Onze ervaring met vakantiepark De Krim op Texel

Ik moet toegeven dat ik het vaak best moeilijk vind om een vakantie uit te zoeken. Vaak zie ik door de bomen het bos niet meer, want er is ontzettend veel keuze. Uiteindelijk besloten we afgelopen zomer naar Texel te gaan, naar vakantiepark De Krim in De Cocksdorp. Mocht je twijfelen om ook eens naar dit vakantiepark te gaan, lees dan snel verder, want in dit artikel deel ik onze ervaring met dit vakantiepark.

Kamperen op vakantiepark De Krim

We hebben zelf een caravan, dus we kozen voor een staplaats op het kampeergedeelte van het vakantiepark. De camping is verdeeld in vier delen die allemaal een eigen kleur hebben; rood, blauw, bruin en groen. Wij kozen voor groen, omdat dat het dichts bij veel van de faciliteiten was. We stonden op plek 051 en dat was een heel fijn plekje. Er zijn twee speeltuintjes heel dichtbij; eentje op het veldje zelf die vooral geschikt is voor jonge kinderen en een speeltuintje tussen de veldjes in.

Het toiletgebouw was lekker dichtbij, wat ik ook wel belangrijk vind. Het toiletgebouw was over het algemeen heel schoon en er zijn genoeg toiletten en douches. Een nadeel is dat het er snel erg heet wordt, vooral bij de afwasplaatsen. Als de zon schijnt sta je vaak vol in de zon af te wassen en toen wij er waren was dat niet zo erg omdat de temperatuur nauwelijks boven de 20 graden uitkwam, maar ik hoorden van andere campinggasten dat het daar soms niet uit te houden is.

Faciliteiten

vakantiepark de krim

Als we over de parkeerplaats liepen en de straat over staken, kwamen we op het plein waar bijna alle faciliteiten te vinden waren. Eén van onze favoriete plekken was het binnenzwembad met meerdere glijbanen, een peuterbad en een klein buitenbad. Daar hebben we heel wat uurtjes doorgebracht. Ook de binnenspeeltuin was een groot succes. Het is niet heel groot, maar de kinderen hebben zich daar best wat uurtjes vermaakt.

Bij mooi weer kunnen de kinderen zich ook uitstekend vermaken in de buitenspeeltuin en het speelschip. Naast de speeltuin ligt een pannaveldje en verder is er een klimpark, bowlingbaan, gamehal en een tienerruimte.

kinderboerderij texel

Vooraan op de camping vind je ‘Krim Natuuravontuur’, waar je van alles over de natuur op Texel leert. Er zijn ook dieren, zoals deze leuke schaapjes en je kunt er lekker spelen.

Eten en drinken

Ook zijn er verschillende eetgelegenheden op de camping. Wij zijn gaan steengrillen in restaurant de Waddenhoeve en daar hebben we heerlijk gegeten. Er was veel keuze qua vlees, groente en bijgerechten en de kinderen waren ook erg enthousiast over de toetjes. Snackrestaurant De Cocksboot is ook echt een aanrader, en als je daar bent moet je de softijsjes ook echt niet overslaan.

Animatie

schuimparty texel

Er word best veel animatie georganiseerd op de camping. Er kan iedere dag geknutseld worden, één keer per week was er een schuimparty, we hebben een keer een film gekeken in de evenementenhal en je kunt meedoen aan verschillende sporten. Maar wat mijn kinderen (en dan vooral Lenn) het allerleukste vonden, was het juttersclubje. Dat werd drie keer per week georganiseerd bij het Natuuravontuur en het was ontzettend leuk en leerzaam. Ze leerden dingen over dieren, natuur, milieu, et cetera. Als ze bepaalde opdrachten hadden afgerond kregen ze een badge, en daar waren ze natuurlijk helemaal trots op!

De omgeving

Texel is echt ontzettend mooi en leuk. De stranden zijn prachtig en daar is van alles te doen. Er worden bijvoorbeeld vliegeravonden georganiseerd waar je echt bij wil zijn. Een bezoekje brengen aan Ecomare, de schapenboerderij, het Juttersmuseum en het Sommeltjespad is ook echt de moeite waard. Wij vonden De Cocksdorp een erg knus dorpje met hele mooie stranden. Den Burg en De Koog zijn ook leuke stadjes. Het zijn geen grote plaatsen, maar dat maakt het niet minder leuk om er doorheen te slenteren.

Minpunten van de camping

Ik heb al heel veel positieve punten benoemd, maar ik wil natuurlijk wel kritisch blijven. Iets wat wel jammer was, was dat er ’s avonds weinig te doen is op de camping. Op campings waar we eerder zijn geweest werd ’s avonds vaak nog iets leuks georganiseerd voor iets oudere kinderen zoals een disco, talentenshow of spelshow. Dat was op vakantiepark de Krim niet zo en dat is voor veel kinderen wel jammer. Tieners kunnen ’s avonds naar de tienerruimte, maar daar mogen jongere kinderen niet naar binnen.

Mocht je met een camper willen komen, dan zou ik gaan voor een andere camping. Campers zijn niet welkom op de camping zelf, maar er is een apart camperveldje helemaal vooraan de camping. De plekjes zijn heel klein en het veldje ziet er ongezellig uit. Maar als je zoals ons met een caravan wil komen, is dat natuurlijk geen probleem.

Het laatste punt is dat er weinig toezicht is op de camping. Op het veldje achter ons waren ze nogal fan van karaoke (inclusief microfoons en geluidsboxen) en dat ging regelmatig echt asociaal hard. Ik wilde geen Karen zijn er melding van maken, maar ik had wel verwacht dat het personeel op de camping er een beetje op zouden letten.

Conclusie

Over het algemeen zijn we erg enthousiast over de camping, we hebben een heerlijke vakantie gehad. Ik zou het ook zeker aanraden voor een vakantie met jonge kinderen!

Ben jij al eens op Texel geweest?

6 gedachten over “Onze ervaring met vakantiepark De Krim op Texel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.