Thuiswerken en thuisonderwijs met drie kinderen

thuisonderwijs thuiswerken

Inmiddels zitten we twee weken in (soort van) quarantaine en hopelijk is het bij jullie een beetje vol te houden. Veel mensen zijn druk met thuisonderwijs en daarnaast werk je misschien vanuit huis. Het is voor veel mensen even puzzelen, ook voor mij. Ik ben natuurlijk gewend om vanuit huis te werken, maar nu Nomi, Lenn en Elena allemaal thuis zijn, is dat wel even anders. En dan komt het thuisonderwijs er nog bij… Vandaag vertel ik jullie hoe dat hier in huis gaat.

Gezellig met zijn allen in huis

Laat ik positief beginnen. Een groot deel van de tijd is het hartstikke gezellig in huis. Deze situatie is heel goed voor de band tussen Nomi, Lenn en Elena. Voor Elena is het een hele andere situatie, want normaal ziet ze Nomi veel minder dan nu. Aangezien Elena twee slaapjes doet, gaat ze normaal naar bed als Nomi uit school komt en daardoor hebben ze eigenlijk helemaal niet zoveel tijd om met elkaar te spelen.

Nu is dat heel anders en de kinderen vinden dat hartstikke leuk. Elena geniet heel erg van al die aandacht die ze van Nomi en Lenn krijgt en ze doet telkens hard haar best om ze aan het lachen te krijgen. Elena vindt deze situatie dus helemaal niet erg en zelf vind ik het ook heel leuk om te zien hoe ze met elkaar spelen.

Thuisonderwijs

Maar goed, er kan natuurlijk niet alleen maar gespeeld worden. Nomi heeft wat schoolwerkjes en die moeten natuurlijk gedaan worden. Daarnaast heeft ze oefenboekjes waar ze graag mee bezig is en waarbij ik vaak even moet uitleggen wat ze moet doen. En ik kan je vertellen dat dat soms best een uitdaging is, met ook nog een baby en een peuter in huis.

Eerst leek het me een goed plan om een dagrooster te maken. Op momenten dat Nomi voor school bezig zou zijn, wilde ik Lenn dan ook aan tafel te zetten en iets met hem te doen. Een oefenboekje, een tekening maken, of iets anders. Maar dat bleek niet zo’n succes te zijn. Hij heeft de spanningsboog van een goudvis en als ik Nomi even iets aan het uitleggen ben, wil hij continu mijn aandacht. Poging één was dus niet zo’n succes.

Wat beter werkt is om de televisie even wat vaker aan te zetten dan anders. Terwijl Lenn televisie kijkt, kan ik samen met Nomi even wat schoolse dingetjes doen. Ondertussen is Elena vaak aan het spelen of ze ligt in bed, en dan kan ik Nomi eventjes helpen. We doen bijna iedere doordeweekse dag iets voor school en dat gaat nu prima.

Thuiswerken

Ik ben natuurlijk gewend om thuis te werken, maar deze situatie is totaal anders. In de normale situatie heb ik drie keer per week wat tijd voor mezelf, waarin ik even kan bloggen. Twee dagen per week gaat Lenn naar de peuterspeelzaal en één ochtend is hij bij mijn schoonmoeder. Als Elena dan in bed is, kan ik even bloggen.

Dat is nu natuurlijk even anders en nu merk ik pas hoeveel ik kon doen in die paar uurtjes. Nu probeer ik wel even te werken als de kinderen televisie kijken, maar dan wordt ik telkens weer onderbroken. En geloof me, dat schiet niet op. Alleen de avonden en de weekenden blijven dan over.

Voor deze quarantaine gingen we in het weekend vaak even ergens naartoe, maar dat kan nu even niet. Daardoor heb ik in de weekenden wat meer tijd voor mijn blog. Als Bart bijvoorbeeld met de kinderen buiten is, kan ik even bloggen. Zoals nu. Nu ik dit type is het zondagmiddag, Bart is met de kinderen in de tuin en Elena ligt in bed.

En dan zijn er natuurlijk de avonden nog, maar dat is eigenlijk niet anders dan anders. Oké, de kinderen gaan soms wat later naar bed, maar over het algemeen liggen ze er wel op tijd in. Dan kruip ik nog even achter mijn laptop, ga ik bezig met social media, et cetera. Maar goed, het feit blijft dat ik nu minder tijd heb voor mijn blog en daarom komt er soms wat minder online. Maar uiteindelijk zal de situatie wel weer normaal worden!

Hoe gaat het nu bij jullie thuis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.