Wat te doen wanneer school een studiedag heeft

studiedag

Vandaag heeft de school van mijn kinderen een studiedag en dat leek me de perfecte dag om samen iets leuks te gaan doen. Maar dan komt natuurlijk de vraag; wát kunnen we dan gaan doen? Daarom ging ik op zoek naar wat leuke dingen om te doen op een studiedag en dat deel ik vandaag met jullie.

1. Dierentuin

Een dierentuin is altijd leuk voor kinderen en ze kunnen zich er met gemak een hele dag vermaken. Zelf zijn we pas in de NaturZoo in Rheine, Duitsland, geweest en dat is echt een aanrader!

2. Pretpark

Tijdens een studiedag zitten de meeste kinderen gewoon op school, dus dan is het in pretparken wat rustiger dan in weekenden en vakanties. Daardoor hoef je minder lang in de rij te staan en dat is natuurlijk erg fijn!

3. Zwemmen

Ik denk dat er maar weinig kinderen zijn die niet van zwemmen houden, dus als je je kinderen vertelt dat je met ze wil gaan zwemmen, zijn ze vast meteen enthousiast!

4. Samen ergens ontbijten of lunchen

Wat ook altijd erg gezellig is, is samen ergens gaan ontbijten of lunchen. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een lekker Hema ontbijtje of een lekkere lunch bij een gezellig café of restaurant.

4. Iets bakken

Je kunt natuurlijk ook gewoon thuis blijven, daar kun je ook genoeg leuke dingen doen. Ga bijvoorbeeld de keuken in om iets lekkers te bakken!

5. Knutselen

Of ga met zijn allen aan de keukentafel zitten en pak de knutselspullen erbij. Tijdens een studiedag hebben je kinderen lekker veel tijd om te knutselen. Wat ook erg leuk is, is om iets moois te maken van brooddeeg.

6. Naar de kinderboerderij

Eén van de favoriete plekken van mijn kinderen om naartoe te gaan is toch wel de kinderboerderij. In de lente en zomer komen we er regelmatig, en het is ook een ideaal uitje voor op een studiedag.

7. De natuur in

Of ga een lekkere wandeling maken in de natuur. Ga bijvoorbeeld naar het bos, of een andere leuke plek. Zelf waren wij laatst in het Beleefbos in Hengelo en als je daar in de buurt woont, is het erg leuk om daar naartoe te gaan.

8. Naar een museum

Iets wat ik al heel lang met de kinderen wil doen, is een keertje naar een museum gaan. Er zijn heel veel musea die leuk zijn voor kinderen en ik weet zeker dat dat een leuk uitje is.

9. De tuin in

Met dit weer kun je ook lekker je eigen tuin in gaan. Kinderen kunnen er lekker spelen, je kunt zaadjes planten, nieuwe plantjes in de tuin zetten, et cetera.

10. Lekker niks doen

Of je kiest ervoor om helemaal niks te plannen, en je kinderen gewoon hun gang te laten gaan. Want kinderen moeten eigenlijk al best veel, dus een dagje niks doen is ook helemaal niet erg!

Wat zijn wat jullie betreft de leukste studiedag uitjes?

Een gedachte over “Wat te doen wanneer school een studiedag heeft

  1. Angelique schreef:

    Pretpark heel leuk maar die gaan pas aankomend weekend open. Zwembad was ook niet open voor recreatief zwemmen. De maandag is gewoon geen goede dag en deze periode 😂.
    Hier werd het vrijdag Ter Huurne in Buurse en boodschappen in Duisland …. was ze zomaar in een ander land geweest 😁. En gisteren de Intratuin. Kind gelukkig en mama ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.