Leuk (en gratis) uitje; het beleefbos in Hengelo

beleefbos Hengelo

Van tevoren had ik al een aantal plannen gemaakt voor de kerstvakantie, maar toen Nederland in lockdown ging, vielen die plannen helaas in het water. Dus ik moest op zoek naar andere dingen om met de kinderen te gaan doen, want alleen maar thuis zitten zag ik niet zitten. Daarom besloten we om naar het Beleefboos in Hengelo te gaan en vandaag vertel ik jullie daar wat meer over.

Het Beleefbos in Hengelo

beleefbos

Het Beleefbos ligt in Hengelo Noord en het is onderdeel van het stadspark Weusthag. Het Beleefbos is niet zo groot, en daarom is het ook voor peuters een erg leuk uitje. Naast wandelen kunnen kinderen er ook heerlijk spelen.

Spelen, klimmen en klauteren

gratis uitje twente

Toen we het Beleefbos inliepen waren de kinderen meteen enthousiast toen ze de heuvels zagen. ‘Ik ga de heuvel op klimmen!’ riep Lenn, en weg was hij. Nomi en Elena begonnen wat voorzichtiger, ze bekeken eerst eens rustig wat ze er konden doen. Elena zag deze tunnel en ze vond het een beetje spannend om erin te gaan, dus ze vertelde Nomi dat zij eerst moest gaan. Als snel hoorde ik Elena zeggen dat de tunnel haar huis was en ze waren heerlijk aan het spelen.

uitjes met kinderen Hengelo

Vlak naast de heuvels vind je dit watertje. Ik denk dat dit in de lente en zomer een heerlijk plekje is om bijvoorbeeld te picknicken en even met je voeten het water in te gaan. Toen de kinderen het water zagen, vroegen ze of we er in de zomer nog een keertje naartoe gaan. En dat wil ik zeker doen!

uitje met kinderen Twente

Deze boomstammen waren Lenns favoriete onderdeel van het Beleefbos, hij kreeg er maar geen genoeg van. Toen Nomi, Elena en ik het toch wel een beetje koud begonnen te krijgen, vertelde ik de kinderen dat ze nog één ding mochten uitkiezen om te doen, en dat we daarna naar huis zouden gaan. Nomi en Lenn wilden nog één keer de heuvel op en Elena ging nog een keertje de tunnel in. Daarna liepen we weer terug naar de auto.

Het Weusthag

In stadspark Het Weusthag is nog meer leuks te vinden. Zo is er bijvoorbeeld een heemtuin, een kinderboerderij en je kunt er lekker wandelen in het bos. Dat is allemaal vlakbij elkaar, dus het is prima met elkaar te combineren!

Het adres van het Beleefbos is Van Alphenstraat 15a en je kunt het Beleefbos het hele jaar door gratis bezoeken.

Ben jij hier al eens geweest? Of bij één van de andere speelbossen in Nederland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.