6 tips om je thuiswerkplek praktisch en stijlvol in te richten

thuiswerkplek

Door de coronacrisis is thuiswerken normaler dan ooit geworden. Maar waar de een zich terug kan trekken in zijn eigen rustige kantoor, is de ander gedwongen te werken aan de keukentafel. Waar jij je werk ook moet doen, een fijne werkplek is een must. En oké, een beetje stijlvol mag ook wel…

Aan het begin van de coronacrisis hadden we waarschijnlijk nooit gedacht dat thuiswerken zo lang realiteit zou zijn. Hoewel veel mensen inmiddels weer op kantoor terecht kunnen, is thuiswerken nog altijd de norm, of in ieder geval vaker aan de orde dan voorheen. En dat blijft waarschijnlijk ook wel zo. Is jouw werkplek nog niet echt prettig te noemen? Tijd om daar werk van te maken!

  1. Zorg voor een eigen plek

Allereerst is het belangrijk om een eigen plek te hebben. Heb je de luxe om in een aparte ruimte te kunnen werken, dan zit dat in ieder geval goed. Is dat niet het geval, dan is het alsnog belangrijk om in ieder geval een eigen hoekje in te richten. Desnoods op zolder, in de slaapkamer of gewoon in de woonkamer. Door een roomdivider (of gewoon een open of gesloten kast) te gebruiken kun je zo’n plekje creëren.

  1. Zorg dat het opgeruimd is

De een heeft hier meer last van dan de ander, maar over het algemeen werkt je veel prettiger in een opgeruimde werkplek. Zorg dus dat alles aan kant is en dat er geen onnodige dingen rondslingeren. Slingert er niets meer rond, maar oogt het alsnog rommelig? Grote kans dat het aan de kabels ligt. Bind ze bij elkaar met kabelorganizers en stop de stekkerdoos in een speciale opberger.  

  1. Een fijn bureau en comfortabele stoel

Ook is een goed bureau of een fijne werktafel natuurlijk belangrijk. Wat voor tafel maakt in principe niet heel veel uit, zolang de hoogte maar bij jouw lichaamslengte past. De stoel speelt hier ook een rol bij. Ook deze moet bij je lichaam passen en goed op de tafel aansluiten. Het beste kun je aanhouden dat je benen in een hoek van 90° staan en je armen in een hoek van 90° op je bureau kunnen rusten.

  1. Zorg voor mooi en prettig licht

Daarnaast is ook licht ontzettend belangrijk. Allereerst is daglicht natuurlijk de basis, dit mag eigenlijk niet ontbreken. Maar als je tijdens de avonduren werkt of als de zon zich op een druilerige dag niet laat zien, dan heb je ook prettig kunstlicht nodig. Zorg daarom voor een heldere plafondlamp en vul dit aan door een mooie vloerlamp te kopen of zet een stijlvol bureaulampje neer.

  1. Denk aan zonwering

Aan de andere kant kun je ook te maken hebben met te veel licht, waardoor je je scherm nauwelijks kunt zien. Zorg daarom voor zonwering, denk aan buitenzonwering of raambekleding. Hierdoor wordt het ook nog eens een stuk minder warm in huis!

  1. Stijlvolle accessoires

Ook de aankleding is natuurlijk belangrijk. Hoewel we nog altijd van mening zijn dat het niet te vol en rommelig moet ogen op een werkplek, mag een leuk fotolijstje, een print aan de muur of een gezellige plant niet ontbreken in je kantoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.