WAT NIEMAND MIJ VERTELDE OVER BABY’S

Tijdens mijn zwangerschap las ik vanalles over baby’s en ik dacht dat ik al best veel wist. Maar sommige dingen worden je niet verteld. Ik wist bijvoorbeeld niet dat baby’s al heel snel woorden begrijpen en dat ze overal pluisjes verzamelen.

 • Baby’s pakken alles vast, ook vieze luiers. ‘Pas maar op dat ze niet van de commode valt’, zegt iedereen wel tegen je. Maar niemand waarschuwt je voor grijpgrage babyhandjes die vieze luiers door de lucht slingeren.
 • Baby’s hebben blijkbaar een aangeboren interesse voor mobiele telefoons. Ik dacht dat Nomi mijn telefoon niet interessant zou vinden als ik hem niet zelf aan haar zou geven, maar dat had ik nogal verkeerd ingeschat.
 • Hoe snel baby’s dingen begrijpen. Na een maand of 6 beginnen baby’s dingen als ‘nee’ al te snappen.
 • En wat voor eigen willetje baby’s al hebben. Zeg ik ‘nee’, en is Nomi het daar niet mee eens? Dan is de kans aanwezig dat ze het op een krijsen zet.
 • Baby’s verzamelen overal pluisjes. Tussen hun vingers en tenen, maar ook de speen zit regelmatig vol met pluisjes.
 • Muggenbulten zien er anders uit bij baby’s. Ik snapte niet wat Nomi voor rare vlekjes in haar gezicht had, totdat ik een mug in haar kamer tegenkwam..
 • Baby’s zijn niet zo goed in timen. Ik word er bijvoorbeeld niet zo heel blij van als Nomi zich onderspuugt op het moment dat we onderweg zijn naar de Ikea.
 • Niks van je eigen kindje is vies. Of ze nou over me heen spuugt, plast of poept, het doet me niks. Het is alleen een beetje jammer dat de wasmand dan zo snel vol raakt.

 

15 gedachten over “WAT NIEMAND MIJ VERTELDE OVER BABY’S

 1. Joany de Vries schreef:

  Wat een leuk lijstje! Ik kan niet wachten tot ik in februari ook zelf allerlei dingetjes kan ontdekken over mijn kindje waarvoor niemand me heeft gewaarschuwd. Lijkt me echt zo’n gave ontdekkingsreis.

 2. Evelyn schreef:

  Hahaha, als verse moeder van een zoontje van 4 maanden ben ik het helemaal met je eens! Nog een aanvulling, trots zijn op poep(luiers) 🙂 Hier wordt alles ook tot de details besproken, tijdstip, kleur, geur, hoeveelheid hihihi 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.