ‘mama’s’ is meervoud, en ik ging meteen op zoek naar gastbloggers. Hartstikke spannend, want ik wist helemaal niet of er wel mensen zouden willen gastbloggen. Als ik niemand zou vinden zou ik behoorlijk voor lul staan met de naam van mijn blog en zou ik het net zo goed weer kunnen opzoeken. Gelukkig kreeg ik al vrij snel hele leuke reacties en inmiddels hebben we al een behoorlijk team. En ik moet zeggen dat dat best een opluchting was!

En MadebyMalou dan?

MadebyMalou blijft natuurlijk gewoon bestaan, maar het zal nog wat persoonlijker worden. De rubriek ‘lezers vertellen’ gaat mee naar Voor Mama’s, Door Mama’s en alle artikelen die hier online komen zijn dus gewoon door mij geschreven (tenzij anders vermeld). En ook hier wil ik wat meer uit mijn comfortzone komen. Ik wil bijvoorbeeld artikelen schrijven over onderwerpen waarover ik het best spannend vind om te schrijven. Maar ik wil dat dat mij er niet meer van weerhoudt om dingen te schrijven.

Nou zijn jullie wat mee op de hoogte, en ik hoop natuurlijk dat jullie beide blogs zullen (blijven) volgen 🙂

8 gedachten over “Uit mijn comfortzone

  1. Volgmama schreef:

    Super, over een paar maanden start ik er ook een nieuwe blog bij. Ben het al helemaal aan het uitwerken op papier maar de tijd en het budget is nu even schaars met de verhuizing. Komt goed over een paar maanden. Volgmama blijft ook gewoon. Dat andere wordt ook totaal iets anders. Vind het net zo spannend.

  2. Vlijtig Liesje schreef:

    Ik snap het heel goed. Ik heb zelf ook meerdere blogs. Sommige onderwerpen passen gewoon niet zo goed op een blog. Zo kan ik op mijn blog Huisvlijt niet te veel schrijven over hardlopen, dus uiteindelijk heb ik daarom maar een apart blog over hardlopen gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.