Als je kind opeens weer doorslaapt

doorslaapt

Lenn begon door te slapen toen hij 2 maanden oud was. Dat heeft hij gedaan totdat hij een maand of 4 was. Toen begon hij steeds vaker weer ’s nachts wakker te worden en even later wilde hij iedere nacht tussen 4 en 6 uur een keer drinken. Wekenlang deed hij dit (op 1 uitzondering na, op mijn verjaardag. Wat best een leuk verjaardagscadeautje was), maar afgelopen week sliep hij opeens weer door. Dat had als gevolg dat ik wakker schrok en me realiseerde dat Lenn nog sliep. En dat was best even gek.

06.48 uur

Ik word wakker. Hé, Lenn heeft doorgeslapen. Het is nog stil in de kinderkamers, dus ik blijf nog even liggen. Ondertussen kijk ik op mijn telefoon, waar ik mijn social media check en een blogje lees (oké, en stiekem speel ik even coin dozer).

07.02 uur

Lenn slaapt nog steeds. Nomi ook, maar dat gebeurt wel vaker en daar maak ik me geen zorgen om. Maar Lenn.. Waarom slaapt hij opeens door? Zou het wel goed gaan? Zal ik even gaan kijken? Nee dan wordt hij wakker, dat is ook niet handig.. Vertrouwen hebben Malou, hij ligt gewoon nog lekker te slapen.

07.08 uur

Ik ga kijken hoor. Ik loop naar de deur van zijn kamer en ik hoor niks. Moet ik het wel doen? Ik hou er zelf ook niet van om wakker gemaakt te worden. Of zou hij blijven slapen als ik heel zachtjes doe? Nee dat is nog nooit gebeurt. Nee ik doe het niet.

07.15 uur

Pff, word nou eens wakker..

07.23 uur

Dit duurt me veel te lang.. Straks is er iets. Zal ik even gaan kijken of hij nog wel ademt? Hm, maar ik wil hem ook niet wakker maken..

07.24 uur

‘Wah’. Ja! Hij is wakker! Ik ga meteen naar zijn kamertje toe en hij kijkt me met een grote glimlach aan. Ik neem hem mee naar ons bed om hem te voeden en lekker met hem te knuffelen. Ik neem me voor om me niet meer zo snel zorgen te maken als hij doorslaapt, maar of dat gaat lukken is een tweede..

Moest jij er ook zo aan wennen toen je kind door ging slapen?

4 gedachten over “Als je kind opeens weer doorslaapt

  1. Leonie van Mil schreef:

    Oh ja, de eerste keer ging ik er eigenlijk meteen erheen. Om tot de conclusie te komen dat hij nog leefde. Daarna ben ik er wel weer ingedoken om ook mijn telefoon erbij te pakken en te wachten tot hij eindelijk wakker zou worden.

  2. Astrid schreef:

    Ik wilde maar dat ik dat kon zeggen ! Maar onze kleine slaapt sinds vier weken alles behalve door ? S nachts klaar wakker en gillen en krijsen zonder een duidelijke reden. Slaap nu gemiddeld 4 uur per nacht! Dus kan niet wachten tot ze gewoon pas s ochtends wakker wordt

  3. Milou schreef:

    Volgens mij ga ik het ook vet raar vinden als hij ineens door slaapt. Hij is nu 10 maanden en ben er zo aan gewend er ’s nachts een paar keer uit te moeten! Maar als hij door gaat slapen ga ik niet kijken, want ik heb een babyfoon met camera die ik op mn telefoon kan bekijken. Ik kan niet wáchten tot ik ’s ochtends wakker word van zn geklets en denk: huh? Hij heeft doorgeslapen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.