Dagboekje 305; een weekje Duitsland

Een paar weken geleden besloten we om in de voorjaarsvakantie een weekje weg te gaan. Maar toen kwam de vraag; waar gaan we dan naartoe? Ik wilde graag naar het buitenland en ik heb ontzettend veel vakantieparken en huisjes bekeken. Frankrijk, België, Denemarken, Zweden… Maar uiteindelijk boekten we een huisje in Duitsland en vandaag  vertel ik jullie meer over onze vakantie.

Maandag; heenreis en een tussenstop in Trier

trier

We gingen naar het park Landal Sonnenberg en daar konden we vanaf 16.00 uur het huisje in. Toch stapten we ’s ochtends al vrij vroeg in de auto, zodat we eerst naar Trier konden gaan. Daar ben ik heel lang geleden al eens geweest en het is een hele mooie stad, dus daar wilde ik nog wel een keer naartoe. We liepen naar de Porte Nigra, we gingen een paar winkels in, we bekeken het paleis, de kinderen speelden even in de speeltuin en toen was het tijd om naar ons huisje te rijden. Vervolgens bekeken we het park, de kinderen speelden even in de binnenspeeltuin en daarna gingen we weer terug naar ons huisje.

Dinsdag; het park en de omgeving ontdekken

landal sonnenberg

Toen we de kinderen vroegen wat ze de volgende dag graag wilden doen, was het antwoord duidelijk; zwemmen! Verder verkenden we de omgeving en het park, waar we onder andere hertjes zagen.

Woensdag; naar Gondwana, das Praehistorium

gondwana das praehistorium

Als er in de buurt van je vakantiepark dino’s te zien zijn, moet je daar natuurlijk wel naartoe. Na een uurtje rijden kwamen we aan bij Gondwana; das Praehistorium. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het over de prehistorie en je leert er van alles over de geschiedenis van de aarde. Het begint met een 3D film over de oerknal en het eindigt bij de tijd waarin we nu leven. Helemaal aan het einde kom je nog oog in oog te staan met een megalodon, een prehistorische haai. Een bezoekje aan dit park is echt een aanrader, hoewel het voor peuters en kleuters (en Nomi’s) nog wel een beetje spannend kan zijn.

Donderdag; lekker wandelen

moselkino

Donderdagochtend gingen we weer zwemmen en ’s middags hebben we een stuk gewandeld. Vlakbij het vakantiepark vind je de Moselkino (oftewel Moezelbioscoop) en daar heb je een heel mooi uitzicht over het Moezeldal. Daar wilden we natuurlijk wel even van genieten.

Vrijdag; naar Luxemburg

luxemburg

Vrijdag bezochten we Luxemburg stad, wat ook wel echt een aanrader is. We gingen naar een uitkijkpunt waar je met een lift naar beneden kon en deze twee stoere kindjes wilden daar wel even op de foto. Nomi en ik vonden het een beetje te hoog, dus we zijn er niet zo lang gebleven. Na een picknick in een parkje bekeken we de rest van de stad.

Zaterdag; zwemmen, binnenspeeltuin en uit eten

Zaterdag was soort van onze laatste dag, omdat we zondag weer naar huis gingen. We gingen weer zwemmen, de kinderen wilden heel graag weer naar de binnenspeeltuin en ’s avonds aten we in het restaurantje bij ons park.

Zondag reden we weer naar huis, want de kinderen moesten maandag weer naar school en Bart moest weer aan het werk. We waren er dus maar 6 nachtjes, maar het was heerlijk om even samen op vakantie te gaan!

Hoe was jullie voorjaarsvakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.